Concursul Național pentru Muzică de Fanfară Iosif Ivanovici, 2024

Gala premiilor celei de-a XVIII-a ediții a Concursului Național de Creație pentru Muzică de Fanfară ,,Iosif Ivanovici’’ s-a desfășurat la Cercul Militar Național vineri, 24 mai 2024, în prezența Alteței Sale Regale Principesa Sofia. HISTOIRES ROYALES

Familia Regală a României sprijină Concursul Național de Creație pentru Muzică de Fanfară ,,Iosif Ivanovici’’ încă de la înființare, precum și activitatea valoroasă a Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale, un serviciu din cadrul Armatei României strâns legat de Familia Regală, din vremea Principelui Carol I și până astăzi.

Concertul de gală a fost susținut de orchestra Muzicii Reprezentative a MApN, alături de Corul Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti”. A fost intonat Imnul Regal, compus de Eduard Hübsch. În numele Majestății Sale Custodele Coroanei, Principesa Sofia a felicitat pe muzicienii câștigători.

Alteța Sa Regală a înmânat Marele Premiu al concursului.

@Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Este un eveniment muzical deosebit, care stimuleaza creatia in domeniul muzicii militare si de fanfara, gen muzical care face inimile ascultatorilor sa tresalte si sufletul lor sa vibreze. Marsurile si cantecele (corurile) patriotice de pana in 1948 aveau acest efect deosebit de a stimula patriotismul adevarat, dragostea de tara fireasca, respectul fata de eroi (cei autentici, nu cei falsi, impinsi in fata de comunisti !). Cei care au vizitat Mausoleul Militar de la Namaiesti, dedicat luptelor de langa Campulung (Muscel) dintre anii `1916 – 1918, si au vazut impresionanta diorama ce simuleaza vizual si auditiv atat de autentic acele lupte, nu se poate sa nu fi simtit acel fior puternic de mandrie, admiratie si respect profund si sa nu li se fi umplut ochii de lacrimi atunci cand au auzit acordurile acelui splendid mars cu care incepe epunerea.

    Am participat si eu de vreo cinci-sase ori la acest Concurs National al Muzicii de Fanfara, atunci cand avea loc la Atheneul Roman, concurs desfasurat in prezenta Majestatii Sale si a Principelui Consort Radu, si am ascultat piese muzicale foarte frumoase, care fac cinste acestui gen de muzica. Si atunci, ca si acum, premiul cel mare era oferit de catre sau in numele Majestatii Sale.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51272054
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate