Cupa Regelui și Cupa Reginei la Oină 2019

Sâmbătă, 11 mai 2019, la Stadionul Național de Rugby de la Arcul de Triumf, Alteța Sa Regală Principele Radu a asistat la finala Cupei Reginei la Oină (aflată la prima ediție) și la cea a Cupei Regelui la Oină (ediția a VII-a).

Echipa masculină Straja Bucureşti şi cea feminină Progresul Băileşti au câştigat Cupa Regelui, respectiv Cupa Reginei la oină.

La eveniment a fost prezent ministrului Tineretului şi Sportului, dl Bogdan Matei, ambasadorul Japoniei în România, ES dl Hitoshi Noda, şi aproximativ 200 de spectatori.

în deschiderea evenimentului, Corul Regal a intonat Imnul de Stat și Imnul Regal ale României.

În finala Cupei Regelui, echipa Straja Bucureşti, deţinătoarea Cupei Federaţiei în 2018, a învins cu scorul de 20-15 (la pauză 10-9) echipa Frontiera Constanţa, campioana României în 2018.

În Cupa Reginei, echipa Progresul Băileşti, câştigătoarea Cupei României în 2018, a învins cu scorul de 8-6 (la pauză 2-6) campioana en titre CS Curcani. Cupa Reginei, înfiinţată în acest an, face parte din ansamblul acţiunilor dedicate împlinirii a 120 de ani de la primul campionat naţional de oină.

Principele Radu a dat lovitura de începere, aruncarea bastonului, la fiecare finală, iar la sfârşit a efectuat premierea câştigătorilor împreună cu ministrul Tineretului şi Sportului, dl Bogdan Matei.

Preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, a declarat, pentru AGERPRES, că pentru instituţia sa este o onoare prezenţa la Cupa Reginei şi a Cupei Regelui a Principelui Radu. “Familia Regală a însemnat foarte mult pentru noi în decursul timpului, pentru că în 1899, când s-a organizat primul campionat naţional de oină decretul a fost semnat de Regele Carol I. Atunci au fost puse bazele oinei moderne, iar acum este un arc peste timp prin reapropierea Casei Regale faţă de oină prin acordarea Înaltului Patronaj de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei. Faptul că membrii Casei Regale sunt alături de noi la toate aceste evenimente înseamnă foarte mult, mai ales din punct de vedere al promovării sportului nostru naţional. Casa Regală ne-a sprijinit şi ne sprijină în continuare, spre deosebire de unele persoane care ar trebui să ne sprijine şi nu o fac, asta deşi oina a fost declarată sportul naţional de Parlamentul României. Trebuie să înţelegem toţi că oina este copilul nostru, al românilor”, a afirmat Dobre.

Intonarea Imnurilor de Stat și Regal

Finala la prima ediție a Cupei Reginei

Finala celei de-a VII-a ediții a Cupei Regelui

Acordarea ambelor cupe

Fotografii de Daniel Angelescu

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Regalitatea si Sportul – o simbioza ce trebuie mereu pastrata, pentru a da un curs ascendent miscarii sportive din Romania. MS Regele Mihai a lasat urmasei Sale, MS Margareta, continuarea mostenirii pe care El Insusi o primise de la Augustii Sai Inaintasi, aceea de a servii neamului romanesc in tot ce priveste viata natiei – inclusiv in SPORT.

    Ceea ce Familia Regala indeplineste cu succes acum ! Si ceea ce va indeplini si in viitor !

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36883377
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate