UNEFS, promoția Centenarului Marii Uniri

Vineri, 22 iunie 2018, a avut loc închiderea anului de studii la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport. Evenimentul s-a bucurat de prezența Alteței Sale Regale Principele Radu. Gazda ceremoniei a fost profesorul doctor Florin Pelin, rectorul universității.

Aflată în mijlocul unui ansamblu de clădiri istorice din Capitală, construite în timpul domniei Regelui Carol al II-lea, platforma mare a universității a fost neîncăpătoare. Sute de studenți, alături de profesorii și familiile lor, au sărbătorit încheierea studiilor. Promoția celor aproape 400 de licențiați în educație fizică și sport este Promoția Centenarului Marii Uniri.

UNEFS a fost creată în timpul domniei Regelui Ferdinand I, în anul 1922, sub numele de Institutul Național de Educație Fizică, a zecea instituție de acest fel din lume și a șasea din Europa.

Universitatea a beneficiat de susținerea Familiei Regale încă din prima zi de existență, tot așa precum au fost ocrotite și susținute Comitetul Olimpic Român și Federațiile Române ale celor mai importante 12 sporturi de la începutul secolului al XX-lea.

Regele Mihai I a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al universității, iar UNEFS a primit Decorația Regală Nihil Sine Deo în anul 2013, alături de alte universități cu mare tradiție din Capitală.

Principele Radu a transmis un mesaj din partea Majestății Sale întregii audiențe și a felicitat personal pe absolvenți.

Fotografii de Daniel Angelescu

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411384
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate