Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”, ceremonie de 10 Mai 2018

La Academia Tehnică Militară, în prezența ministrului Apărării Naționale, dl Mihai Viorel Fifor, a avut loc ceremonia militară și religioasă de preluare a numelui Regelui Ferdinand I de către instituția militară de învățământ superior. Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au luat parte la ceremonie și au primit primele plachete de onoare ale școlii, purtând noua denumire.

Fotografii de Daniel Angelescu

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Aceste vizite regale la Academia Militara sunt o continuare fireasca a raporturilor traditioonale intre Coroana si armata. Este benefic pentru pregatirea cadetilor (cred ca acesta este termenul ?!) sa aiba astfel dovada vie a acestui raport traditional.

    Pentru un posibil vizitator al Academiei Militare:

    M-am uitat cu atentie la defilarea cadetilor prin fata Majestatii Sale si spiritul meu critic nu-mi da pace: ar trebui ca instructorii sa stabileasca cu precizie la ce inaltime sa fie ridicat bratul in timpul defilarii (noul mod de defilare la nivel UE!). Privit din fata, mai treaca-mearga dar, din profil, e jalnic, fiecare militar ridica bratul la o alta inaltime. Defilarea este un moment de ansamblu, iar coordonarea este absolut necesara si obligatorie. Sau asa ar trebui sa fie.

  2. […] Academia Tehnică Militară a luat numele “Ferdinand I” în anul 2018, la sărbătoarea Centenarului Marii Uniri. Ceremonia a avut loc în prezența Majestății Sale Custodele Coroanei. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36780661
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate