Familiile Regale participante la funeraliile Regelui Mihai I

În afară de Familia Regală a României, la funeraliile Regelui Mihai I vor fi reprezentate Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franța, Prusia, Italia și Portugalia. Vor fi reprezentate Familiile Imperiale din Rusia, Austria și Germania, Familia Mare Ducală de Baden, Familia Regală de Wurttemberg și Familia Princiară de Ligne.

Vor fi prezenți:

Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf al Suediei

Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei

Alteța Sa Regală Marele Duce de Luxemburg

Majestatea Sa Regele Juan Carlos I al Spaniei

Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei

Alteța Sa Regală Principele de Wales

Majestatea Sa Regele Simeon al II-lea al bulgarilor

Majestatea Sa Regina Anne-Marie a elenilor

Alteța Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei

Alteța Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei

Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei

Alteța Sa Regală Principele Moștenitor Alexandru II al Serbiei

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Ecaterina a Serbiei

Alteța Sa Regală Ducele de Braganza

Alteța Sa Imperială și Regală Principele Georg al Prusiei

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Karl al Austriei

Alteța Sa Imperială și Regală Marea Ducesă Maria a Rusiei

Alteța Sa Regală Principele Moștenitor Leka II al albanezilor

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Elia a albanezilor

Alteța Sa Serenisimă Principesa Isabelle de Liechtenstein

Alteța Sa Regală Principesa Rym a Iordaniei

Alteța Sa Regală Marele Duce de Baden

Alteța Sa Imperială și Regală Marea Ducesă de Baden

Alteța Sa Regală Principesa Irina a Greciei

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Dominic al Austriei

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Emmanuella a Austriei

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei

Baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen

Baroana Alexandra von Holzhausen, doamna Ferch

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Georg al Austriei

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Martin al Austriei

Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Katharina a Austriei

Alteța Sa Regală Principele Emmanuel Philibert de Savoia

Alteța Sa Regală Principele Nikolaos al Greciei

Alteța Sa Regală Principele Eberhard de Württemberg

ASR Principesa Chantal a Franței

Baronul François-Xavier de Sambucy de Sorgue

Alteța Sa Principesa Anne de Ligne

Cavalerul Charles de Fabribeckers

Principesa Tatiana Radzivill, doamna Fruchaud

Dr John Fruchaud

56 comentarii

 1. Alexandru-Marius CRISAN says:

  Romanii se vede clar ca nu l’au uitat pe Majestatea Sa si nici familiile Regale cum voiau unii sa insinueze. Nu au fost mesaje oficiale din partea regalitatii europene deoarece reprezentatntii acesteia vor veni PERSONAL!!! Mesaj trimiti cand vei fi absent de undeva.
  Majestate, acum cand Va aflati in fata Majestatii Sale, Regelui Regilor, Domnul nostru Iisus Hristos, si cand Coroana Romana s-a unit cu coroana lui Hristos care este unita cu coroana tuturor Regilor crestini din toate timpurile, cereti de la Regele Hristos izbavire pentru poporul nostru!
  Regalitatea Mantuitorului Iisus Hristos este intrupata prin Regalitatea Regilor crestini….cand acesti Regi intrupeaza si la nivel personal anumite calitati crestine (cum a fost cazul Regelui Mihai) toate aceste aspecte teologice ale monarhiei devin mult mai evidente!

 2. Liliana Conte says:

  Un Rege pentru Istorie si un exemplu de demnitate pentru toti

 3. Aurora Maftei says:

  Un Om pentru oameni ! Multumim , Majestate ! Drum bun catre Eternitate !

 4. Dan says:

  Regele nu a murit! A plecat intr-un loc mai bun! Domnul Iisus sa-l bucure in imparatia Lui!

  Cred ca Dumnezeu l-a binecuvantat intr-un mod deosebit. Sa poti sa iti pastrezi demnitatea si frumusetea Regala in conditiile prin care a trecut, acesta e un Rege adevarat! Ne-a lasat mostenire o frumoasa poveste de viata. Sper ca macar de acum sa incepem sa devenim poporul pe care l-ar fi meritat!

 5. Dobre Gabriela says:

  Condoleante familiei regale. A fost un rege model. Rămâne respectul si admirația pentru Regele tuturor românilor. Drum bun Majestate!

 6. Ștefania says:

  Cu imensă durere și profund respect să ne plecăm capetele în fața trecerii spre eternitate a ultimului Rege al României! Fie ca Lumina fără început și sfârșit să-l primească!
  Majestate, speranțele noastre vor fi îngropate alături de Domnia Voastră!
  Fie-Vă somnul liniștit, așa cum nu V-a fost viața!

 7. […] Other names on the list of those set to attend include Alexander, Crown Prince of Yugoslavia, the Duke of Braganza in Portugal, Leka, the Crown Prince of Albania, and Princess Irene of Greece and Denmark, according to romaniaregala.ro. […]

 8. Zinca Maria says:

  Bunatatea, demnitatea si puterea cuvantului dat va ramane in mintea si inimile oamenilor de pretutindeni.
  Majestate viata ti-a fost ca un crin intr-un camp de spini.
  Bunul Dumnezeu sa-ti aline intepaturile spinilor, sa te aseze in loc luminat, in loc cu verdeata, iar pe noi sa ne ierte ca nu am stiut sa te respectam asa cum ne-ai respectat.

 9. Cristian Butnaru says:

  Dumnezeu să îl odihnească pe ultimul Suveran al României, un rege extraordinar și un om model în credință, loialitate, demnitate și înțelepciune. Nihil sine Deo!

 10. Radu Bogdan says:

  N am pierdut doar un rege,ne am pierdut identitatea ca popor,istoria,onoarea,credinta,curajul.Am pierdut o istorie…Dumnezeu sa va odihneasca in pace majestate,si sa ne iertati ca nu v am pretuit cat timp erati in viata.Cereti îndurare Domnului pt acest popor roman greu incercat de a lungul timpului.

 11. Ardeleanu Mihaela says:

  Am ratat un adevărat conducator al României dar trăiesc cu speranța ca Principesa Margareta va reuși sa ajungă Regina, sunt absolut sigura ca a primit educația necesară ca Monarhia in România sa renască. In același timp cred ca Principesa Margareta va fi la fel de buna ca si conducătoare ca si tatăl ei! Trăiască Monarhia

 12. Diana Lucia Zotescu says:

  @ doamnei Stefania,

  Regret doamna ca va alaturati celor ce se grabesc sa cante prohodul ideii continuitatii monarhiei. Bunul, sfantul si demnul nostru Rege Mihai a lasat dorinta Sa afirmata clar in Noul Statut al Casei Regale si anume ca urmasa la succesiune sa fie fiica Sa mai mare Alteta Sa Regala Principesa Margareta, care a devenit astfel, mai intai, Principesa Mostenitoare, apoi si Custode al Coroanei, iar imediat (adica din prima secunda a declararii decesului Majestatii Sale Regelui) a devenit MAJESTATEA SA MARGARETA, CUSTODELE COROANEI.

  Majestatea Sa Regele Mihai NU este ULTIMUL nostru Rege, ci cel de AL PATRULEA REGE al Dinastiei noastre Regale. Cel de al 5-lea Monarh va fi deci mostenitoarea Sa, care va fi urmata de Cea / Cel pe care il va desemna, in ordinea succesiunii, Regina Margareta, si asa mai departe. Iar Majestatea Sa Margareta, educata fiind de Tatal Sau, Regele Mihai, dupa aceleasi principii ferme si morale, va fi o urmasa demna de Augustul Sau Parinte si inaintas.

  Nu ar fi pacat sa declaram chiar noi, cei care il plangem azi pe Rege si regretam amarnic faptul ca nu am avut in toti acesti ani inteligenta si decenta de a-L repune pe tron, sa declaram in mod artificial si ilogic finalul Monarhiei ?

 13. Datcu Marinela says:

  Odihniti-va in pace Majestate!
  Ati fost un Mare Om nascut pe pamant romanesc si ati reprezentat Romania cu demnitate si respect la cele mai inalte niveluri.
  Veti ramane pururea in constiinta neamului romanesc, ca un model, un reper de loialitate, verticalitate si iubire fata de o tara care a ratat marea sansa de a va avea din nou pe tron.

 14. […] Other names on the list of those set to attend include Alexander, Crown Prince of Yugoslavia, the Duke of Braganza in Portugal, Leka, the Crown Prince of Albania, and Princess Irene of Greece and Denmark, according to romaniaregala.ro. […]

 15. elena says:

  Sa ne iertati, Majestate ca nu am fost lasati si nu ati fost lasat sa va intelegem, sa va iubim si sa va fim aproape !
  De acolo din Ceruri va rugam , cu umilinta si respect , ajutati-ne sa scapam tara de hoti , ipocriti si mincinosi!
  Dumnezeu sa va odihneasca in pace !

 16. A comunica / transmite respect Regelui Mihai I pe ultimul drum si condoleanțe familiei regale si poporului roman se poate face prin diverse metode de comunicare: telefonic, scrisoare poștala sau electronica, Social media etc sau prin reprezentanți …dar cea mai înaltă si de valoare ținuta a comunicării regale este de a fi prezent personal. Astfel, trebuie sa recunoaștem ca suntem onorați ca popor/ eu ca simplu cetățean roman de asemenea si apreciem si mulțumim / multumesc tuturor familiilor regale care si-au anunțat prezenta la Funeraliile Regelui Mihai I.
  Majestate, ai fost exilat si noi nu am știut . Ai fost cu noi si pentru noi / si noi nu am știut / nu am înțeles . Acum ai plecat din nou si noi abia acum știm /abia acum am inteles!Abia acum te Iubim . Sa ne ierți Majestate!
  ……
  Nu înțeleg însă resorturile istorice pentru care Familia Regala a Olandei nu participa nici măcar prin reprezentanti! Sau eu greșesc? Cu toate acestea noi iubim Olanda!

 17. Florian Munteanu says:

  Mândru că am avut un Rege Măreț! Trist că nu a fost oficial pe Tronul Țării în ultimii 27 de ani. Bucuros că Majestatea Sa Regele Mihai I al României și-a împlinit destinul și poporul s-a deșteptat din nou! Cele trei Domnii s-au implinit! Aceasta a fost cea de-a treia Domnie. Domnia din inimile și sufletele Românilor! Coroana unește din nou Românii de peste tot! Trăiască Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, viitoarea Regină a României!

 18. Ioana Crețoiu says:

  Majestate, ați fost înțelept, înțelegător, iertător, răbdător cu poporul nostru, ați fost un adevărat Părinte ! Din păcate, vremurile au fost grele si prea puțini au avut mintea și inima deschisă ca să urmeze calea pe care ați încercat să ne-o arătați. Drum bun Majestate, acum rămânem singuri și rătăciți.

 19. niculae petrescu says:

  MAJESTATE AVEAM 6 ANI IN DECEMRIE 1947 SI AM PLANS CAND MAMA MEA A VENIT ACASA SI NE_A SPUS CA NU MAI AVEM VOIE SA CANTAM TRAIASCA REGELE AM FOST FERICIT IN 92 CAND AM FOST UNUL DINTRE SUTELE DE MII ROMANI CARE V-AU APLAUDAT V-AM INSOTIT LA CURTEA DE ARGES SI AM AVUT O BUCURIE IN SUFLET CAND IN TOATE SATELE ROMANI IESITI LA POARTA APLAUDAU SI STRIGAU TRAIASCA REGELE!MULTIMEA DE ROMANI VENITI SA VA VADA LA MANASTIRREA CURTEA DE ARGES APOI AM PLANS CAND AM AFLAT CA PARASITI ACEASTA LUME ODIHNITI-VA IN PACE SI SPER CA VOI FI IARA FERICIT CAND ROMANIA VA FI MONARHIE

 20. Mihalache Mariana says:

  Ne-am desteptat tarziu,decat oameni buni sa iesim in strada sa sustinem hotii in continuare mai bine un referendum pentru monarhie,ar fi cel mai intelept si nu ar trebui sa pierdem ocazia asta,avem continuitate regala,este Principesa Margareta,care a dovedit pana acum ca e demna de tatal ei.Sigur daca ar fi referendum toata lumea ne-am debarasa de toti lingaii si hotii astia care or sa ne aduca in sapa de lemn pe noi cei de rand.D-zeu sa-l ierte pe Regele Mihai si pe noi Regele sa ne ierte ca am fost legati la ochi.

 21. Cristian Stanilescu says:

  A fost nevoie sa pierdem lumina ce ne-a vegheat precum o candela in noaptea comunismului, pentru a ne castiga dreptul la moralitate. Multumim Majestate pentru ceea ce ati reusit sa ne invatati in toti acesti ani prin comportamentul dumneavoastra:
  – demnitate, credinta, speranta, toleranta, dragoste de tara si popor.
  Avem obligatia morala sa pastram in istoria si constiinta acestui popor amintirea vie a unui Rege al Romaniei integru, onest si cu dragoste pentru tara.
  In aceste zile greu incercate doresc sa transmit condoleante Casei Regale a Romaniei pentru pierderea Majestatii Sale Regele Mihai I.

 22. Laurentiu Popescu says:

  Un Roman adevarat. de o demnitate si noblete cu adevarat regale !

  Un adevarat Rege, care a facut atat de mult pentru tara, si face chiar si dupa moarte !

  Dar pentru care poporul si mai ales conducatorii lui au facut atat de putin !

  Dumnezeu si Ingerii lui iti zambesc Majestate si se pare ca i-au trezit si pe Romani !

  Sa ai urmasi vrednici care sa urce pe tron si sa-ti urmeze modelul !

 23. MAJESTATE , ati fost , sunteti si veti fi de-a pururea iubit !!!!!Doamne ajuta pe romani!!!Doamne lumineaza mintea celor saraci cu duhul!!! Sanatate si multe impliniri pentru MS Margareta Custodele Coroanei !!!!

 24. Kiss Irina Daniela says:

  Doamne odihnește pe Majestatea sa Regele Mihai 1Rege al tuturor românilor .Plecarea dintre noi a Regelui Mihai înseamnă o Românie săracă si pierdut ă .Regele era singurul care putea să ne scoată din sărăcie,corupție.Niciodată români nu vor mai avea un rege atât de nobil si iubitor de țara .Rămas bun Majestate si ajută poporul tau de acolo din cer .Pt că împărăția lui Dumnezeu sa deschis să te primească asa cum merită să fi primit îngeri vor cânta si duhul sfânt te la lumina .

 25. Dana Radu says:

  Majestatea Sa, a fost un exemplu de moralitate si modestie ! Drum bun in Regatul Luminii, Majestate! Romania nu te va uita niciodata!

 26. LAURENTIU SI CRINA says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ! A fost un rege bun, care si-a iubit oamenii si patria, un rege care ,indiferent de greutatile la care a fost supus, a invins si s-a reintors inapoi la poporul sau cu glorie si onoare.

  Regele a Murit !
  Traiasca Regele!

 27. Eugenia Wamsiedel says:

  Majestate, ai pogorat lumina personalitatii Domniei Tale in sufletele romanilor. Ai reaprins speranta si poporul roman isi regaseste identitatea de neam si tara. Romania se desteapta si valul gros al ignorantei impuse de un regim totalitarist se ridica, lasand adevarul sa iasa la iveala.Ingerii din ceruri se uita si catre noi.
  Odihneste-te in pace, Majestate! Iubire si recunostinta vesnica iti purtam!

 28. Andone Ioana says:

  Am pierdut un rege, un om cu mare demnitate, care a reusit prin caracterul sau nobil sa uneasca acum in ceasul in care se ridica la cer, mii de oameni care au inteles insemnatatea Majestatii Sale pentru aceasta tara!
  Drum bun Majestate! Multumim pentru ce ai facut pentru aceasta tara!

 29. Euriante Vivi Dragan Mihai says:

  In inimile adevaratilor romani trecerea in nefiinta a Majestatii Sale – regele Mihai I – a lasat un gol imens. Dumnezeu sa-l odihneasca!

 30. Doina Cristina Laurentiu says:

  Zbor lin spre casa Tatalui ceresc,Majestate! In cer Va asteapta milioanele de romani care au murit cu speranta in suflet de a Va vedea pe tronul Romaniei …

 31. Palade Alexandra says:

  Dumnezeu să-L odihnească, iar noi să nu uităm în veci sa-L pomenim, noi și urmașii noștri….

 32. Luminita Cazangiu says:

  Nu am stiut ca te iubim atat de mult…Drum linistit Manestate..

 33. Tiberiu Olaru says:

  Majestate, cand Iisus Cristos a povestit discipolilor sai pilda “Fiului risipitor” nu a crezut ca pot fi si fii mai rai decat acela. Noi nu am cerut jumatate din averea ta, noi ti-am luat-o toata; noi nu am plecat de acasa sa-ti risipim averea, te-am alungat pe tine din casa ta; iar acum cand ti-am risipit averea te-am chemat inapoi, pacat ca prea tarziu pentru tine. Iarta-ne Majestate si ajuta-ne si mai departe de acolo de sus de la Dumnezeu!

 34. Valentin Draghici says:

  Cu nemăsurata tristețe și durere in suflet transmit pe aceasta cale mai sincere condoleanțe celui ce a fost și va rămâne mereu in sufletele nostre REGELE MIHAI,un rege care va domni de acum înainte in inimile noastre și căruia ne aplecam capul cu smerenie.

 35. Aurora Bunea says:

  Maiestate, îți cerem iertare ca nu am luptat sa te avem în fruntea noastră. Te iubim și vei rămâne pentru totdeauna în inimile noastre. Rămas bun, Maiestate ! Te rugăm sa ne ocrotești tara din casa Tatălui ceresc

 36. Dan says:

  Ne-am despartit azi de un rege care este si va ramane la loc de cinste in istorie.Ramas bun majestate.Dumnezeu sa va odihneasca in pace.

 37. Acel moment în care alături de alţi români m-am închinat la catafalcul Majestăţii sale, Regele Mihai, a fost ca o izbăvire din negură, o clipă de lumină şi de înţelegere
  a vieţii, trăită până la capăt în demnitate şi respect.

  Vă mulţumesc, Majestate.

 38. costache zicifor says:

  tigan sant dar am simtit ca sa dus o parte di romania care a iubito magestatea sa lacrimi si flori pe tristui mormant si al voi pomeni si voi pivesti copiilor mei ca sa se stie si peste sute de ani a murit regele traiasca regele an inimile noastre

 39. Carmen Vlădescu says:

  Majestate, ma înclin!
  Drum lin !

 40. Gigi says:

  Sa vegheze cu bine de sus Romania sa devina Monarhie că incercata de grele umilințe și suferințea fost, și să ne ajute la făurirea unei Românii Mari puternica si Unita!

 41. Rolfus Valachus says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca pe majestatea sa. A fost un Om înainte de a fi un rege.

 42. Carmen says:

  Multumim Majestate iarta-i pe cei ce ne-au educat sa nu te iubim…prea tarziu am aflat cat de mult te-am iubit noi poporul tau…prea tarziu am înțeles de ce bunicii nostrii vorbeau atât se frumos despre Majestatea Ta si vă iubeau atât de mult.

 43. Marcel Țena says:

  MIHAI I REGELE ROMÂNILOR,
  Everestul Moralității și al Credinței,pe care nefericita Românie L-a pierdut în 1947
  și nu a știut să-L recupereze după 1989.
  „O,Doamne Sfinte,Ceresc Părinte,
  Susține cu-a Ta Mână,Coroana Română”

 44. Iacob Ioan says:

  Bunicul meu se numea Mihai Vlose . S-a născut in 1904 si a fost sergent in Armata Regală . Imi aduc aminte când eram copil cum îmi povestea de Regele Mihai si mai ales de faptul ca se va întoarce în țara . Nimeni n-ar fi putut să-i stramute această credință , bunicului meu . Aceasta se întâmpla la mijlocul anilor ‘ 80 . A murit in 1988 si nu a mai apucat să-și vadă visul devenind realitate….. Abia acum realizez ce mult a însemnat Regele Mihai pentru poporul român , pentru ADEVARATUL POPOR ROMÂN . Dumnezeu să îl odihnească in pace pe bunul Rege Mihai !

 45. Stefan Topor says:

  Oare vom fi in stare, ca ceea ce vom face de acum incolo, sa va facem sa fiti fericit, acolo sus. Doresc acest lucru din toata inima. Sper sa nu fie prea tarziu.

 46. Eugen says:

  Domnul Sfânt să odihneasca Sufletul Majestății Sale alături de Drepții Săi ! Fie ca amintirea Bunătății, Demnității, Iertării și Iubirii pe care Majestatea Sa ni le-a arătat să ne unească in cugetul reconstrucției morale a României ! Așa să ne ajute Dumnezeu !

 47. Emil says:

  DUMNEZEU, in marea Lui bunatate, ni l-a lasat suficient de mult timp pe Majestatea Sa Regele Mihai I sa-l cunoaste si sa-l intelegem pentru a ne cunoaste si a ne intelege pe noi insine. Dar si rabdarea Domnului are limite in ce ne priveste. Si cred ca am inteles prea bine valoarea morala si bogatia spirituala a acestui brav Roman doar in ceasul din urma. Nihil Sine Deo

 48. Palade Ion Adrian says:

  Dumnezeu sa-l ierte. Iarta-ne Majestate.

 49. Ilie Mihaela says:

  Nu am trăit acele vremuri grele dar simt că mi s a furat dreptul la demnitatea pe care ar fi impus o Regele Mihai … Simt că am avut o stea pe care nu am fost lăsați să o vedem… Acum mă simt un om care inca are speranța…

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51300067
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate