Dubaşii, 24 decembrie 2013, Castelul Săvârşin

Marţi, 24 decembrie 2013, Majestatea Sa Regele a fost colindat, ca în fiecare an, de Dubaşii din Săvârşin. Colindătorii au fost întâmpinaţi cu daruri.

Tradiţia dubaşilor este păstrată de săvârşineni din tată în fiu, de peste 100 de ani, frumoasele costume şi instrumente fiind transmise de la o generaţie la alta.

Alături de Majestatea Sa au întâmpinat colindătorii Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Elena şi Principele Nicolae.

Au fost prezenţi pentru a asculta pe colindători reprezentanţi ai autorităţilor locale precum şi sute de săvârşineni, veniţi să ia parte la frumoasa tradiţie.

După-amiază, Familia Regală s-a retras pentru a deschide cadourile de Crăciun si pentru a sărbători Ajunul.

 

 

5 comentarii

 1. Iancu Mariana says:

  Sarbatori fericite si multa sanatate sa va aduca nasterea pruncului Isus

 2. Comentarii pe Facebook (I) says:

  Angela Spencer LA MULTI ANI CASEI REGALE !!!
  #
  Jill Lion Long live tradition in Romania !
  #
  Nela Martin Imagini ce le privesc cu lacrimi curgand… atat de multa dragoste, emotie, nu stiu… dar stiu ca iubesc din toata fiinta mea Familia Regala a României,. Traiasca MS Regele Mihai I al României! La multi ani, cu toata dragostea si respectul! Doamne ajuta!
  #
  Dan Necoara M S REGELE ROMANILOR ESTE SINGURUL CONDUCATOR DE STAT PE CARE POPORUL IL IUBESTE SIL DORESTE PE TRONUL TARII IN CIUDA ANILOR PE CARE IA TRECUT SI CRED CU ADEVARAT CA VA MAI DOMNI O PERIOADA CA REGE AL ROMANILOR
  #
  Ion Ispas Traim romaneste,multi,foarte multi,dar anonimi si discret.Multumesc pentru postare. La multi ani.
  #
  Voinea Carmen Numai ca poporul acepta aceasta schimbare majora ca romania sa nu mai ca acum prezidentiala sa se transforme in MONARJIE atunci vor incepe adevarate schimbari in tara noastra Traiasca MS Regele Mihai al Romaniei.
  #
  Liliana Sora Călători în istorie de peste 100 de ani, celebrii Dubași păstrează cu sfințenie și asigură o continuitate a tradiției de a sărbători Crăciunul așa cum se cuvine. Admirând cu multă plăcere imaginile oferite, cred și sunt convinsă că a fost un adevărat spectacol folcloric în care colindele, instrumentele și ținuta au fost la înălțime. Sărbători de poveste, în locuri de poveste cu oameni și tradiții de poveste. La mulți ani și sărbători cu bine pentru Majestatea SA și Familia Regală !
  #
  Gigi Maier LA MULTI ANI CASEI REGALE
  #
  Tomoiaga Lucia Foarte frumos , tradiții de sute de ani păstrate cu sfințenie. Așa ar trebui să fie păstrată la noi și Monarhia – nu am fost , noi românii – niciodată republicani ! SĂRBĂTORI FERICITE , MAJESTĂȚILOR VOASTRE !
  #
  Ion Pasarica “Monarhia Constitutionala este ceruta de insasi configuratia geografica a Romaniei” Gheorghe Zamfir. Extraordinar! Inegalabilul GZ.
  #
  Geaburu Ion REGELE REPREZINTA INSTITUTIA STATULUI! NIMENI IN LUME NU VORBESTE URIT LA ADRESA UNEI INSTITUTII A STATULUI LA NOI CONFUNDAM INSTITUTIA CU PERSOANA(CE POTI SA II REPROSEZI UNUI REGE CARE A TRAIT CA UN SCLV )ASTA PENTRU A FACE ONOARE PATRIEI SALE .TRAIASCA MARIA SA (SCLAVUL DE ERI ,REGELE DE MIINE)AL ROMANIEI
  #
  Stoica Rodica Sus Coroana Regala a Romaniei!Tot inaine ca si obiceiurile strabune!Traiasca Regele!Nici o clipa fara Regele Mihai si ASR Principesa Mostenitoare Margareta!
  #
  Stoica Rodica Felicitari,multumiri fierbinti dubasilor de la Castelul Savarsin!Traiasca Regele!
  #
  Nela Luca ASTA_I TRADITIE ,NU CAPETE ZDROBITE CA LA RUGINOASA .IN SFARSIT ACESTE ZDROBIRI DE CAPETE CU BATA AU FOST INTERZISE PRIN LEGE >
  #
  Mihaela Partioc traiasca regele si idealurile de noblete ale neamului romanesc reprezentate de el
  #
  Onita Ani Traiasca regele !!!!!!!

 3. cineva says:

  faza cu acel barbat care saruta mana regelui Mihai e de-a dreptul un gest mocofan, arata cat de departe suntem de civilizatiile occidentale, de monarhiile occidentale. Si vreti o monarhie constitutionala precum cele din occident ? cu tiganii dintr-astea ? Casa Regala ar trebui sa aiba anumite reguli de protocol in acest sens, si sa nu ne mai ingretoseze cu imagini in care un barbat saruta mana altui barbat, chiar daca mana sarutata este cea a unui rege. Va imaginati o astfel de intamplare la un rege occidental ? pai ar aparea ca un caraghioslac in toate ziarele. Urat, foarte urat ………. romanii robi, si servili ca intodeauna.

 4. Comentarii pe Facebook (II) says:

  Olimpia Iancu Tradiție adevărată,pur românească!
  #
  Liliana Sora Prezența prin eleganță, prestanța prin distincție , modestia prin discreție și toate la un loc o frumusețe rafinată și o frumusețe morală aparte , a Majestății Sale Regele Mihai , îți transmite întotdeauna o vibrație, o trăire, o emoție deosebită și îți inspiră încredere, putere, credință și curaj. Să ne trăiți Majestate alături de întreaga Familie Regală mulți ani cu sănătate , bucurii și împliniri.
  #

 5. Diana Lucia Zotescu says:

  @ Celui / celei ce semneaza …”cineva”:

  Curajul cu care semnati atat de …vitejeste “cineva” este remarcabil. Sau acesta va este cumva numele de familie?! De ce nu aveti curajul sa va dezvaluiti identitatea? Nu vreti sa se stie cine este persoana ce colcaie de ura comunista impotriva a tot ce este Rege, Coroana, Monarhie? Ar trebui sa stiti ca noi, cei ce Il iubim pe Rege si tot ceea ce semnifica El, suntem mandri sa-I sarutam mana Regelui nostru cu respect, cu dragoste, cu dor, cu VENERATIE – si nu din servilism, asa cum ati facut voi, comunistii, in fata sefilor vostri MOCOFANI precum Dej si Ceausescu – . Regele este nu doar Unsul lui Dumnezeu, El nu este un…barbat oarecare, ci El este si simbolul a tot ceea ce este romanesc, este istoria vie a neamului, in fata caruia ne plecam cu adanc respect si recunostinta, fie femei, fie barbati.

  Sarutam cu respect si recunostinta mana parintilor si bunicilor nostri – si nu suntem …’mocofani’ facand acest elementar gest de respect ce intra in traditia romanilor. Ca atat mai mult se cuvine sa sarutam mana, cu respect, recunostinta si veneratie, Regelui nostru care, alaturi de Inaintasii Sai, au dat contur si substanta, dar si importanta europeana Romaniei si poporului sau.

  Sarutand mana Regelui te simti parca inobilat. Este la Romani un gest firesc de recunoastere a meritelor istorice ale Regelui si institutiei Monarhice, si nicidecum o umilinta si, cu atat mai putin, un gest de “mocofan”.

  MOCOFANI AU FOST – SI SUNT INCA – CEI CE INCA AU RAMAS COMUNISTI. Cei ce nu au curajul sa semneze !!!

  Cei care, alaturi de persoane ca dv, nu ati avut nimic de obiectat lingand talpile satrapilor de comunisti, nu aveti niciun drept de a va institui acum ‘instante morale’ de la inaltimea carora sa faceti astfel de aprecieri.

  Popoarele altor tari au propriile lor cutume in raporturile cu monarhii din tarile lor. Romanii le au pe ale lor. Europenismul nu se realizeaza prin renuntarea la ce este specific fiecarei tari.
  prof. Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50269172
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate