Ora Regelui CCCLXVIII

Televiziunea Română a prezentat sâmbătă, 7 decembrie 2019, a trei sute șaizeci și opta ediție a emisiunii “Ora Regelui”.

La doi ani de când Regele Mihai I ne-a părăsit, ”Ora Regelui” prezintă partea a doua din ultimul interviu pe care suveranul l-a acordat Televiziunii Române. Filmarea a fost realizată în anul 2011, la Aubonne, în Elveția, iar peste 3 ani, în 2014, regele avea să se retragă din viața publică.

Suveranul evocă eroismul armatei române din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, dar și momente mai puțin ori deloc cunoscute, precum cel în care România a recuperat de la sovietici Bricul Mircea.

Acest interviu întregește colecția de convorbiri cu Regele Mihai ale jurnalistului Bogdan Șerban–Iancu. Cuvintele celui mai democrat dintre regii României răsună în societatea românească la 30 de ani de la obținerea libertății și vor rămâne zestrea de înțelepciune din care generațiile viitoare se vor putea inspira.

Producător: Lidia Voicu
Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Vocea si chipul bland si bun al Majestatii Sale Regelui Mihai ma vor impresiona nespus oridecateori le voi auzi si vedea. Ecoul lor nu va inceta nicicand sa rasune in constiinta neamului romanesc, pentru ca poarta in ele esenta insasi a Regalitatii, fauritoarea, inca de la 1866, a devenirii moderne, europene, a statului roman. Continuarea acestei traiectorii a fost lasata de iubitul nostru Rege in grija mostenitoarei Sale, Majestatea Sa Margareta, care are sarcina istorica de a implini acest legat testamentar si de a-l transmite mai departe urmasilor Sai.

    Asa sa ne ajute Dumnezeu !
    NIHIL SINE DEO !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50302802
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate