La mulți ani, Franța!

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, adresează Excelenței Sale doamnei Michèle Ramis, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Franceze la București, precum și tuturor cetățenilor francezi aflați în România la mulți ani cu ocazia Zilei Naționale a țării lor!

În acest an, România și Republica Franceză sărbătoresc două evenimente care au definit istoria contemporană a relațiilor noastre bilaterale: 100 de ani de la vizita Reginei Maria la Paris, în martie și aprilie 1919, precum și 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Versailles, la 28 iunie 1919. Tot anul acesta, a avut loc la Paris și la București cea mai amplă manifestare culturală din istoria țărilor noastre, Sezonul Franța-România.

Relațiile bilaterale între țările noastre au fost semnate la 8/20 februarie 1880, în timpul Principelui Suveran Carol I și sub mandatul preşedintelui francez Jules Grévy.

Suveranii României și Franța

 

3 comentarii

 1. Viorica Mwais

  * Vive la France et la Roumanie! *

 2. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI

  VIVAT DINASTIA ROMANA !
  OMAGIU SI VENERATIE VESNICA TUTUROR SUVERANILOR ROMANIEI !

 3. Diana Lucia Zotescu

  Am urmarit din nou filmul vizitei regale in Franta, si m-am abandonat iarasi aceluiasi sentiment de mandrie, de dor pentru Regina Maria, de incredere in Regina noastra Margareta, de speranta in rolul tot mai activ al Coroanei, sentimente ce m-au incercat atunci cand am urmarit filmul pentru prima oara, in cadrul emisiunii “Ora Regelui”.

  Majestate, Alteta Voastra Regala, nadejdea noastra este in Coroana si Monarhie.
  NIHIL SINE DEO !

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28763317
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate