Garden Party, 10 Mai 2019

Vineri, 10 mai 2019, Palatul Elisabeta a găzduit la ora 17, ca în fiecare an, întâlnirea Familiei Regale cu românii, în grădina palatului, cu ocazia sărbătorii naționale de 10 Mai.

Au fost prezenți 3000 de români din toate colțurile țării și din Republica Moldova. Au luat parte demnitari reprezentând Parlamentul și Guvernul, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe a Republicii Moldova, un mare număr de ambasadori, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, precum și personalități marcante din lumea artei, a științei și a sportului. Au fost de față reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Bisericii Catolice, ai Cultului Mozaic și ai Cultului Musulman din România.

În ciuda vremii capricioase, a fost o zi de sărbătoare națională plină de căldură, afecțiune, încredere, respect și mândrie.

Și-au dat concursul cu înalt profesionalism Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul și Cavaleria Jandarmeriei Naționale.

Au participat furnizori regali, care au oferit musafirilor Familiei Regale din produsele companiilor lor. La dispoziția invitaților a fost pus un stand cu cărți regale, publicate de Editura Curtea Veche și de Editura Corint.

Fotografii de Daniel Angelescu

40 comentarii

 1. MAJESTATE, LA MULTI ANI ! CELE BUNE SA SE ADUNE SI CELE RELE SA PIARA CAT MAI REPEDE ! MULTA SANATATE SI NUMAI BINE DORESC MEMBRILOR CASEI REGALE DE ROMANIA !
  Cu adanc respect fata de Monarhia Constitutionala
  Emilian T.Vandenboer

 2. Cristina Muscanescu, București says:

  La mulți ani, România !
  La mulți ani, românilor, oriunde v-ați afla !
  La mulți ani, Majestate !

 3. Bogus Constantin - Câmpulung Moldovenesc says:

  LA MULTI ANI DE ZIUA REGALA A ROMANIEI!

 4. Velicoglu Lorin Gabriel says:

  La multi ani, Familiei Regale a Romaniei! Ramaneti un reper pentru noi!

 5. Valeria Genoiu, Curtea de Argeș says:

  La multi ani, ROMANIA!

 6. Florian Goji says:

  La mulți ani intregii Familii Regale cu ocazia zilei de 10 Mai!

 7. Viorica Mwais says:

  Apreciere si sustinere din recunostinta si admiratie!
  La multi ani!

 8. Ticu Daniel says:

  La multi ani Familiei Regale! Doamne, cat de mult va datoram! Si cat de mult ne-au iubit toti regii si reginele!
  Va veni vremea cand toti romanii vor realiza ce reprezentati Dumneavoastra pentru noi, ca popor.
  Aveti ceva sfant in Dumneavoastra si sufletele noastre simt asta.
  Dumnezeu sa va dea viata lunga!

 9. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI says:

  CU OCAZIA SARBATORII NATIONALE DE 10 MAI 2019, DORESC MAJESTATII SALE MARGARETA, INTREGII FAMILII REGALE A ROMANIEI SI ROMANILOR DE PRETUTINDENI LA MULTI ANI CU SANATATE, PROSPERITATE SI INCREDERE IN VIITORUL DINASTIEI SI ROMANIEI ETERNE !

 10. […] “Majestatea Sa Margareta şi întreaga Familie Regală urează românilor “La mulţi ani” cu ocazia zilei de 10 Mai, Ziua Independenţei României, ziua României moderne! 10 Mai este deopotrivă Ziua Regală a ţării, sărbătorind înscăunarea ca domnitor a Principelui Carol I (1866) şi proclamarea Regatului României (1881)”, potrivit site-ului oficial http://www.romaniaregala.ro. […]

 11. Miriam Mihail says:

  La mulți ani, însoțiți de dragostea noastră!

 12. Ionnelus Vladescu - Drăgășani says:

  LA MULȚI ANI ROMANIA !

 13. Vasilica, Iași says:

  La multi ani, LA multi Ani, LA multi Ani

 14. Florea Catalin Ionut says:

  La mulți ani, Majestate!

 15. Alex Pastrav - Somerset, Anglia says:

  Un 10 Mai fericit . Va multumim ca sunteti alaturi de noi si ca duceti numele tarii noastre peste mari si tari . Traiasca Familia Regala a Romaniei ura ura ura !!!!!!

 16. Ciprian Carbunaru says:

  La multi ani, Majestate!

  Doamne Sfinte, sustine cu a Ta mana Coroana Romana !

 17. C.Stefanescu says:

  La multi ani, Majestate, cu noi impreuna!
  Familia Regala a Romaniei, de la Intemeietorul dinastiei si pana astazi este garantul si mandria noastra, in Europa si in lume!

 18. Pantea Alexandru-Sorin says:

  La Multi Ani Romania! La Multi Ani tuturor Romanilor care, indiferent de soarta pe care Dumnezeu a harazit-o acestei tari, au stiut sa mearga intotdeauna cu fruntea sus pe drumul Istoriei.

 19. Dr Razvan Constantinescu says:

  La multi ani Majestatii Sale Margareta, Familiei Regale si intregii Romanii cu ocazia Zilei Independentei si a Zilei Regale.

  Dr Razvan Constantinescu KFS
  Consul-General Onorific al Romaniei in SV Angliei
  http://consulatbristol.org.uk

 20. Monica Iovan says:

  la multi ani sanatate bucurii noroc putere de munca majestatii sale margareta si intregii familii regale azi la zi de aniversare ziua regalitatii o viata frumoasa si implininita cu pretuire si respect fam iovan monica si mircea oradea bihor

 21. Alex Botusan - Saint-Bruno-de-Montarville, Quebec says:

  In aceasta zi de 10 Mai, Majestatii Sale Margareta I-a Regina a Romanie, sanatate si La multi ani! De la mare distanta de tara, dar cu sufletul mereu acolo permiteti-mi, va rog, sa profit de aceasta ocazie pentru a ma lega prin juramant!
  Fie ca bunul Dumnezeu sa va protejeze Majestate, sa protejeze Romania noatra draga si Coroana de otel!

 22. Ioana Rusu says:

  LA MULTI ANI DE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI! TRAIASCA REGINA MARGARETA!

 23. Vlaicu Alexandru says:

  “God save the Queen ” !

 24. Adriana Mihaela Macsut says:

  Este o zi deosebita în istoria românească și mă bucur că am fost prezentă și în acest an la Garden Party. Sper ca Dumnezeu să redea României strălucirea din perioada regală. La mulți ani, Majestatea Voastră. Dumnezeu să vă protejeze și să vă dea forța să luptați pentru o Românie mai frumoasă și mai bună. Dr. Adriana Macsut

 25. Anca Vlad, Brașov says:

  Sanatate si speranta! Traiasca monarhia romana.

 26. IONESCU MARIUS says:

  La multi ani ! Este ziua Monarhiei Romane o zi unica in istoria tarii noastre ziua venirii principelui Carol 10 mai 1866 regele Carol I de mai tarziu si ziua independentei tarii noastre 10 mai 1877 desi a plouat a fost si soare a fost in special caldura afectiune mandrie si respect dar mai ales o oaza de liniste bucurie frumos si mai ales speranta intr-o lume atat de agitata si tumultoasa .Multumesc pentru invitatie si onoarea de a participa la Garden Party eram intr-o perioada trista pentru mine am avut de curand un deces in familie ,iar invitatia si cateva ore petrecute in mijlocul unor oameni deosebiti si minunati dar mai ales cuvintele de incurajare ale Majestatii Voastre mi-au adus linistea sufleteasca.
  LA MULTI ANI MAJESTATEA VOASTRA!
  Marius Theodor Ionescu

 27. “Când autoritatea monarhică va cădea şi poporul îşi va instala pretutindeni autoguvernarea (republici, democraţii), acolo Antihristul îşi va găsi mediul prielnic pentru activitatea sa. Pentru satana nu va constitui o dificultate să pregătească voci în favoarea renunţării la Hristos. Atunci nu va fi nimeni care să opună un veto autoritar. Aşadar, când astfel de regimuri, gata să se conformeze aspiraţiilor antihristice, vor fi instalate peste tot, atunci se va ivi Antihristul” (Sfântul Teofan Zăvorâtul, 1815-1894 – “Apocalipsa în Învățătura Sfinților Părinți”).

 28. LA MULTI ANI CASEI REGALE A ROMÄNIEI

  LA MULTI ANI ROMÄNIA

  LA MULTI ANI, MAJESTATE

  LA MULTI ANI DE ZIUA REGALÄ A ROMÄNIEI

  Multe felicitäri de bine si sänätate LA TOTI ROMÄNII DIN GERMANIA

  HERZLICHE GLÜCKWÜNSCHE ZUM 10 MAI, MAJESTÄT !!!!!

 29. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  La mulți Ani, România ! La Mulți Ani, Majestatea Voastră ! Nihil Sine Deo !

 30. Liliana Sora says:

  Evenimente şi momente de suflet pentru suflet , în care demnitatea, nobleţea, stilul , eleganţa şi rafinamentul , frumuseţea discreţiei , bunul gust, modestia…, şi mai presus de toate, credinţa , iubirea şi respectul pentru oameni, spun totul !
  “Cât de minunată ar fi o societate în care fiecare om s-ar concentra pe a-şi înnobila mintea şi sufletul cu tot ceea ce înseamna frumos !”
  La mulţi ani, Casei Regale a României ! Trăiască Monarhia !
  La mulţi ani, România !

 31. Adriana Mihaela Macsut says:

  Ma bucur că am luat parte la Garden Party și în acest an. Într-adevăr este o manifestare, organizată de Casa Regală a României, care ne amintește în fiecare an, că mai există elita intelectuală, etichetă și protocol în România. Cu deosebită considerație, Dr. Adriana Mihaela Macsut

 32. Ritta Stoica says:

  La Mulți Ani, Majestatea Voastră ! Nihil Sine Deo !
  La mulţi ani, Casei Regale a României

 33. Nicoleta Bogăceanu says:

  10 Mai este pentru români ceea ce este pentru creştinii ortodocşi Lumina sfântă a Învierii ce coboară de la Dumnezeu în Sfânta Zi de Paşti. Semnul Divin al Zilei este mereu ivirea soarelui pe cer la ora 17. La mulți ani România, La mulți ani Majestatea Voastră!

 34. Diana Lucia Zotescu says:

  In ziua de 10 Mai, Romania re-devine Regatul Romaniei. I-am privit cu bucurie pe Membrii Familiei noastre Regale care, alaturi de Majestatea Sa Margareta si de Alteta Sa Regala Principele Consort Radu, ne-au bucurat ochii si inimile, pentru ca Ei sunt ancora noastra atat cu trecutul, cat si cu viitorul.

  Binecuvantata fie Majestatea Sa Margareta !

  Binecuvantata fie Familia Regala !

  Binecuvantata fie Sfanta Zi de 10 Mai, Sarbatoarea noastra Nationala !

  NIHIL SINE DEO !

 35. Costel Berbece - Târgu Ocna says:

  Dumnezeu sa ocrotească România și Familia Sa Regala !!! Trăiască 10 mai pentru Demnitatea noastră !!!

 36. Veronica Horga says:

  Cîtă eleganță, demnitate aveți …păcat că ni s-a furat această onoare de-a avea la conducerea țării noastre monarhia…dar sper ca bunul Dumnezeu să țină cu noi !

 37. Aitana Albanezu says:

  Nihil Sine Deo!!
  Nihil Sine Rege!
  La multi ani Casei Regale a Romaniei

 38. […] Română ia parte la importante activități publice anuale ale Familiei Regale, precum Garden Party de 10 Mai, vizite ale unor înalți demnitari străini la Palatul Elisabeta, Trenul Regal de 1 Decembrie. […]

 39. […] Română ia parte la importante activități publice anuale ale Familiei Regale, precum Garden Party de 10 Mai, vizite ale unor înalți demnitari străini la Palatul Elisabeta, Trenul Regal de 1 Decembrie. […]

 40. […] sărbătoare națională de 10 Mai găzduită de Palatul Elisabeta în București a avut loc în anul 2019. Ulterior, din cauza resticțiilor epidemiei de Covid-19, iar pe urmă din cauza tragicelor […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51852487
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate