Memorabil moment la Chișinău, 9 octombrie 2013

După șaptezeci și doi de ani de la ultima venire a Regelui Mihai I la Chișinău, Principesa Moștenitoare a fost astăzi oaspetele Președintelui Republicii Moldova, Excelența Sa domnul Nicolae Timofti.

În zilele următoare, jurnalul meu online va consemna în detaliu această vizită istorică, în cuvinte și imagini. Până atunci, deoarece vizita continuă, vă invit să priviți câteva fotografii de la întâlnirea de astăzi, la Președinția Republicii Moldova.

21 comentarii

 1. Aurora Martin says:

  Memorabil, intr-adevar! O vizita necesara. Acum si mereu!

 2. Lica Turcanu says:

  Vizita in Moldova este mesaj cu mare incarcatura emotionala pentru cei ce cred in adevaratele valori .Regalitatea este o valoare de necontestat si istoria a demonstrat-o.Imi doresc di suflet ca la intoarcerea in tara sa faceti o vizita si la Rosia Montana.Nu lasati ca Romania sa devina un depozit de cianura!!!

 3. amariei sorin says:

  MONARHIA A FACUT UNIREA CEA MARE SI TOT EA POATE SA O MAI FACA O DATA, PENTRU TOTDEAUNA …ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

 4. Roxana Gabriela Mateescu says:

  Imaginile sunt semnificative; cu mult interes asteptam detaliile. Minunat!

 5. Diana Lucia Zotescu says:

  Ma intristeaza nespus de mult atitudinea celor care au tinut sa pateze obrazul Republicii Moldova, care are si asa destul de multi ‘nedusi la biserica’ in materie de comportament civic. Ignoranta in materie de istorie adevarata si proastele maniere si-au dat in mod nefericit mana pentru a impiedica cel mai firesc gest al oricarui vizitator de vaza al Chisinaului: acela de a depune o coroana de flori la statuia lui Stefan cel Mare. Confiscarea acestui simbol national de catre un grupuscul de badarani (regret, dar nu pot folosi un alt termen) nu poate servi la nimic bun si durabil pentru R. Moldova – care are nevoie de foarte mult sprijin si sustinere in proiectele sale de viitor. El, gestul reprobabil in cauza, ofera in schimb o satisfactie ieftina si murdara celor (sper nu prea multi ) care, asemeni Neanderthalianului nostru din sediul abuziv ocupat de la Statuia Leul, isi extrag bucuriile lor meschine din asemenea actiuni croite dupa ‘chipul si asemanarea lor’.

  Scuzele destul de anemice ale oficialitatilor moldovene, si pasivitatea condamnabile a celor care, in orice stat civilizat, ar fi intervenit (nu interzicand manifestatia celor opt ‘patrioti’, dar tinandu-i la distanta pentru a permite depunerea de flori) mi se pare cu totul de neinteles. Presa din Chisinau a vazut insa, pe buna dreptate, in aceasta pasivitate bratul lung al unui personaj din Bucuresti care are propria sa agenda murdara in raporturile cu Casa Regala.

  Sunt convinsa ca Altetele Lor, cu eleganta, calmul si diplomatia Lor binecunoscuta, au surmontat nedoritul eveniment, desfasurandu-si programul cu serenitatea obisnuita a Casei Regale. De altfel, discutia relaxata pe care Alteta Sa Principele Radu a avut-o cu studentii, impresia de nesters pe care le-a lasat-o, vorbeste de la sine despre adevarata fata a Moldovei si a tinerilor sai, care ne da tuturor sperante pentru viitor.
  Diana Lucia Zotescu

 6. Maria Teodorescu says:

  imi place ideea de revigorare a regalitatii in gandurile oamenilor.intr-o tara bulversata,lepadata,tradata,e nevoie de elite care sa o conduca,sa o apere,sa-i oblojeasca ranile sangerande de atata vreme…

 7. Comentarii pe Facebook says:

  Mihai Popovschi Un pas mic pentru Principele Radu, un pas mare pentru romanii de pe ambele maluri ale Prutului!!
  #
  Tudor Anca si la noi sa fiiiiiiiiiiiiiie !
  #
  Oprea Virginia ❤
  #
  Vasilescu Dorin Sper ca pasii Altetelor Voastre sa fie precum zborul albinelor, din floare in floare, si spiritul romanesc sa renasca, cum numai Mama Natura reuseste!
  #
  Arsenie Santa Vasile esti un poet…
  #
  Gigi Lazarescu superb…
  #
  Monica Pop Emotionant!
  #
  Florin Cheptanus BASARABIA E PAMANT ROMANESC … O VIZITA ACASA
  #
  Marinela Ardeleanu Oameni cu mult caracter si suflet ! Va iubim.
  #
  Marinela Ardeleanu Va stimam si va dorim numai bine ! Sa ne traiti !
  #
  Marinela Ardeleanu Va stimam si va dorim multi ani . Imi place mult.
  #
  Carmen-maria Bucur Sa ne traiti in Cinste si Onor !
  #
  Petrila Liviu Sunt peste 70 % români in Moldova, adevărati patrioti!!!
  #
  Craciunescu Mihai Ma bucur pt faptul ca principesa,viitoarea regina a Romaniei Mari,si-a vizitat una dintre provinciile tarii!Asa cum predecesorii sai au avut grija de acest colt de rai,asa si viitoarea regina Margareta va avea grija!Asa cum si regii Romaniei au fost regi ai tuturor romanilor,tot asa va fi si regina Margareta!Regina tuturor romanilor!Dumnezeu s-o ajute si sa ne ajute sa ne implinim visul si sa devenim iarasi ce-am fost si mai mult decat atat!
  #
  Gabriela Dorina Gal impecabili…
  #
  Laura Vintan un eveniment care nu poate de cat sa faca cinste acestui popor…toata admiratia, respectul si pretuirea pt. o doamna cu adevarat speciala , Principesa Margareta si de asemenea si pt. Principele Radu si intreaga familie regala a Romaniei!
  #
  Capris Teodorescu-Virgil Inaltator ! Laudat sa fie Domnul nostru Iisus Hristos !
  #

 8. Comentarii pe Facebook (II) says:

  Valerian Ardelean felicitari !
  #
  Dimitriuc Otilia Ne cerem scuze pentru huiduiala rusinoasa din fata monumentului Stefan Cel Mare. Va multumim ca manifestati interes fata de Moldova. Este o onoare.
  #
  Doina Marin Plecaciune!
  #
  Liliana Sora Nu aș fi vrut să mă mai gândesc la acele momente nedorite , triste chiar, de la monumentul lui Ștefan cel Mare, dar îmi vin în minte cuvintele unui mare om, pe care, parafrazându-le voi spune : este ușor să rănești un suflet, însă lumea nu se va sfârși din cauza celor care fac rău, ci din cauza celor care se uită la ei și nu fac nimic. Cu certitudine , având în vedere înțelepciunea cu care sunteți înzestrați, cumpătarea, echilibrul, eleganța privită în toate aspectele ei, depășiți cu demnitate aceste situații. Felicitări pentru totul, și numai succese acum și întotdeauna !
  #
  Gabriela Mocanu Eu nu aud niciun sonor la postarea asta! Numai mie mi se intamapla?
  #
  Lili Ellena la mine se aude..frumos, felicitari distinsei Altetei sale regale printesa Margareta !
  #
  Ionel Farcasanu Doamna Mocanu are Sonor acest Filmulet poate nu ati deschis Sonorul…
  #
  Stoica Rodica Multumesc Altetelor Lor pentru oboseala bunele intentii!
  #
  Gabriela Mocanu La mine in mod normal intra direct sonorul! Va multumesc pentru raspuns!
  #
  Karate Solca Mie personal mi-a placut cuvintul Altetei Sale Regale Principele Radu catre cei din Republica Moldova, faptul ca se simte ca acasa si faptul ca in vremurile grele,Casa Regala aduce unire!
  #
  Nela Martin Respect Altetelor Sale! ASR Principele Radu al Romaniei sa prezentat ca un adevarat DOMN! O asemenea tinuta în fata unei situatii total diferite si neprevazute numai un Om cu adevarat caracter putea face fata asa! FELICITARI!Ar fi o mare onoare pentru Romania sa aiba asemenea conducatori. O Regina de o finete rara si o educatie pe masura! Traiasca Altetele Sale Regale a României!
  #

 9. Televiziunea națională din Chișinău, despre vizita regală says:

  http://www.youtube.com/watch?v=v7bXKz4HiqM

 10. Familia Regala a Romaniei a dat dovada de mult curaj in fata grupului de neanderthalieni comunisti securistofili care au incercat sa bareze calea Altetelor Regale la momentul inchinarii cu piosenie la statuia Domnitorului Stefan cel Mare si Sfant.Oricum monarhia va birui si in Moldova sora care va reveni la pamantul romanesc stramosesc.Vivat Monarhia!

 11. stelian r. says:

  Nimic nu poate umbri minunatul gest regal de a sprijini Moldova in mersul sau de neoprit, spre un viitor european ! Cu cat Casa Regala a Romaniei este tot mai apreciata de romanii patrioti, bine informati, dezindoctrinati, si de strainatate, cu atat, de frica, comunistii-securisti-stalinisti se vor opune actiunilor de o valoare denecontestat facute in binele romanilor de pretutindeni !
  Minunate fotografiile care arata demnitate, prestigiu !
  Multumim ASR Principesa Margareta si ASR Principele Radu pentru tot ce faceti pentru romani si Romania ! Traiasca Familia Regala a Romaniei ! Traiasca Regele ! Nimic fara Dumnezeu !

 12. Dr Daniel Petre says:

  Deosebiti,frumosi,demni,elevati ;este o onoare ca i avem .Traiasca Regele!!!!

 13. Alexei Matei says:

  TRAIASCA REGELE !

 14. ACEASTA MEMORABILA VIZITA IN BASARABIA STRAMOSEASCA ARATA FAPTUL CA ROMANIA MARE ESTE SI RAMANE DE-A PURURI UNA SINGURA IN CUGET SI SIMTIRI.

 15. […] Moldova și ai Casei Majestății Sale. Custodele Coroanei a vizitat Republica Moldova în anul 2013 și în anul […]

 16. […] Coroanei a vizitat Republica Moldova în anul 2013 și în anul […]

 17. […] Moldova și ai Casei Majestății Sale. Custodele Coroanei a vizitat Republica Moldova în anul 2013 și în anul […]

 18. […] Custodele Coroanei a făcut public angajamentul Coroanei Române pentru parcursul european al Republicii Moldova încă din anul 2013. […]

 19. […] Custodele Coroanei a făcut public angajamentul Coroanei Române pentru parcursul european al Republicii Moldova încă din anul 2013. […]

 20. […] Principesă Moștenitoare) a reprezentat pe Regele Mihai în vizita oficială de la Chișinău din octombrie 2013. Cu acea ocazie, Custodele Coroanei s-a întâlnit cu președintele Nicolae Timofti, care a […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49493864
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate