Mesajul Custodelui Coroanei adresat sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Londra

Principele Radu și cu mine suntem cu gândul alături de cei 103 sportivi români din atletism, box, canotaj, ciclism, gimnastică, haltere, judo, kaiac-canoe, lupte, natație, polo, scrimă, tenis, tenis de masă și tir, participanți la a XXX-a Olimpiadă a vremurilor moderne, găzduită de capitala Marii Britanii.

Crearea Comitetului Național Olimpic și prima participare olimpică românească au avut loc în timpul Regilor Carol I și Ferdinand. De atunci încoace, Casa Regală a stat alături de sportul românesc, chiar și atunci când condițiile politice au fost potrivnice.

Aproape toate federațiile române sportive sunt legate, la începuturile lor, de Familia Regală, de tatăl meu și de predecesorii Majestății Sale.

Vă transmit din partea Regelui Mihai și a Reginei Ana, mari iubitori ai sportului, cele mai afectuoase și mai pline de speranță urări de victorie în zilele care urmează.

Ca toate valorile eterne ale Națiunii române, sportul este un model și un far al societății, o preocupare dătătoare de mândrie, curaj, disciplină și respect față de aproapele tău, o sursă de unitate, continuitate și de tradiție.

Suntem mândri de voi, vă admirăm și vă purtăm în suflet!

 

Margareta, Principesa Moștenitoare

Palatul Elisabeta, 26 iulie 2012

10 comentarii

 1. Comentarii pe Facebook (I) says:

  #
  Dan Miron Si noi purtam in suflet Casa Regala a Romaniei !
  #
  Baintan Ramona Va iubi! 🙂 ♥
  #
  Anca Greavu frumos 🙂
  #
  Radu Emil Mihai sunte alaturi de romani oriunde ar fi
  #
  Claudia Rus frumos… 🙂
  #
  Jozsef Fulop Un mesaj superb***
  #
  Nastase Dumitrescu Tot repectul si admiratia !Sunt incantat.
  #
  Amalia Koszegi Apreciez mesajul este demn de un reprezentant al Casei Regale dar as vrea sa citesc si un mesaj adresat poporului roman cu referire la referendumul care va avea loc in 29 iulie.Avind in vedere momentul de cumpana pe care il traim.Multumesc.
  #
  Radu Maria Tot respectul Alteta!
  #
  Gelu Dumitru Amalia,Amalia…de ce ceri gesturi curajoase?
  #
  Valerian Ardelean Foarte frumos 🙂
  #
  Mihai Ionescu ‎@Dumitru & Koszegi: Aceste gesturi referitoare la un referendum politic nu au voie sa fie facute de Casa noastra Regala.
  Casa Regala nu se amesteca in scandaluri politice si manipulari de tip militar.

  Nu stiu ce stiti Dumneavoastra despre Monarhie constitutionala, dar intr-o astfel de forma de stat, Regele urmareste intotdeauna interesul natiunii si nu al partidelor politice.

  Este unicul garant al bunastarii poporului si al legilor promulgate in interesul natiunii si tarii.

  Treburile politice sunt ale partidelor politice.

  Ca sa intelegeti mai bine, Regele nostru a abdicat atunci cand a fost amenintat ca vor fi omorati 1000 de studenti si tensiunea politica interna a Romaniei era mult mai mica decat acum.

  Basescu nu deimisioneaza pentru a linisti spiretele si a stabiliza tara in fata unei majoritati certe care ii cere sa plece si care dovedeste mizeriile pe care le-a facut.

  Aceasta este diferenta intre un om de stat si un om politic. Un om de stat se gandeste intotdeauna la linistea si prosperitatea unei natiuni, un om politic se gandeste doar la majoritati politice ale unui partid sau altul.

  Deci, amestecul Casei noastre Regale in probleme politice ale partidelor nu este posibil.
  #
  Mihai Ionescu Traiasca Regele!
  #
  Cornel Balan Si noi suntem mandri de Altetele Voastre si, bineinteles, de sportivii care reprezinta Romania la Olimpida!!!
  #
  Radu Iovin Competitia e parte a spiritului uman . E important sa fii acolo, sa participi si sa aplauzi efortul indiferent daca esti pe podium sau langa el !Traiasca Regele !
  #
  Gabrielarodicahagea Hagea sitem alaturi de sportivii romani le urez scces iar Altetelor Voastre viata lunga sanatate.Traiasca Regele e ultima speranta a romanilor .
  #
  Romeo Manea bravo………tara de oameni cu caracter are nevoie cu stima si respect ……….Traiasca Regele……
  #
  Ana-Maria Macsim Respect si Traiasca Regele!
  #
  Claudiu Bors Uite unii care se gandesc mai mult la oamenii care vor sa faca treaba decat la politicieni. Astia nu se uita la televizor?
  #
  Mateescu Roxana Gabriela Frumos album: istorie, evenimente, intruniri interesante, MAJESTATILE LOR iar PRINCIPESA MARGARETA este fermecatoare!
  #
  George Donen Monarhia si numa
  #
  Raducanu Atena Este o Doamna!
  #
  Simona Onisor Intr-o tara in care valorile si demnitatea sunt demult ingropate, un astfel de mesaj, atat de tare si delicat in acelasi timp, e ca o gura de aer de munte intr-un oras sufocat de poluare la 50+ grade la umbra. Multumim…
  #
  Ileana Dura complimente ptr mesajul si urarile de bine ptr poporul Roman ,domnul sa va binecuvinteze
  #
  Florentin Bn Nice….;) toate sporturile le’a insirat in ordine alfabetica….;) Fortza Romania !!!
  #
  Florentin Bn Respect Regal !!!
  #
  Felix Moga ‎@Amalia Stimata doamna, dumneata ai o optica total eronata fata de Casa Regala. Demnitatea si verticalitatea capetelor noastre incoronate nu prevede o coborare pana la scandaluri patetice ale campului politic. Toti monarhistii ne dorim un suveran impartial, echidistant. Care sa ne iubeasca si sa ne respecte. Sa fii convinsa ca si Familia Regala este atenta la zvarcolirile din politica romaneasca. Dar azi incepe Olimpiada. Asa ca politica trebuie sa taca!
  #
  Elena Benec frumos…
  #
  Sfintescu Marian frumos si traiasca regele i casa regala i cat mai multe medalii de aur pentru romania
  #
  Georgiana Raicu Cred ca numai monarhia ne va mai scapa de harababura asta politica!
  #
  Valeria Mihailescu Ma gandeam sa fiti invitati de federatia romana.Era si pentru noi ceva ,o mandrie.Sa avem succes.Sanatate va doresc.
  #
  Lacramioara Laramira VA ROG SA CANDIDATI LA PRESEDENTIE! SUCCES, CURAJ!!!!
  #
  Lacramioara Laramira VETI FI PRIMA DOAMNA PRESEDINTE , VA VOTEZ CU DRAG
  #
  Lacramioara Laramira SCHIMBATI CARTILE, FACETI ROMANII FERICITI, RASPANDITI PRIN TOATA LUMEA!

 2. Comentarii pe Facebook (II) says:

  #
  Grecu Constantin Doamne ajută!Să ne punem suflet lângă suflet,să fim alături de sportivii noştri ,de România!Hai România!
  about an hour ago · Like
  Popescu Sorina Succes Romania!!!!
  #
  Mircea Kiraly Nici un mesaj de incurajare din partea politicienilor nostrii pentru sportivii de la jocurile olimpice. De aici se vede cit le pasa. Bravo Casa Regala, un comportament romanesc demn !
  #
  Anuta Florescu dupa nesfarsita hartuiala politica … un lucru , in sfarsit, care ma face sa zambesc 🙂 … ♥
  #
  Farcus Lucica din nou aceeasi “CLASA si STIL “care caracterizeaza Casa Regala
  #
  Grecu Constantin Da,o regină a frumosului şi bunului simţ!
  #
  Marius Cicirma Şi eu îmi îndrept gândurile şi speranţa către sportivii români alături de Alteţele Voastre, sperând că încurajările noastre le vor asigura succesul binemeritat. Suntem mândri de voi, vă iubim şi vă mulţumim pentru răspândirea flăcării româneşti în toate colţurile lumii!
  #
  Andrea Carnino E’ un peccato che non rappresentino la Romania domani sera all’apertura dei giochi olimpici.
  See Translation
  #
  Dan Miron Si noi romanii purtam in sufletele noastre Familia Regala a Romaniei !

 3. Bucur Gabriela says:

  Succes sportivilor romani la olimpiada !

 4. Aurel V. Zgheran says:

  Băsismul, nesecabil izvor de mitocănii şi învrăjbire naţională
  Niciodată, până în sinistrul decembrie 1947, al abdicării forţate a Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României şi până la proclamarea republicii ilegitime, nu au existat în ţara ctitorită de regii Daciei, de voievozii Principatelor şi regii Regatului României, preşedinţi şi prezidenţialism! Prognozaţi prin ideologiile şi dogmatismul primitivismului ideologic lipsit de adevăr şi inteligenţă, desemnaţi într-o manieră de organizare tribală, drept stăpâni, tătuci, sori luminători în inima istoriei, de către regimul comunist de la Moscova, preşedinţii noştri, de la primul şi până la marinarul „jucător”, compun o gamă diversă de profesii, care nu au nicio afinitate cu funcţia de şef de stat (este ca şi cum un motociclist ar pilota un avion sau un aviator ar naviga de la manşă un submarin…). După enumerarea cronologică făcută de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, îi numim: un neuropsihiatru (între 1947-1952), un avocat (între 1952-1958), alt avocat (între 1958-1961), un electrician (între 1961-1965), un ceferist (între 1965-1967), o calfă de cizmărie între (1967-1989), un inginer hidrotehnic (între 1990-1996 şi 2000-2004), un geolog, (între 1996-2000) şi un ofiţer maritim, din 2004, până în prezent.
  Dintre etno preşedinţii aceştia, unii au sorginte bolşevică, fiind căliţi „în miezul unui ev aprins”, având grupa sanguină PCR !… Preşedinţi unul şi unul! Detaşându-se în corigent de notorietate, mai cu seamă la materiile geografie şi istorie, marinarul jucător este o persoană publică pitorească ce a atras după sine sfidarea cea mai în vervă a civilizaţiei şi a ridicat asupra propriului popor palma umilinţei şi chinuirii, în frenezia celui mai zgomotos spectacol. Acest preşedinte declanşează chinuirea până la insuportabil a naţiunii! A acostat nava României în cherhanaua vapoarelor eşuate şi a naufragiat poporul român pe insula corsarilor săi. Este un preşedinte care a semănat numai uragane, intrigi, ură, mitocănie, învrăjbire naţională a reintrodus presiunea, teama, filajul! Încurajează dezacordarea tuturor conexiunilor instituţionale, culcă la pământ crucea spiritualităţii româneşti. A ajustat o ţară în care fratele să trădeze pe frate, oamenii să nu mai aibă mamă şi tată, fiecare, să atace pe fiecare.
  Sub călcâiul greu, strivitor, al dictaturii, băsesciene în loc să răsară steaua României Restaurate, s-a prăbuşit întunericul asupra speranţelor poporului român. În loc să avem bunăstare şi pace sufletească în ţara noastră, suntem cerşetorii ţărilor străinătăţii, în care europenii trec pe lângă noi, cu mâna pe buzunare. Istoria este distorsionată în stilul pamfletar satiric vulgar şi insultător, declaraţiile preşedintelui exersează paroxismul şi au ecou în capetele castrate de creier, docile, vasale! Traian Băsescu a urcat minciuna propagandistică la treapta de virtute. Nici chiar supra naţionalismul comunismului antisovietic a lui Gheorghe Gheorghiu Dej şi Nicolae Ceauşescu, parcă nu a fost atât de furibund împotriva Majestăţii Sale, şi nu a fost exprimat în termeni mai josnici decât o face Traian Băsescu şi servanţii lui, care învinuiesc pe Majestatea Sa de trădare naţională şi de vânzarea României, ruşilor!
  Traian Băsescu şi scribălăii lui omit sau nu ştiu faptul că România a fost degajată ca o minge, lui Stalin, de către marile puteri vestice, în 1944, la Yalta, prin Winston Churchil, care a consfinţit împărţirea hălcilor din Europa, pe un şerveţel. România se afla deja încătuşată şi jucată la ruleta politică de către Gheorghiu Dej, Ana Pauker, Emil Bodnăraş, A. I. Vârşinski şi consilierii lui sovietici. Traian Băsescu nu are suficientă demnitate spre a respecta pe ultimul supravieţuitor dintre şefii de stat în funcţie, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, respectat şi invitat astăzi la evenimentele lumii de cel mai înalt nivel. Băsescu ţinteşte într-una vestejirea imaginii României în lume, şi aşa, destul de compromisă. Este preşedintele celor mai şocante şi inconstante opinii, este unul şi acelaşi gâde, al uneia şi aceleiaşi plăceri a delirului, care condamna comunismul în Parlament, în anul 2006, înfierând „abdicarea forţată a Regelui Mihai” (sunt propriile lui cuvinte).
  Preşedintele reconstituţionalizării şi regionalizării, preşedintele demis şi remis are umbre în orizontul lui vizual şi memorial. De aceea gălăgia făcută de el are variaţii de exprimări inconstante iar în unitatea lor, exprimările preşedintelui sunt, preponderent o magistrală operă distructivă, destabilizatoare, a statului român. Continuu tensionează cotidianul, activează învrăjbiri etnice, zdruncină rărunchii ţării, încordează până la limita opunerii rezistenţei, până la frontiera brutalităţii şi mitocăniei, alunecă în delir, aberează şi asasinează istoria, geografia, cultura, educaţia, tradiţiile şi aspiraţiile româneşti, insultă pe istorici, pe academicieni, pe majoritatea oamenilor politici, chiar şi din garda lui de partid şi clan.
  Deoarece nu înţeleg să îmi cer iertare de la Majestatea Sa Regele Mihai I al României, pentru o vină care este a unei persoane ce nu mă reprezintă, decid să îl citez, suficient de convingător, pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Harry Truman, care în anul 1946 vorbea despre Regele nostru, parcă înadins ca o replică lui Traian Băsescu: „Majestatea Sa Regele Mihai I al României a dat dovadă de un comportament excepţional de merituos în exercitarea unui serviciu remarcabil pentru cauza Naţiunilor Aliate în lupta lor împotriva Germaniei hitleriste”; „În culminarea eforturilor sale, pe 23 august 1944, deşi capitala lui era încă dominată de trupele germane, el personal, din propria lui iniţiativă şi în completă nepăsare pentru siguranţa lui personală, a dat semnalul pentru o lovitură de stat ordonând gardelor palatului său să aresteze pe dictator şi principalii lui miniştri. Imediat apoi, într-o inspirată proclamaţie către ţară adresată la radio, el a declarat ţării decizia lui de a scoate România de sub jugul nazist şi a chemat să se întoarcă împotriva trupelor germane şi să ucidă, să captureze prizonieri sau să-i alunge din ţară”; „Prin judecata lui superioară, prin ascuţimea acţiunii sale şi prin înaltul caracter al cârmuirii sale personale, Regele Mihai I a adus o contribuţie extraordinară la cauza libertăţii şi democraţiei”.
  Dacă Traian Băsescu îşi permite să insulte Rusia, nu o singură dată, îşi permite să insulte şi America venind în deplină opoziţie cu opiniile preşedinţilor ei. Actualul preşedinte suspendat, român, cu o tinereţe vânturată pe apele lumii, nu crede în cuvintele preşedintelui american şi nici nu le prea cunoaşte. Nu crede şi nu este interesat de gemetele ţării, ori de scrâşnetele ei…! Pe Traian Băsescu nu îl preocupă ceea ce spun istoricii, academicienii, nimeni! Traian Băsescu, desenatorul de ţară, dezmembratorul a toate muchiile care ansamblează statalitatea românească, Traian Băsescu, agitatorul, clocotitorul apelor în care îneacă întreaga elită românească, survolează ca un uliu, ori bântuie ca o fantomă întunecată România şi adânceşte minciuna, ura, învrăjbirea! Traian Băsescu crede că România este a lui! Traian Băsescu este corigent la geografie şi istorie, dar e mitocan cu magna cum laude!
  Toate acestea şi încă şi mai multe i-au adus începutul de sfârşit!

 5. Negut Adrian says:

  Mult succes sportivilor romani! Traiasca Regele! Traiasca Romania!

 6. Dan Daniela says:

  Toata admiratia si respectul meu pentru Familia Regala a Romaniei, si de asemenea respect pentru toti sportivii nostrii romani. SPOR SI SUCCES IN TOATE COMPETITIILE. Dumnezeu sa va ajute !

 7. Valerian Stan says:

  Elitele ţării, în primul rând cele politice, ar trebui să ia aminte la asemenea gesturi, şi la tot ce face Casa noastră Regală. Ar vedea ce înseamnă legitimitate, consistenţă a ideilor, civilitate şi tot ce aceste elite reuşesc numai într-o atât de mică măsură să aducă în societatea noastră. Fiecare vizită pe paginile de internet ale Casei Regale îmi pare a fi o trecere de la discordie şi ură la iubire, de la neorânduială la echilibru şi armonie, de la deznădejde la speranţă.

 8. Mesaj M.S. Regelui Mihai I. a Romäniei, M.S Reginei Anna a Romäniei
  M.S. Principesei de coroanä Margareta a Romäniei si M.S. Principelui Radu a Romäniei
  vä felicit pe voi toti si sper ca acuma sä se aleagä Monarhia a Romäniei, pentru a conduce tara si prin multe greutäti prin care trece Romänia.
  Am o dorintä micä la voi toti. Ar fi posibil, de a inhuma, mai bine zis de a ingropa inima M.S. Regina Maria a Romäniei , färä casetä, intr-un locas frumos. Sper ca visul meu sä se indeplineascä. Vä multumesc foarte mult.
  Am citit istoria diademului Greek Tiara. Fiecare object al casei regale are o poveste frumoasä, s-au tristä. Aceastä tiarä frumoasä provine de la sora reginei Maria, care se numea Victoria-Melitta. Regina Maria a cumpärat mai multe bijuterii, pentru a le salva din cauza comunistiilor rusi. L-a vändut si la unele case europene royale. Bine a fäcut regina Maria. Ea a fäcuto cadou cänd s-au cäsätorit Regele Carol II. cu Regina Elena. dupä aceea a mostenit-o Regina Anna si dupä aceea Principesa de coroanä Margareta. Ce bine ar fi dacä s-ar zice ” M.S. Regina Margareta a Romäniei. Vä felicit deja de acuma.
  Cu mare stimä si respect,
  Dietmar Melzer

 9. Bucur Gabriela says:

  Frumoasa este Principesa N oastra!

 10. It’s an remarkable piece of writing designed for all the online visitors; they will get advantage from it I am sure.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50406739
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate