Familia europeană a Fundației Regale de astăzi

Echipa, voluntarii, susținătorii și comitetul director ai Fundației Regale Margareta a României au sărbătorit 30 de ani de la crearea organizației, în prezența colegilor și prietenilor lor din întreaga lume. Alături de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au fost Principesa Elena și dl Alexander Nixon, Principesa Sofia și Principele Moștenitor Leka al II-lea al Albaniei.

La Teatrul Național, Sala Pictura a fost neîncăpătoare. Au luat parte la sărbătoare zeci de personalități venite din Franța, Marea Britanie, Elveția, Belgia și Statele Unite ale Americii, locuri în care Fundația a avut, în primele două decenii de existență filiale. Lor li s-au alăturat personalități, unele dintre ele active și însuflețite susținătoare ale proiectelor fundației care trăiesc în Spania, Olanda, Albania și Suedia.

“Gala-matineu” care a avut loc sâmbătă, 18 ianuarie 2020, la ora 12.00, nu a fost o retrospectivă a celor treizeci de ani, ci întâlnirea plină de emoție și de afecțiune a unei mari familii, europeană și transatlantică deopotrivă, dar mai ales românească. Bucureștiul a găzduit, pentru două zile, spiritul civic european.

Au prezentat mărturisiri despre propria lor experiență voluntari din proiectele legate de vârstnici, tineri și copii, și beneficiari ai acestor generoase inițiative. Au încântat publicul cu talentul lor muzicieni ai “Tinerelor Talente”.

Gala s-a caracterizat prin discreție, afecțiune, mândrie, spirit de familie, patriotism, simplitate, respect, loialitate. Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu au fost, alături de Principesa Elena, dl Nixon și Principesa Sofia, fericiți să vadă cât de vibrantă și de solidă este astăzi fundația ctitorită acum 30 de ani, în casa de la Versoix, de Regele Mihai și de Majestatea Sa Margareta.

La rândul lor, “veteranii” fundației aflați în sală au fost impresionați să vadă cât de diversă și de profundă este activitatea organizației pe care au servit-o, generos și dezinteresat, treizeci de ani.

©Cristian Coposesc

3 comentarii

 1. Ioana Bogdan says:

  Activitatea MS REGELUI MIHAI, A MAJESTATII SALE MARGARETA SI A CASEI REGALE sunt un model de responsabilitate si dragoste pentru poporul roman!
  oare dece nu preluam acest model, pana cand mai facem compromisuri?
  Traiasca Regina Margareta, Familia Regala si poporul roman !

 2. Pentru prima data in lume Romania se ridica net deasupra celorlalte tari din lume prin structura politico-administrativa a tarii. Nu s-a mai inmplat acest lucru in nici o formatiune statala de pe planeta Pamant. Ei bine Romania este o monarhie constitutionala de republica. Structuralizarea acestei forme de guvernamant se realizazea cu o viteza lenta – este si firesc pentruca este pentru prima data in lume , dar suntem obligati fata de Divinitate si suflarea Romaniei sa avem rabdare si cu o pricepere de nedescris sa lasam in pace cele doua forme statale de a se cunoaste reciproc in toate domeniile care sunt legate de Patrie, in cazul celor doua personalitati actuale ale Romaniei sunt pe deplin conmvins ca se va ajunge pe o linie de plutire pentru Romania in acel moment Romania precum o racheta care va avea o viteza mult mai mare decat viteza luminei va reincepe restructurarea economiei si mandria de a fi roman va fi deosebita pentru nivelul ridicat de cultura si economic.
  Divinitatea a hotarat ce cei doi reprezentanti sa fie de origine germana care amandoi sunt patrioti romani si respecta Patria si Suflarea Romaniei. Nu sunt tocmai sigur ca acest mesaj va fi lasat sa vada lumina zile, insa in inima mea tot monarhist am ramas dar am un respect fata de republican care nu foloseste Politia si Jandarmeria de a opresa pe monarhisti, insa de a apara pe monarhisti.
  Majestate si Excelenta din tot sufletul va doresc o colaborare perfecta pentru binele dragei noastre Patriei : Romania a carei stema are Coroana Regala.
  Romania nu poate trai fara Divinitate si sunt bucuros ca ambele parti au acelasi punct de vedere ! Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 3. Altetei Sale Regale, Printesei Elena a Romaniei

  Alteta, va implor nu fiti trista, viata se continua mai departe si cu surprize placute. Fiecare aparitie a Altetei Voastre in public era insotita de acel suras minunat, din inima.
  Mergem cu Dumnezeu mai departe !
  Nihil Sine Deo !
  Emilian Vandenboer

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797939
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate