Majestatea Sa la Academia Tehnică Militară

În cursul dimineții, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au fost musafirii Academiei Tehnice Militare “Ferdinand I”.

La sosire, Custodele Coroanei a fost întâmpinat de dl general de brigadă profesor universitar Constantin Vizitiu, rectorul universității. În prima parte a vizitei Majestatea Sa și Principele Radu s-au întâlnit cu înalți reprezentanți ai Statului Major al Apărării, Academie de Poliție și Serviciului de Protecție și Pază, invitați la eveniment.

În prezența unui mare număr de studenți militari și de profesori, Majestatea Sa a oferit, în cadrul unei ceremonii militare, portretul în ulei al Regelui Ferdinand Întregitorul, patronul spiritual al universității, primul mareșal al Armatei Române. Lucrarea a fost realizată de artistul plastic Valentin Tănase.

Au luat cuvântul Alteța Sa Regală Principele Radu și comandantul universității. La final, cuplul regal a făcut o fotografie de grup cu studenții, din diverși ani de studii, ai universității.

Academia Tehnică Militară a luat numele “Ferdinand I” în anul 2018, la sărbătoarea Centenarului Marii Uniri. Ceremonia a avut loc în prezența Majestății Sale Custodele Coroanei.

Fotografii de Daniel Angelescu ©Casa Majestății Sale Custodele Coroanei

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51852937
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate