Elementele Naturii, expoziția de fotografie a Principesei Sofia

elementele-naturii-expozitia-de-fotografie-a-principesei-sofia-tnb-26-aprilie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-msr-11

Miercuri, 26 aprilie 2017, Alteţa Sa Regală Principesa Sofia a României a inaugurat, în foaierul Sălii Media a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, expoziția personală de fotografie „Elementele Naturii”.

Au fost prezenţi la eveniment Altețele Lor Regale Principesa Moştenitoare, Principele Radu și Principesa Maria.

Expoziţia cuprinde 50 de peisaje fotografice realizate de Principesa Sofia, în Franţa, în Bretania, în ultimii doi ani, prin care Alteţa Sa Regală dezvăluie frumuseţea naturii.

De asemenea, cu aceeaşi ocazie, a avut loc lansarea colecției de 36 de fotografii de artă „Ultramarine”, sub formă de cărți poștale, care poartă semnătura Principesei Sofia, apărută la Curtea Veche Publishing. Fotografiile au fost realizate de Principesa Sofia în Bretania și au ca temă, în principal, oceanul.

Alături de Principesa Sofia au luat cuvântul domnul Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Maestrul Ştefan Câlţia, doamna Iren Arsen, directorul editurii Curtea Veche Publishing.

Expoziția „Elementele Naturii” va putea fi vizitată, în foaierul Sălii Media, în perioada 26 aprilie – 10 mai 2017, în orele de program ale Teatrului Național I.L. Caragiale din București (zilnic între orele 14.00 – 18.30, cu excepția zilelor de luni).

Expoziţia este organizată în parteneriat cu Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, cu sprijinul Casei de Avocatură Ionescu şi Sava.

Principesa Sofia a realizat de-a lungul timpului o serie de peisaje fotografice, creații care atestă talentul și măiestria sa. Alteţa Sa Regală intenţionează anul viitor să inaugureze o expoziție de fotografie de artă cu peisaje din România, în cele patru anotimpuri.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României. S-a născut la Atena, în Grecia, la 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. O lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, lucrări de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului. În prezent, Principesa Sofia locuieşte în Franţa, împreună cu fiica sa, Elisabeta-Maria.

expozitie-elementele-naturii-afis-1

elementele-naturii-expozitia-de-fotografie-a-principesei-sofia-tnb-26-aprilie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-msr-1 elementele-naturii-expozitia-de-fotografie-a-principesei-sofia-tnb-26-aprilie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-msr-2 elementele-naturii-expozitia-de-fotografie-a-principesei-sofia-tnb-26-aprilie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-msr-3 elementele-naturii-expozitia-de-fotografie-a-principesei-sofia-tnb-26-aprilie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-msr-4 elementele-naturii-expozitia-de-fotografie-a-principesei-sofia-tnb-26-aprilie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-msr-5 elementele-naturii-expozitia-de-fotografie-a-principesei-sofia-tnb-26-aprilie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-msr-6 elementele-naturii-expozitia-de-fotografie-a-principesei-sofia-tnb-26-aprilie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-msr-7 elementele-naturii-expozitia-de-fotografie-a-principesei-sofia-tnb-26-aprilie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-msr-8 elementele-naturii-expozitia-de-fotografie-a-principesei-sofia-tnb-26-aprilie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-msr-9 elementele-naturii-expozitia-de-fotografie-a-principesei-sofia-tnb-26-aprilie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-msr-10

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

18 comentarii

 1. Elena Vrabiescu says:

  Toata admiratia mea!Cata frumusete,sensibilitate,talent,efort in tot accest demers!Ce mult as fi dorit sa ma aflu acolo!Sper sa vizitez expozitia pana la inchidere.Felicitarile si gandurile mele bune!!

 2. Liliana Sora says:

  Toată admiraţia şi preţuirea pentru ASR Principesa Sofia, un suflet de artist , de o sensibilitate aparte care , prin pasiunea şi dăruirea, talentul și priceperea în materie de artă fotografică, reuşeşte să capteze frumusețea în toate formele sale şi să transmită cele mai distinse sentimente. Tot respectul pentru munca Sa care este una cu adevarat specială și deosebită, care te încarcă dintr-o singură privire cu plăcere, încântare și bucurie.
  Felicitări , şi să aveţi parte mereu de cele mai frumoase împliniri !

 3. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  TOATA ADMIRATIA PENTRU ASR PRINCIPESA SOFIA CARE NE REPREZINTA TARA SI PE CALEA ARTEI, O ELEVATA SI CU DISTINCTIE DIPLOMATIE !

 4. Pantea Alexandru-Sorin says:

  O expozitie care merita a fi vizitata! Cred ca era promisa de anul trecut. Multe felicitari!

 5. Cristian Sandu says:

  Asteptam cu mare interes!

 6. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud.Bihor says:

  Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 7. Diana Lucia Zotescu says:

  Astept de multa vreme – si cu nerabdare – aceasta expozitie a lucrarilor fotografice de mare sensibilitate ale Altetei Sale Regale Principesei Sofia. Voi fi, desigur, prezenta la vernisaj, cu atat mai mult cu cat va fi de fata distinsa autoare, Alteta Sa Regala Principesa Sofia, precum si AALLRR Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Principesa Maria. Voi invita la eveniment si alti iubitori ai artei fotografice.

 8. ing. agronom Teodor Iliescu says:

  Felicitari ! O expozitie superba, sper sa nu treaca in anonimat cum se pregateau anumite persoane la T.N.B. deja sa o si faca nevazuta … Din nou, FELICITARI !

 9. Conea Andreea says:

  Frumos Felicitări Alteța Voastră Principesa Sophie .

 10. Diana Lucia Zotescu says:

  A fost un eveniment cultural si artistic de cea mai inalta tinuta, savurata de toti cei prezenti. Alteta Sa Regala Principesa Sofia si-a gasit timp, intre interviuri, sa se intretina indelung – cu jovialitate, caldura, prietenie si infinita rabdare – cu toti aceia care voiau sa-i vorbeasca. Si nu au fost deloc putini cei care, ca si mine, voiau detalii despre splendidele fotografii ce surprindeau fenomene ale naturii la care cu greu ai putea fi martor.

  Felicitari, Alteta Voastra Regala, si multa recunostinta pentru aceasta splendida expozitie si pentru ca nu ne-ati uitat, asa cum nici noi nu uitam evenimentele la care ati fost prezenta in Romania, inca din Ianuarie 1990.

  Your Royal Highness,

  I will keep my fingers crossed for Your daughter’s Bacalaureat back in France. I know that it is a very difficult exam for any highschool graduate in France, but I am sure Princess Elisabeta Maria will pass it with flying colours.

  Cu aceeasi profunda admiratie, dragoste si consideratie,
  prof. Diana Lucia Zotescu

 11. TOATA ADMIRATIA PENTRU ASR PRINCIPESA SOFIA CARE NE REPREZINTA TARA SI PE CALEA ARTEI, O ELEVATA SI CU DISTINCTIE DIPLOMATIE !
  La multi ani!!! Felicitäri !!!! Herzliche Glückwünsche und viel Erfolg der I.M. Prinzessin Sofia von Rumänien

 12. Viorica M.V. says:

  “Elementele Naturii”; un titlu atat de surprinzator si de cuprinzator, in acelasi timp, in esentialitatea diminutiva a acestora, luate ca un tot unitar-functional retinianin in ansamblul static al compozitiei cromatico-imaginative a lucrarilor Voastre, Principesa Sofia.
  Felicitari si putere de observatie, in continuare!

 13. Natalya says:

  The opening of this Exhibition has become a remarkable event in the cultural life of the Europeans community. How wonderful that Her Highness focuses the attention of visitors on the Beauties of our World . Congratulations !

 14. […] România, Principesa Sofia a avut două expoziții de artă fotografică anul acesta, la Teatrul Național din București și la Ateneul din Iași. Pentru anul 2018, Alteța Sa Regală pregătește un amplu proiect de […]

 15. […] România, Principesa Sofia a avut două expoziții de artă fotografică anul acesta, la Teatrul Național din București și la Ateneul din Iași. Pentru anul 2018, Alteța Sa Regală pregătește un amplu proiect de […]

 16. […] România, Principesa Sofia a avut două expoziții de artă fotografică anul acesta, la Teatrul Național din București și la Ateneul din Iași. Pentru anul 2018, Alteța Sa Regală pregătește un amplu proiect de […]

 17. […] Sofia au fost admirate în diverse orașe din țară, printre care s-au numărat cele de la Teatrul Național din București și de la Ateneul din Iași. Editura Curtea Veche a publicat o colecție de cărți ilustrate cu […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50303073
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate