Ora Regelui (374)

Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, Televiziunea Română a prezentat a trei sute șaptezeci și patra ediție a emisiunii “Ora Regelui”. Ediție în premieră.

30 de ani pe “Tărâmul interzis

Au trecut 30 de ani de când Majestatea Sa Margareta a venit în România, acasă, țara despre care Regele Mihai și Regina-Mamă Elena i-au povestit de când a deschis ochii.

Pe 18 ianuarie 1990, Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principesa Sofia au sosit la București. Au fost primele reprezentante ale Familiei Regale care au fost lăsate să intre în țară, după evenimentele din Decembrie 1989.

La exact 30 de ani de la reîntoarcerea Familiei Regale în România, în emisiunea ”Ora Regelui” vă prezentăm imagini, fotografii și interviuri care compun istoria acestor trei decenii. Ele arată modul în care a fost primită Majestatea Sa acasă și noblețea cu care a răspuns în toți acești ani.

Producător: Lidia Voicu / Realizator:  Camelia Csiki

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Astept cu nerabdare sa REVAD in varianta filmata evenimentele la care, acum 30 de ani, am participat direct cu inima plina de bucurie si de o speranta aflata inca in stadiul de embrion, pentru ca, pe de o parte, desi vedem atunci cu proprii mei ochi cum cele doua fiice ale regelui, MS Margareta si ASR Principesa Sofia, coborau scara avionului ce le adusese in Romania, pe de alta parte mintea mea inca nu putea cuprinde importanata covarsitoare a evenimentului pe care il intelegeam insa cu inima plina de dorul de Rege si Coroana , dorul meu si al parintil mei trecuti de mult in lumea ingerilor, fara a mai apuca sa vada ca. in sfarsit, dorul lor se implinise.

    La 30 de ani distanta, recunostinta si bucuria mea de atunci, sporite de prezenta si influenta binefacatoare a Regelui Mihai, a Majestatii Sale Margareta, a Altetei Sale Principelui Radu si a tuturor celorlali Membri ai Familiei Regale, sunt chiar si mai vii, mai coplesitoare ca atunci.

    Recunostinta necurmata, Majestate, pentru ca ne ajutati prin tot ceea ce faceti, sa ne regasim identitatea si demnitatea de a fi roman.

    NIHIL SINE DEO !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51399171
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate