Ora Regelui CCCLVII

TVR Moldova a prezentat sâmbătă, 21 septembrie 2019, a trei sute cincizeci și șaptea ediție a emisiunii Ora Regelui (TVR Internațional prezintă emisiunea duminică, 22 septembrie 2019, la ora 16.00). A fost redifuzată ediția din 23 martie 2019.

Pentru că viața Majestății Sale Margareta coincide în mare parte cu exilul Regelui Mihai, vom vorbi despre exemplul de demnitate pe care l-au oferit și străduința de a modela frumos societatea românească.

Noua stemă a județului Brașov, care cuprinde coroana de oțel a Regelui Carol I, a lui Ferdinand Întregitorul şi a Regelui Mihai, a fost aprobată și va deveni oficială.

Majestatea Sa Margareta i-a întâlnit pe elevii Școlii generale “Regele Mihai” din Capitală.

Câțiva copii asistați de Organizația Umanitară Concordia, patronată de Alteța Sa Regală Principesa Maria, au vizitat Palatul Elisabeta.

Jurnalista Danielle Maillefer, din Elveția, ne dezvăluie mărturiile unei prietene a Familiei Regale. Danielle Mailleffer a lucrat ca jurnalist în Statele Unite, Europa, Asia și Oceania și ca specialist în comunicare. Jurnalista elveţiană a facut parte din echipa care a însoțit-o pe Majestatea Sa Margareta la prima venire în țară, în ianuarie 1990, și a fost totodată prim-secretar general al Fundației Regale Margareta a României.

Producător: Lidia Voicu / Realizator: Camelia Csiki

5 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Imi amintesc foarte limpede continutul acestui episod difuzat in martie 2019, dar l-as vedea cu multa placere si maine, daca ar fi difuzat pe TVR 1. Ma bucura indeosebi configuratia noii steme a Judetului Brasov, in care este cuprinsa Coroana Regala de Otel a Regilor nostri – cei de IERI, de AZI si de MAINE – (daca lucrurile se vor intoarce pe fagasul lor firesc, adica la Monarhie, aingura modalitate de a fi iarasi noi insine).

  Maine, 21 septembrie 2019, se vor implini 23 de ani de la casatoria Majestatii Sale Margareta cu Alteta Sa Regala Principele Consort Radu, casatorie ce s-a celebrat inca in exil, in Elvetia, in 1996. Filmul acestei frumoase – si romantice – casatorii s-a difuzat atunci pe Tele 7 ABC, in prezenta unei numeroase asistente formate din romani veniti din toata Europa si din Romania, dar si de multi oaspeti regali, membrii ai multor Familii Regale din Europe si din Orientul Mijlociu. Peste doi ani, in 2021, Regina noastra si Principele Consort vor sarbatori Nunta de Aur. Sper ca macar atunci, dupa 25 de ani, o ceremonie speciala sa se faca cu acel prilej, un fel de RE-INNOIRE A JURAMINTELOR (ca o mult-dorita-de-noi compensatie menita sa “stearga” tristetea exilului din 1996) la Catedrala Incoronarii de la Alba Iulia. Cu siguranta vor veni multi romani de pretutindeni sa inconjoare Cuplul Regal cu iubire, respect, speranta si devotiune.

  Pana atunci insa, la cea de a 23-s aniversare a casatoriei, doresc Majestatii Sale Reginei si Principelui Consort Radu viata indelungata, in armonie si iubire ca si pana acum, multa energie, vigoare si neclintita hotarare in implinirea destinului Lor de continuare si infaptuire a testamentului innaintasilor Lor, asa cum a fost acest testament trasat de laaa Regele Carol I-ul si pana acum.

  LA MULTI ANI , Majestatea Voastra !

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Imi amintesc foarte limpede continutul acestui episod difuzat in martie 2019, dar l-as vedea cu multa placere si maine, daca ar fi difuzat pe TVR 1. Ma bucura indeosebi configuratia noii steme a Judetului Brasov, in care este cuprinsa Coroana Regala de Otel a Regilor nostri – cei de IERI, de AZI si de MAINE – (daca lucrurile se vor intoarce pe fagasul lor firesc, adica la Monarhie, singura modalitate de a fi iarasi noi insine).

  Maine, 21 septembrie 2019, se vor implini 23 de ani de la casatoria Majestatii Sale Margareta cu Alteta Sa Regala Principele Consort Radu, casatorie ce s-a celebrat inca in exil, in Elvetia, in 1996 – filmul acelei frumoase – si romantice – casatorii s-a difuzat atunci pe Tele 7 ABC – in prezenta unei numeroase asistente formate din romani veniti din toata Europa si din Romania, dar si de multi oaspeti regali, membrii ai multor Familii Regale din Europe si din Orientul Mijlociu. Peste doi ani, in 2021, Regina noastra si Principele Consort vor sarbatori Nunta de Aur. Sper ca macar atunci, dupa 25 de ani, o ceremonie speciala sa se faca cu acel prilej – un fel de RE-INNOIRE A JURAMINTELOR – (ca o mult-dorita-de-noi compensatie menita sa “stearga” tristetea exilului din 1996) la Catedrala Incoronarii de la Alba Iulia. Cu siguranta vor veni multi romani de pretutindeni sa inconjoare Cuplul Regal cu iubire, respect, devotiune si speranta. Cu siguranta va fi un eveniment national.

  Pana atunci insa, la cea de a 23-s aniversare a casatoriei, doresc Majestatii Sale Reginei si Principelui Consort Radu viata indelungata, in armonie si iubire ca si pana acum, multa energie, vigoare si neclintita hotarare in implinirea destinului Lor de continuare si infaptuire a testamentului innaintasilor Lor, asa cum a fost acest testament trasat de la Regele Carol I-ul si pana acum.

  LA MULTI ANI , Majestatea Voastra !

 3. Radu Georgescu says:

  Cata eleganta, farmec…si toate acestea DOAR INTR-O singura persoana, Majestatea Sa ❤️❤️❤️

 4. Andrei Wagner says:

  Mult succes felicitări !

 5. Mariana Gabi Chituc says:

  Sant mandra ca sant romanca si ca am o regina frumoasa, indifferent ca este s-au nu incoronata ❤️❤️❤️

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797562
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate