Nou portret în ulei al Regelui Ferdinand

În anul Centenarului Încoronării de la Alba Iulia, în Colecția Regală de Artă Contemporană a intrat o recentă creație a pictorului Vadim Crețu. Lucrarea reprezintă un portret al Regelui Ferdinand cel Loial, așa cum arăta suveranul în ultima parte a vieții.

Unul dintre cei mai talentați portretiști români contemporani, Vadim Crețu s-a născut în orașul Bălți și a fost discipolul maestrului Ștefan Câlția.

La propunerea maestrului și cu încuviințarea Majestății Sale Custodele Coroanei, Vadim Crețu a realizat o galerie de portrete în ulei reprezentând pe Regele Mihai, Regina-Mamă Elena, Custodele Coroanei Margareta și Principele Radu.

Lor li se adaugă, începând din ziua de 21 iunie 2022, portretul Regelui Ferdinand I. În numele Majestății Sale Custodele Coroanei, portretul a fost primit din partea autorului, la Palatul Elisabeta, de către Principele Radu.

1 comentariu

  1. Liliana Sora says:

    Istorie și artă, trecut și prezent, care ne arată că ”viața este o pictură… Desenezi linii cu speranță, ștergi greșeli cu toleranță, înmoi bine pensula în răbdare și colorezi totul cu iubire.” Omagiu și recunoștință înaintașilor, stimă și respect urmașilor, felicitări și admirație maestrului !

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 45625421
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate