Echipa României la Jocurile Paralimpice de la Rio

Prezentarea sportivilor – Video

În dimineața de miercuri, 17 august 2016, la Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central al Clujului, a avut loc ceremonia de prezentare a echipei de sportivi care va reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016.

În iulie 2016, Comitetul Național Paralimpic România a primit Înaltul Patronaj al Principelui Radu. Deoarece evenimentul s-a desfășurat la patru zile după înmormântarea Reginei Ana, Alteța Sa Regală nu a putut fi prezent la Cluj, dar a trimis un mesaj de susținere și urări de succes sportivilor români.

Lotul care vor se deplasează la Rio pentru a participa la Jocurile Paralimpice 2016 numără 11 sportivi şi şase antrenori: 2 la atletism – Hrișcu Florentina (disc) şi Cojoc Florin (săritura la înalţime), antrenor național Tamas Adrian; 2 la canoe – Lulea Mihaela şi Serban Iulian, Toth Gheorghe, Federatie de Caiac; 2 la ciclism – Novak Eduard şi Olah Attila, antrenor Cristiano Valoppi; 1 la judo (nevăzător) – Bologa Alexandru, antrenor Gergely Tamas; 2 la înot – Ciorap Naomi şi Ciorap Samuel, antrenor național Nistoroiu Daniel; 2 la tenis de masă – Makszin Dacian şi Simion Bobi, antrenor național Cherecheș Anca.

Echipa paralimpică a primit mesajul ASR Principelui Radu, în care au fost adresate cele mai calde urări de succes sportivilor și antrenorilor lor. La eveniment a participat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Excelența Sa dl Paul Brummell, care a amintit de legătura care există între ţara sa şi mișcarea paralimpică. Marea Britanie a organizat pentru prima dată jocuri dedicate persoanelor cu dizabilităţi. La evenimentul de prezentare a echipei Românei au mai participat reprezentanți ai autorităților locale municipale și județene, precum și personalități reprezentând companii care sprijină financiar Comitetul Național Paralimpic.

Jocurile Paralimpice de anul acesta vor avea loc între 7 şi 18 septembrie la Rio de Janeiro.  4 386 de sportivi din 176 de ţări se vor lupta pentru 528 de medalii la 23 de sporturi.

Felicitări echipei paralimpice a României!

 

6 comentarii

 1. Pantea Alexandru-Sorin says:

  Mult noroc! Sa va ajute Dumnezeu si sa nu concurati doar cu gandul de a castiga o medalie. Simplul fapt ca ati ajuns pana aici trecand peste niste obstacole care pentru noi ceilalti ar parea insurmontabile spune foarte mult despre curajul, ambitia si puterea voastra de a rezista!

 2. DORINA DAMMERS says:

  Felicitäri si mult succes participantilor.

 3. florinch says:

  Mult succes paralimpicilor la Rio!

 4. Mesaje pe Facebook says:

  Bimbima Bimbimag Suntem mândri ca ne reprezentați tara , mult noroc si succes.
  #
  Macu Simona Maria Succes oameni curajosi si demni !!
  #
  Octavia Craciun Succes!
  #
  Liliana Dan Succes tricolorilor !!!
  #
  Oana Molnar Vom fi cu gandul alaturi de voi!

 5. Liliana Sora says:

  ” Singura dizabilitate reală a omului nu vine cu limita de vârstă, nici cu boala, nici cu o oarecare formă de invaliditate. Singura dizabilitate reală a omului este: incapabilitatea de a simţi iubire pentru alţii.”
  Toată stima şi consideraţia pentru ASR Principele Radu şi întreaga Familie Regală, care întotdeauna ne-a arătat , s-a implicat şi a susţinut normalitatea , cu atât mai mult pentru cei cu care viaţa a fost mai puţin darnică, dar care ne arată că sunt adevăraţi învingători.
  ”Toiagul credinţei adevărate sprijină povara oricărui handicap.”
  Mult succes sportivilor români , şi tuturor persoanelor cu dizabilităţi, care trebuie să aibă o atitudine pozitivă şi să se concentreze pe lucrurile pe care dizabilitatea nu îi împiedică să le facă bine , pentru că întotdeauna cu pasiune şi dăruire, poţi depăşi orice handicap, regret sau durere şi să te bucuri de ceea ce faci.

 6. Diana Lucia Zotescu says:

  Sunt cu sufletul si inima alatturi de sportivii ce vor concura la Olimpiada Paralimpicilor. Sper sa se prezinte cat mai bine – de fapt sunt sigura ca asa vor face – pentru ca astfel isi vor dovedi lor insisi ca barierele, oricat ar parea de grele, pot fi infrante prin darzenie, determinare, curaj. Mult succes tuturor !

  Familia Regala este din nou la datorie. Imboldul moral pe care il ofera, prin acordarea de Inalt Patronaj Regal, acestor persoane extraordinare care ne dau noua un exemplu magistral de depasire permanenta a limitelor, intra in nota obisnuita cu care Familia Regala se implica in recastigarea normalitatii noastre.

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 45725723
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate