La Buckingham Palace, 12 februarie 2013

Aflați în Marea Britanie pentru o vizită de cinci zile, Principesa Moștenitoare și cu mine am fost primiți astăzi, marți, 12 februarie 2013, la Palatul Buckingham de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord. Majestatea Sa ne-a oferit un prânz privat.

Vizita la Londra este a doua vizită externă a Familiei Regale în anul 2013. În zilele de 8 și 9 februarie, Majestatea Sa Regele Mihai I, însoțit de Principesa Moștenitoare, de mine și de Principele Nicolae, a vizitat Cetatea Vatican, unde a participat, în prezența Sanctității Sale Papa Benedict al XVI-lea, la aniversarea a 900 de ani de la recunoașterea Ordinului Suveran de Malta.

15 comentarii

 1. Cristina-Adriana Popescu says:

  Binemeritat totul! Bunatatea se intoarce intotdeauna! Altetele Lor Regale sunt gazde perfecte, in orice situatie! Thank you your Majesty! Our Royal Family is the most beautiful family I have ever met! Nihil sine deo!

 2. Oana Cornelia says:

  Excelenta,, Cu mult respect va multumim,, ca reprezentati tara mea , poporul meu,celor mai inalte personalitati ale lumi. Da sunteti cei mai reprezantativi si demne oficialitati romane ..Va multumim…

 3. Avraham Roxana says:

  Tot respectul si toata admiratia pentru Altetile Voastre Regale care ne reprezinta international !

 4. Felicitări! Este o zi memorabilă, dintr-un șir de evenimente similare. Legăturile de rudenie și respectul reciproc, legile scrise și nescrise ale cavalerismului ne oferă frumoase modele de urmat. Tradițiile multiseculare evită căderea în vulgaritate și derizoriu. Felicitări, din nou!

 5. Diana Lucia Zotescu says:

  Alteta Voastra,

  Un splendid si promitator inceput de activitate pentru anul 2013. Initiativele luate in interiorul tarii – iar dupa caz, prezenta ca invitati la diverse evenimente de nivel maxim precum aceste prime doua participari ale Majestatii Sale si ale Membrilor Casei Regale a Romaniei la Vatican si la Backingham – ne readuc in suflete speranta si mandria de a fi romani.

  Privesc cu dragoste si recunostinta aceste acte benefice ce vor avea, cu siguranta, efectul scontat: acela de primenire a atmosferei in tara, atat de indelung viciata de respiratia de ‘balta fetida’ pe care am indurat-o o jumatate de veac.

  Cu sperante mereu mai mari si dragoste si credinta in Rege si Coroana,
  Diana Lucia Zotescu

 6. IOAN DAVID says:

  POPORUL roman va trebui sa-si reia istoria de unde cu forta ne-au rupto altii si sa na alaturam marii familii a COMMONWEALTH-ului.Am toata admiratia fata de natiunea engleza si conducatorii ei.

 7. Titus Berinde says:

  Se cuvine cu aceasta importanta vizita pentru poporul roman, sa ne aducem aminte de mesajul purtator de adevar si dreptate al Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei si al Principelelui Radu al Romaniei : “Este nevoie de aportul fiecarei forte din societatea romaneasca pentru a transforma in practica ceea ce afirmam lesne in vorbe . Si, mai presus de toate, avem nevoie de un Stat respectat si datator de incredere cu institutii profesioniste, care sa lucreze complementar si etic, in armonie unele cu altele. Articolul 1 din Constitutia anului 1866 suna astfel : “Principatele Unite Romane constituie un singur stat indivizibil, sub denumirea de ROMANIA”. Aceasta Lege fundamentala a fost revizuita de mai multe ori, in 1879 ,1884,1917 si 1923, in acord cu modificarile de structura si intindere ale Statului, dar a ramas coloana vertebrala a unuia si aceluiasi Stat, elementul hotarator al CONTINUITATII LUI POLITICE. Inceputa la 24 Ianuarie1859, daltuirea Statului National modern, UNITAR si INDIVIZIBIL, s-a incheiat la 10 Mai 1881. ACEASTA ESTE STABILITATEA ROMANEASCA MODERNA CU PUTERNICE RADACINI EUROPENE” Traiasca ziua10 Mai a Independentei si Regalitatii Romaniei Traiasca Regele !

 8. De ce nu o invitati in Romania pe Majestatea Sa, Regina Elizabeta II? Ar fi uluitor pentru romani sa O vada aterizand pe pamant romanesc si ar aduce si suport popular monarhiei romane in vederea schimbarii formei de guvernamant in monarhie constitutionala!!!

 9. mihaela vladut says:

  Ma bucura vizita Altetelor Lor Regale in Regatul Marii Britanii si le doresc sa aiba parte de intalniri fructuoase pentru binele tarii noastre . Traiasca Regele !

 10. Comentarii pe Facebook (I) says:

  #
  Vasile Stan Stima si respect !!!
  #
  Karate Solca Majestatea Sa Regina Angliei!!!De la EXCELENT in SUS +++++
  #
  Magdalena Guna Intradevar o Regina !!!! Cita demnitate si putere !
  #
  Karate Solca Dar nici REGELE nostru NU ESTE MAI PREJOS!!!
  #
  Rodica Stiube ce bine se tine!!!!
  #
  Rusu Ana toata stima,,,,
  #
  Mihaela Jeberean Suntem mindri de tot ce faceti pentru a reprezenta Casa Regala a Romaniei
  #
  Cristina Popescu Binemeritat totul! Bunatatea se intoarce intotdeauna! Altetele Lor Regale sunt gazde perfecte, in orice situatie! Thank you your Majesty! Our Royal Family is the most beautiful family I have ever met! Nihil sine deo!
  #
  Burileanu Maria O doamna superba, visez la ziua cand Regele nostru va fi in fruntea tarii. Traiasca Regele!!!
  #
  Smaranda Nicula DA,O D-NA PUTERNICA SI MINUNATA ,IN URMA CU 2 ANI AM VAZUT-O IN OTTAWA IMPREUNA CU SOTUL ,AU FOST MINUNATI NU FUSESE DE F MULTI ANI IN CANADA DAR …A FOST
  #
  Raducanu Atena Si cand te gandesti ca si noi puteam fi o tara la fel de respectata ca Anglia daca am fi ales sa avem rege in loc de presedinte…Dar asta e…sper ca generatia care vine din urma sa stie mai bine ce sa aleaga.
  #
  Toma Elisoara-narcissa Respect si Traditie si Onoare !
  #
  Paul Iza Yannis Stima si respect….
  #
  Luminita Lorena Craciun Respect si Onoare!
  #
  Roxana Avraham Tot respectul si toata admiratia pentru Altetele Voastre Regale care ne reprezinta international !
  #
  Alfred Teo eu nu cred ca ne reprezinta asa tare ci doar se lauda si isi urmaresc interesele lor
  #
  Alfred Teo pe acest subiect este mult de discutat ma abtin
  #
  Aida Filip Alfred,ești de o Ignoranta crasa.Inca nu ai înțeles ce înseamnă de fapt monarhia..Am ales sa trăiesc într-o monarhie si sunt mândra de a mă numi “supus al Maiestatii Sale”pentru ca Regina are mai mult respect si consideratie pentru “supusii”săi de cât a avut vreodată un neavenit si parvenit de președinte.Regele Mihai a reprezentat România la toate evenimentele din familia regală britanica in calitate de monarh al României,dar si ca ruda.Si prefer sa am un Rege înrudit cu mai toate familiile regale din Europa,de cât un președinte aservit lacomiei,prostiei,nepasarii,minciunii,duplicitatii,fatarniciei…..
  #
  Iuliu Nicolae Macar asa are cine sa ne reprezinte la inaltele curti europene, ci onor
  #
  Iuliu Nicolae Scuzati cu onor
  #
  Kc Osemunu Translate the headline to English b4 I can share it.
  #
  Miroslav Stojanovic polako,imamo i mi KRALJA
  #
  Judit Bodoni o iubesc,o admir
  #
  Nicu Dobarceanu SINT INCINTAT SA VAD ASA CEVA SLAVA………………….
  #

 11. Comentarii pe Facebook (II) says:

  #
  Cristina Popescu Binemeritat totul! Bunatatea se intoarce intotdeauna! Altetele Lor Regale sunt gazde perfecte, in orice situatie! Thank you your Majesty! Our Royal Family is the most beautiful family I have ever met! Nihil sine deo!
  #
  Cernat Dorel DAR MA INTREB ?… DE CE NU VINE REGINA ANGLIEI IN ROMANIA ????? …..
  #
  Cristina Popescu De ce oare? Pentru ca monarhia noi trebuie sa o reinstauram… nu altiiDoar nu asteptam din nou sa ne faca altii ordine. Ar fi de dorit sa incepem sa facem ceva! Pe cine te poti baza aici? E foarte greu sa se inchege unitatea, daca suntem distrati si superficiali.

 12. Ninel Peia says:

  Regatul, ultimul tren către reinstaurarea demnității în România

  de Ninel PEIA – Deputat PSD Ilfov -Parlamentul Romaniei

 13. Mirela B. says:

  Sunteti speranta noastra de Inviere a poporului roman. Dumnezeu sa ajute Romania si sa i aduca regele inapoi.Va rugam Alteta faceti ceva.Cu multa dragoste si mult respect o romanca

 14. stelian r. says:

  Va multumim pentru tot ce faceti si tot ce ati facut pana acum.
  Poate nu ar trebui sa indraznesc, dar o fac, si va rog sa ma iertati daca cumva am depasit limitile. Doresc sa va intreb daca prin toate relatiile pe care le are Casa Regala a Romaniei, nu ar putea convinge un important investitor strain sa faca ceva in tara noastra? Nimic fara Dumnezeu!

 15. Diana Lucia Zotescu says:

  Domnului Ninel Peia:

  Daca sunteti cu adevarat membru in Parlamentul Romaniei – si cu atat mai mult – deputat al PSD – atunci FELICITARI !!! Ma bucur sa vad o astfel de pozitie promonarhista exprimata cu curaj, pe fata, si sper sa fiti ‘pe baricade’ si in ziua minunata cand – speram noi – va fi nevoie de votul parlamentarilor pentru MAREA COTITURA. Pana atunci, nu lasati sa creasca iarba pe aceste frumoase idealuri ale Dvs, ale noastre si, speram, ale celor mai multi romani.

  Traiasca Regele, in pace si onor !!!

  prof. Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50269502
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate