Întâlnire la Comitetul Olimpic spaniol

Luni, 28 mai 2018, în ultima zi a vizitei în Spania, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu, alături de dl Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, s-au întâlnit cu dl Alejandro Blanco, președintele Comitetului Olimpic spaniol.

Comitetul Olimpic și Sportiv român a fost fondat în anul 1914, sub domnia Regelui Carol I. Astăzi, comitetul se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei.

Dl Blanco a evocat legătura istorică dintre cele două comitete olimpice naționale și a prezentat proiectele cele mai importante ale organizației. Președintele comitetului român a vorbit despre noiele proiecte sportive și educaționale ale organizației olimpice românești și a propus ca Spania și România să găsească modalități noi, adaptate realităților de astăzi, pentru a coopera în promovarea sportului de mare performanță.

Majestatea Sa Margareta, Principele Radu și întreaga delegație au vizitat sediul comitetului  olimpic din Madrid, o realizare importantă a arhitecturii spaniole contemporane.

La vizită au luat parte Excelența Sa doamna Gabriela Dancău, ambasadorul României la Madrid, reprezentanți diplomatici ai ambasadei, precum și domnul Cristian Butariu, directorul de cabinet al președintelui COSR.

 

 

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 27984752
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate