Ceremonia militară de la Aeroportul Otopeni

Astăzi, miercuri, 13 decembrie 2017, trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I al României a ajuns pe pământul țării. Aeronava Forțelor Aeriene Române, purtând sicriul Majestății Sale Defuncte, a aterizat la ora 11 pe Aeroportul Otopeni.

Pe platforma oficială a aeroportului au luat loc Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, ASR Principele Radu, dna Irina Walker, ASR Principesa Maria, dl Nicolae Medforth-Mills și soția sa, precum și Elisabeta-Karina, fiica Principesei Elena. Lor li s-au alăturat, coborând din avion, ASR Principesa Elena, ES dl Alexander Nixon și ASR Principesa Sofia.

Sicriul, acoperit cu Stindardul Regelui, a fost purtat pe umeri de militarii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul. Pe platformă se aflau militarii care au dat onorul mareșalului lor defunct, precum și drapelul național și muzica militară.

Au reprezentat Guvernul României ministrul Afacerilor Externe, ES dl Teodor Meleșcanu, și ministrul Apărării Naționale, ES dl Mihai Fifor. A fost prezent consilierul prezidențial Andrei Muraru, precum și liderul opoziției parlamentare, dl Ludovic Orban. La ceremonie a fost prezent generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General.

Au luat parte la ceremonie membri ai Parlamentului României și ai Armatei Române. Au fost prezenți ES dl Andrew Popper, șeful Casei Majestății Sale Custodele Coroanei, dl Anders Lindberg, membru al Consiliului Regal, dr. Jonathan Eyal, membru al Consiliului Regal, precum și personal al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Inalt Preasfinția Sa Mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, înconjurat de un sobor de preoți. A luat parte la rugăciune Inalt Preasfinția Sa Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, care a însoțit pe Majestatea Sa Defunctă în avionul venit din Elveția.

Ceremonia a cuprins intonarea Imnului Național, a Imnului Regal și rugăciunea.

Coloana funerară a părăsit Aeroportul Otopeni la ora 11.50 și a ajuns la Castelul Regal Peleș la ora 13.20.

Fotografii de Daniel Angelescu

7 comentarii

 1. Nistor Bogdan says:

  In aceste zile triste Romania este tara aleasa descrisa de profetii lumii, toate casele regale ale lumii vin sa-l petreca pe ultimul drum, pe Regele Mihai care a renuntat la titluri pentru noi romanii, pentru toti indiferent de factura politica sau de ideologii, simt o tristete si o mahnire imensa pentru nedreptatile la care a fost supus mai ales dupa 1989, pacat, mare pacat, n-am reusit sa intelegem in timpul lui ceea ce intelegem abia intr-un tarziu. Dumnezeu sa-l odihneasca! Sincere condoleante!

 2. Marius Felecan, Florida says:

  MARE PIERDERE .—DRUM BUN MAJESTATE, SPRE ODIHNA VESNICA !

 3. DRUM BUN MAJESTATE – ODIHNÄ VESNICÄ ; MAJESTATE

  RUHE SANFT ; MAJESTÄT

 4. Ioana Rusu says:

  Majestate iarta-ne!

 5. […] Aeroportul Otopeni: ” trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I al României a ajuns pe pământul țării. Aeronava Forțelor Aeriene Române, purtând sicriul Majestății Sale Defuncte, a aterizat la ora 11 pe Aeroportul Otopeni. […]

 6. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  MAJESTATE, ODIHNA VESNICA SI IMPACARE SUFLETEASCA !
  DIN CER VEGHEATI-NE MAI DEPARTE SI IERTATI-NE GRESELILE SI IGNORANTA !

 7. Ionel Papara says:

  Drum bun Maiestate!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51399031
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate