Programul funeraliilor Regelui Mihai I al României

12 decembrie 2017

Secretariatul Regal

Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale este autorizat să transmită următoarele actualizări ale programului funeraliilor Regelui Mihai I al României din ziua de sâmbătă, 16 decembrie privind orarul ceremoniilor funerare și traseul Trenului Regal:

În ziua de miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 11.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș. Evenimentul se va desfășura în prezența Șefului Familiei Regale, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, și a membrilor Familiei Regale, a reprezentanților instituțiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe și ai Casei Majestății Sale. Presa va avea acces la ceremonie. Publicul nu va avea acces la eveniment.

Miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 14.00, corpul neînsuflețit al Regelui va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș. Majestatea Sa Custodele Coroanei și Familia Regală vor fi prezenți la Sinaia. Programul vizitei oficialităților pentru a transmite condoleanțe la Castelul Peleș este următorul:

 • Ora 14-15: Instituția Președintelui României, Președinția Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și ai Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României și ai Parlamentului Republicii Moldova.
 • Ora 15-16: Reprezentanții Instituțiilor Statului, centrale și locale.
 • Ora 16-17: Reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilor Internaționale.
 • Ora 17-18: Reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței.

Accesul la Castelul Peleș se face pe baza listelor comunicate în prealabil Protocolului Regal de către instituțiile mai sus amintite la adresa email ofiter.protocol@palatulelisabeta.ro.

Publicul nu va avea acces pe durata șederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia. Presa va avea acces pe terasa Castelului Peleș și, în anumite intervale orare, în Holul de Onoare.

Miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 18.00, corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53), unde va ajunge la ora 20.30. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul și presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea în Palatul Regal.

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:

 • Miercuri, 13 decembrie 2017, între ora 21.00 și ora 24.00;
 • Joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00;
 • Vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00.

Intrarea este liberă. Accesul presei este permis.

Cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I, sunt rugați să respecte următoarele reguli:

 • Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise.
 • Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel.
 • Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.
 • Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.
 • Să aibă la ei un document de identitate.
 • Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului. Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant.
 • Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta.
 • În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.
 • Să coopereze cu personalul specializat al Ministerului Afacerilor Interne pe timpul verificărilor de securitate care se vor efectua în curtea și în interiorul Palatului Regal.
 • Alergatul în perimetrul de siguranță este strict interzis.
 • Să respecte programul activităților și traseul de deplasare stabilit de organizatori și indicațiile personalului specializat al Ministerului Afacerilor Interne.

Pe perioada accesului la Palatul Regal va funcționa un post de prim-ajutor.

În ziua de sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 10.25, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Presa nu va avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

La ora 11.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă și militară. Accesul publicului în Piața Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanți. Accesul presei este liber.

La ora 11.10, sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Se va forma un cortegiu funerar, la care vor lua parte Familia Regală, militari români, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operațional.

De la ora 11.30 la ora 12.45, Cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piața Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Piața Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei.

De la ora 12.50 la ora 14.00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare. Publicul și presa nu vor avea acces în catedrală.

 La ora 14.00, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piața Unirii, Piața Universității, Piața Romană, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff, Şos. Bucureşti-Ploieşti.

La ora 14.40, sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti la Curtea de Argeş. Vor călători în Trenul Regal Majestatea Sa Custodele Coroanei și membrii Familiei Regale a României. Prezenţa presei și a publicului va fi permisă la Gara Regală Băneasa.

 Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localități: Chitila (ora 14.51) – Titu (ora 15.41) – Pitești (ora 16.46). Toți cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Majestății Sale Defuncte Regelui Mihai I sunt așteptați în gara orașului lor.

 Sâmbătă, 16 decembrie 2017, Trenul Regal va ajunge la Gara din Curtea de Argeş, la ora 17.30. Cortegiul funerar se va deplasa de la gară la Catedrala Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. Prezenţa presei și a publicului va fi permisă la Gara din Curtea de Argeş.

La ora 17.50, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeş. La ora 18.20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

La ora 18.40 va avea loc ceremonia religioasă a îngropării în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală.

 Prezența presei nu va fi permisă în cele două incinte, nici înainte, nici pe parcursul celor două ceremonii funerare. Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.

Familia Regală anunță mare doliu pentru 40 zile și doliu timp de trei luni (de la deces). Marele doliu și doliul se referă la prezența publică a membrilor Familiei Regale.

Cărți de condoleanțe sunt deschise la Castelul Peleș, la Palatul Regal (Calea Victoriei) și la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Mesaje de condoleanțe pot fi transmise online la http://www.familiaregala.ro/mesaje

Pentru orice detalii, puteți contacta Secretariatul Regal și Biroul de Presă la adresa e-mail secretariat-regal@palatulelisabeta.ro și la telefonul 021 319 09 72. și la telefonul 021 319 09 72.

42 comentarii

 1. Royal Highness,

  we would like to express our deap sympathy to The Royal Family and the Romanian People for the pass away of H.M. The King.
  The German Monarchists in “Tradition und Leben e.V.” will remember His Majesty as an Example. We wish You strength for the coming sad time and may God bless The Roayal Family and Your People.
  Yours sincerly
  Knut Wissenbach
  Chairman of “Tradition und Leben e.V.”, Germany

 2. borzan ioana says:

  Condoleante familiei regale si bunul Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul in pace si odihna vesnica .Dormi in pace majestate !

 3. Lorena Duicu says:

  Condoleanțe Familiei Regale!

  Și condoleanțe nouă, popor român: cel mai important compas moral tocmai ne-a părăsit, pentru un loc mai bun și pentru a i se alătura Reginei Sale. Fie-i drumul lin și amintirea, prețuită!

  R.I.P., Majestate! A fost o onoare să vă fiu contemporană.

 4. Thierry AGOSTINHO says:

  Madame,
  Nous présentons à Votre Altesse Royale ainsi qu’a l’ensemble des membres de la famille royale de Roumanie nos plus sincères condoléances suite au décès de Sa Majesté le Roi.
  Nous avons été très touchés par cette triste nouvelle.
  Daigne, Madame, Votre Altesse Royale, agréer l’hommage de mon profond et respectueux dévouement.

 5. Ionel Dumitru says:

  Condoleante familiei!Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 6. JiD MANUELA ALINA says:

  CONDOLEANȚE FAMILIEI REGALĂ

 7. Bogdan Petru Skeletti says:

  Sincere Condoleante Altetelor Regale precum si intregii familii.Sunt extrem de miscat de aceastä pierdere istoricä cu atit mai mult cit tatäl meu Vlad Skeletti a fost aproape de Majestatea Sa incä din copiläria lor la Palat iar eu si mica mea Familie am avut marea onoare sä L cunoastem pe Rege din vremea cind träia la Versoix.
  Dumnezeu sä I conducä pasii si sä l ocroteascä intr o lume mai dreaptä si mai luminoasä.
  Amin

 8. Anghel Constantin says:

  Condoleanțe familiei îndurerate și Condoleanțe nouă , popor român ! Dormi în pace suflet bun și vegheaza asupra ROMÂNIEI tale mult iubite!

 9. Cazanel Gheorghe says:

  Drum bun Majestate!
  Si va rugam sa ne iertati pentru ca, in toti acesti ani de dupa 1989, nu am invatat de la Majestatea Voastra, ce inseamna rabdarea, demnitatea, bunul simt si dragostea de tara.
  Multumim pentru speranta pe care ne-ati dat-o in toti acesti ani!

 10. Nicoleta Tocitu says:

  Drum lin spre lumina, Majestate! Dumnezeu sa va aiba in paza! Noi suntem mai tristi, mai saraci si mai lipsiti de speranta! Condoleante Familiei Regale!

 11. TUSCA VICENTIU says:

  DUMNEZEU SA-L AIBA IN PACE SI LINISTE. DACA NOI NU AM REUSIT SA FACEM CEVA DUPA 1990, POATE MARIA SA ALATURI DUMNEZEU SA FACA PENTRU NOI.

 12. Laiu Cristina says:

  Regele a murit, dar rămâne viu in constiinta a milioane de români. Dumnezeu să îl odihnească in pace! Sincere condoleante Familiei Regale!

 13. Condoleante familiei regale.Dumnezeu sa va odihneasca in pace si sa va primeasca in imparatia cerurilor impreuna cu regina voastra ma estate .O sa ma rog pentru sufletele maestatilor voastre si sper ca acolo in cealalta lume sa fiti primit dupa bunatatea sufletului PE care l-ati avut. Am sperat pina la ultima suflare a maestatii voastre ca o sa reprimiti tronul ca sa duceti Romania PE culmi inalte.Nu-mi ramine decit sa nu va hit niciodata si sa regret ca am pierdut ocazia sa va intilnesc personal.Mergeti cu fruntea sua ca Isus va asteapta.

 14. Dragne ioan says:

  Nu am cuvinte sa mi exprim durerea si tristetea ce o am fata de plecarea in nefiinta a marelui nostru Rege. Sincere regrete si condoleante familiei regale. A mai cazut o stea….

 15. Ana Levkic says:

  Dumnezeu sa aseze sufletul Regelui nostru alaturi de Sfintii, in loc luminat, in loc cu verdeata, unde durerea si instrainarea se termina!

 16. Alteţei Sale Regale Principesa Margareta, Custode al Coroanei Române

  Alteţei Sale Regale Principele Radu

  Familiei Regale a României – Mesaj de Condoleanţe

  La acest trist eveniment din familia dumneavoastră şi a noastră, a neamului şi poporului Român, personal, doresc să vă asigur, Alteţele Voastre Regale, de toată compasiunea mea şi să vă adresez sincere condoleanţe, iar tatăl dumneavoastră şi al nostru, al tuturor – Regele Mihai I al României, să aibă parte în lumea veşnică, de Împărăţia Cerurilor şi de bucuriile Raiului – în comuniune fiind cu Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos – Izbăvitorul de moartea noastră cea veşnică şi de toate durerile, chinurile şi răutăţile acestui veac!…
  În cei 96 de ani de viață, Regele Mihai a fost pentru mulți dintre noi un model de responsabilitate și patriotism, manifestate cu demnitate, cu discreție și cu hotărâre.
  Devenit rege la numai 6 ani, a dat dovadă de o disciplină și un devotament ce anunțau vocația asumării unui destin greu, în vremuri dificile pentru istoria țării și a familiei Sale.
  Personalitate remarcabilă în plan naţional şi internaţional, Regele Mihai I al României rămâne în istorie ca simbol al unităţii şi demnităţii poporului român de pretutindeni şi exemplu de curaj, înțelepciune şi devotament în slujirea patriei şi a neamului românesc în vremurile dificile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi în perioada de început a regimului comunist din România.
  Majestatea Sa a înțeles bine menirea dinastiei regale instituită pe pământ românesc de străbunicul său, Regele Carol I. Misiunea Majestăților Lor, alături de poporul român: o țară liberă și independentă!…
  Deși foarte tânăr, a asumat destinul regal într-un moment istoric extrem de dificil pentru România și pentru Europa întreagă. A fost nevoit să cunoască exilul. 45 de ani departe de națiunea și de patria pe care a iubit-o și căreia i s-a devotat.
  Revenirea sa în ţară, în anul 1992, a reprezentat un act de reparaţie istorică şi morală. Regele Mihai I și Casa Regală Română au desfășurat începând din acest an o consecventă activitate de promovare a valorilor noastre naționale, demonstrând, astfel, asumarea în continuare a menirii sale istorice!…

  Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!…

  Veşnică să-i fie pomenirea! Amin!…

  Bucureşti – 07.12.2017

  Cu multă compasiune şi solidaritate,
  Dr. Stelian Gomboş

  https://steliangombos.wordpress.com/

 17. Alexandru-Sorin Pantea says:

  În ziua în care sufletul Majestăţii Sale Defuncte s-a ridicat la ceruri, mama mea mi-a povestit o întâmplare petrecută în aceeaşi zi în hala veche a Pieţei Obor. Se afla la cumpărături când deodată, la radiourile care mai animă atmosfera în hală, s-a dat comunicatul încetării din viaţă a Majestăţii Sale Regelui. Dintr-odată lumea a amuţit. Am înţeles că s-a lăsat o tăcere deplină preţ de câteva minute în acea hală, ea însăşi o mărturie a epocii Regalităţii. Regele dispăruse dintre noi.

  Pentru mine Piaţa Obor este un barometru al stării de spirit a Ţării. Acolo se află “talpa”. Şi această tăcere nu a însemnat altceva decât respectul pe care oamenii simpli, acei anonimi care ţin de fapt Ţara pe picioare, au înţeles să îl acorde nu numai Suveranului ci şi Casei Regale a României.

 18. Silvia says:

  Drum bun Majestate! Vegheaza-ne de sus !!

 19. Ardeleanu Lucian Viorel says:

  CONDOLEANȚE FAMILIEI REGALE ȘI POPORULUI ROMÂN PENTRU IREPARABILA PIERDERE.
  NIMENI ȘI NIMIC NU VA PUTEA ÎNLOCUI ÎN SUFLETELE NOASTRE OMUL CARE A FOST MAJESTATEA SA REGELE MIHAI.

 20. Bebe-Horia Ionescu says:

  DUMNEZEU SA ODIHNEASCA PE MAJESTATEA SA REGELE MIHAI DE ROMANIA ALATURI DE TOTI SFINTII SI PUTERILE CERESTI !
  DARUIESTE-I DOAMNE IMPARTASIREA BUNATATILOR TALE CELOR NEGRAITE SI VESNICE SI DESFATAREA VIETII TALE CELEI NESFARSITE SI FERICITE! AMIN!
  CONDOLEANTE CASEI REGALE SI ÎNTREGULUI POPOR ROMAN!

 21. corina-ionescu says:

  Odata cu Regele, tara si-a pierdut si ultima speranta la noblete. Respect, Majestate! Dumnezeu sa Te aibe in grija Lui!

 22. Rosca Constantin Ion says:

  Golul lăsat prin stingerea din viață a Majestații Sale Regele Mihai I al României nu poate fi acoperit de nimeni și nimic. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar poporului român să-i dea puterea de ai împlini dorința, ca România să meargă mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos.

 23. Vasile STAN says:

  Dumnezeu să-i odihnească sufletul Majestății sale Regele Mihai !! Condoleanțte intregii familii regale !! Un gol imens se așterne peste România dar si asupra românilor . Dumnezeu sa ne lumineze și să ne călăuzească pe toti. Dumnezeu să-l ierte !!!

 24. CONDOLEANTE FAMILIEI REGALE!!Odihneasca-se in pace si lumina!!MS Regele Mihai I , a fost ,este si o sa fie permanent printre noi!!! MS Regele Mihai I a fost si este un dar DIVIN pt Romania si Natiunea Romana pe care nu au stiut si nu au vrut sa pretuiasca:- competenta si onestitate Majestatii Sale, corectitudinea (respect fata de cuvantul dat), ,respectul pt orice om,intelegerea cu demnitate fiecarui situatii sau persoana!!A avut o viata zbuciumata ,prin care a trecut cu DEMNITATE !!Va iubim MAJESTATE!!Doamne ajuta pe romani!!!

 25. In meoriam
  Eram în Biserica Sf.Gheoreghe din Centru unde eram cu o delagţiei PNTCD condusa de Corneliu Coposu şi Maiestatea Voastră ati dat man cu toat delagtia PNTCD compus dein 6 persoane eraşi prinţul Bani Ghica Majoritatea din delegaţia PNTCD au trecut prin temniţele comuniste ca urmarea participării la marile meetinguri pentru Rege din Piaţa Palatului.Amintirişiaminitiri dar ce facem cu cei care l-au criticat pe Rege şi acum stau ascunţi în frumoasele apartamente pe care şi le au insuşit prin politică nefastă

 26. Amariei Dorina says:

  Dumnezeu sa il odihneasca in pace! Lasa in urma altetei sale regale un gol imens, un popor care a invatat sa il aprecieze prea tarziu. Sunt sigura ca de acolo,de sus, va fi ingerul pazitor al romanilor si al Romaniei!

 27. Boldur Marius says:

  DOMNUL DUMNEZEU CEL SFANT , sa va odihneasca in pace , Maiestate! AMIN!

 28. Chira Valentin says:

  Mi-e un dor cumplit de Regele Mihai!

 29. Florin says:

  Dumnezeu sa il odihneasca pe rege , sa avem puterea si viziunea acestuia pentru viitorul Romaniei .
  Vreau pe acesta cale sa imi expirim regretul pentru ca nu am putut noi aceasta generatie sa ii redam Regelui Mihai dreptul luat in 1947 , a fi regele in facto al Romanei Mari .
  Pacat ca vorbim de oameni mari in vremuri tulburi pentru tara , pana si in clipa cea de pe urma a reusit sa ne spuna ca nu urmam calea buna .
  Traieasca Regina noastra Margareta, Dumnezeu sa ii dea putere si realizari in reabilitarea crezurilor si vointelor poporului roman.

 30. Florin says:

  Draga Majestate,
  Sun roman stabilit in Statele Unite de mai bine de un sfert de secol si am aflat ca v-ati stins din viata de la un coleg american. In cida faptului ca am perdut aproape orice legatura cu tara mi s-au umezit ochii in clipa cand am aflat vestea si m-am intristat fara sa vreau. De atunci tot incerc sa inteleg ce m-a legat de Majestatea Voastra asa de puternic incat sa ma poata afecta asa de profund in ciuda faptului ca nu am avut nicodata onoarea sa va cunosc sau sa va intalnesc personal vreodata. Incet, incet cred ca am inceput sa inteleg: trebuie sa existe un fel de simt special in fiecare dintre noi care «simte» (inainte sa «judece») cine este « om bun » si cine « om rau ». Majestatea voastra fost un « om bun » si cred ca asta este tot ce conteaza in cele din urma. Domnul sa va binecuvinteze si sa va primeasca in Imparatia Lui pentru ca ati fost « un om bun ».

 31. […] Źródło: hotnews.ro, romaniaregala.ro […]

 32. Val Rosescu says:

  Our deepest condolences to the Royal Family of Romania.

  The passing of King Michael I of Romania, brought sorrow to us, all. Sadness and regrets.

  We met the Great King Michael I of Romania, back in 1988, while he was visiting The Verdugo Romanian Church, in Los Angeles, California.

  Our mother was full of tears when she was able to shake his hand. She had been schooled at the Royal School “Elena Doamna”.

  We took pictures, which we still have, and we shall never forget His Majesty’s presence, attitude and calm, while he was telling us:

  “We hope to see you in Romania, in a few years”.

  His famous saying “We Do Not Inherit Romania from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children”, shall never be forgotten.

  AMEN

 33. Vladimir Viorel Ghita says:

  Majestate, ai fost un OM cu adevarat MARE nu numai pentru Romania si romani dar si pentru Europa. Ai fost bun, bland, iubitor de oameni si tara, intelept si ai facut istorie pentru neamul romanesc.
  Dumnezeu sa te odihneasca in pace!.

 34. […] să respecte un set de reguli impuse de solemnitatea momentului, după cum se precizează în comunicatul Casei […]

 35. Remus-Dumitru Mihuţiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  – IARTĂ-NE SIRE ŞI DE SUS SĂ VEGHEAŢI ÎN CONTINUARE ASUPRA NOASTRĂ ! VAI DE ROMÂNIA ŞI DE POPORUL ROMÂN ÎN CE HAL A AJUNS DIN CAUZA PROPRIEI PROSTII … BINE A SPUS MAJESTATEA VOASTRĂ MAI DEMULT: – AM CONSTATAT CĂ ĂŞTIA ( comuniştii, neocomuniştii et co. ) SUNT EXPERŢI ÎN A STRICA MINŢILE OAMENILOR.

 36. Virlan Cristian says:

  Drum bun Majestate!
  Condoleante Familiei Regale!

 37. MIHAI JEMNA says:

  Dumnezeu sa-L odihneasca in pace pe Majestatea Sa Regele Mihai L.
  O RUGAMINTE PENTRU ULTIIMELE FUNERARII
  INAINTE DE INMORMANTARE.
  Am vazut ca la aeroport s-a intonate imnul
  tarii ‘Desteapta-te romane’.
  Sper din tot sufletul ca primul imn
  al tarii, cantat 80 de ani sa fie pus si el
  defunctului Rege…. si spre mangaierea,
  alinarea si amintirea unei maini de romani
  si poate desteptarea altor romani.
  (sa nu fie cenzurat ca in perioada stiuta si post)
  Traiasca Regele!
  https://www.youtube.com/watch?v=P_9zr2Xxcs0https://www.youtube.com/watch?v=7rZeEoKIOYc

  Attachments area

  Preview YouTube video Imnul-Romaniei-(1866-1948 Traiasca Regele)

  Imnul-Romaniei-(1866-1948 Traiasca Regele)

  Preview YouTube video Trăiască Regele – Imnul Regatului Român

  Trăiască Regele – Imnul Regatului Român

  Am vazut ca la aeroport au pus imnul

  tarii ‘Desteapta-te romane’.

  Sper din tot sufletul ca primul imn

  al tarii, cantat 80 de ani sa fie pus si el

  defunctului Rege…. si spre mangaierea,

  alinarea si amintirea unei maini de romani

  si poate desteptarea altor romani.

  (sa nu fie cenzurat ca in perioada stiuta

  si post)

  Traiasca Regele!

 38. Răspuns dlui Mihai Jemna says:

  Domnule Jemna, vă mulțumim pentru mesaj. La Aeroportul Otopeni a fost intonat Imnul Regal, chiar în deschiderea ceremoniei, imediat după Imnul de Stat.

  Imnul Regal se intonează de fiecare dată când este prezentă Familia Regală la un eveniment public, mai ales în reședințele regale.

  Cu stimă,
  Secretariatul Regal

 39. Nuta Raluca says:

  Majestate, iarta-ne ca nu te-am cunoscut asa cum de fapt erai! Nu ne-au lasat!
  Drum bun si lin spre Ceruri! Dumnezeu sa te odihneasca in pace si in liniste

 40. Basil & Astrid Gionea din Sydney / Australia says:

  Majestate, ati fost si ati ramas Lumina noastra, a romanilor ! Suntem tristi acum, dar cu speranta si certitudinea ca de acolo, de sus, Majestatea Voastra continuati sa priviti cu bunavointa spre Romania, tara Voastra si asupra noastra, a romanilor, poporul Vostru. Avem speranta si incredere in urmasii Majestatii Voastre. Pentru noi continuati sa traiti in inimile noastre ! Dumnezeu sa Va odihneasca in pace !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51399278
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate