Familiile militarilor români căzuți în luptă

29 de militari români și-au pierdut viața, în anii noștri, în Afganistan și Irak. Soțiile și copiii lor trebuie să-și continue viața și au nevoie să fie încurajați pentru a duce mai departe memoria și valorile celor dragi care au plecat dintre ei.

Prin suferința lor personală și forța de a trece peste dificultăți mari, copiii și soțiile eroilor noștri contemporani împrumută ceva din eroismul taților și soților lor. Exemplul acestor oameni este unic pentru societatea românească.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și ASR Principele Radu au găzduit joi, 21 iunie 2018, la Palatul Elisabeta, o seară dedicată familiilor militarilor români căzuți pe câmpul de luptă, în Irak și Afganistan.

La eveniment au participat militarii Invictus, veterani ai operațiunilor militare din Afganistan și Irak, aflați sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu. A fost prezent, din partea Armatei României, dl Nicolae Nasta, secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale.

În Sala Regilor, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au oferit copiilor prezenți câteva daruri și au invitat întreaga asistență la o scurtă recepție în Sufrageria Mare.

Familia Regală dorește să se întâlnească, de aici încolo, atunci când este posibil, cu soțiile și copiii militarilor dispăruți, pentru a cunoaște evoluția lor și pașii pe care îi vor face în viitor.

Mare succes a avut ideea ca următoarea întâlnire să fie în Trenul Regal, unde copiii vor fi invitați la prânz. Unul dintre copii a dezvăluit preferința pentru meniul din tren: pizza și tort de ciocolată.

Cadourile copiilor au fost oferite cu sprijinul Philips România și Herlitz România.

Fotografii de Daniel Angelescu

1 comentariu

  1. […] Familiile militarilor români căzuți în luptă, iunie 2018 […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797830
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate