Concursul de echitație Jockey Club Grand Prix

Sâmbătă, 22 iulie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a participat la concursul național de sărituri peste obstacole „Jockey Club Grand Prix”, desfășurat la Clubul de echitație Equestria din Tâncăbești, Snagov.

Principesa Maria a vizitat boxele cailor și manejul de încălzire înainte de începerea probei, apoi a vizionat competiția din tribune alături de doamna Ozana Moraru, președintele Clubului Equestria, domnul Constantin Avramescu, vicepreședinte Jockey Club Român, și domnul Răzvan Andrei Mocanu, membru în comitetele Jockey Club Român.

Proba Silver Tour a fost câștigată de călărețul de la CSA Steaua, Aurel Cojocariu, pe calul LARA, obținând 1260 de puncte. Aurel Cojocariu este Maestru al sportului, multiplu Campion național și Campion balcanic. Principesa Maria, alături de doamna Ozana Moraru, a felicitat câștigătorii la sfârșitul competiției.

Conform Statutului elaborat în anul 1875, Regii României sunt președinți de onoare ai Jockey Club Român. O dată cu urcarea sa pe tron, Regele Mihai I a devenit președinte de onoare al Jockey Club.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a acordat, în anul 2016, Înaltul Patronaj evenimentului anual Salonul Calului, organizat de Clubul Equestria.

Fotografii realizate de Andrei Nica 

6 comentarii

 1. Viorica M.V. says:

  Felicitari!

 2. Liliana Sora says:

  Pasiunea pentru echitație, unul dintre cele mai nobile sporturi, și iubirea pentru cai este greu a le descrie în cuvinte , pentru că “exteriorul unui cal exercită o influenţă benefică asupra interiorului unui om… iar înfăţişarea unui cal îl ajută pe om să fie mai bun.” Toată admiraţia şi preţuirea pentru Familia Regală , iubitoare de frumos , pentru care sensibilitatea înseamnă suflet , iar tot ceea ce respiră este conjungat cu verbul “a iubi”.
  Trăiască Regele !

 3. Frumos!!Traiasca Regele!God save the King Mihai I!God bless the Royal family of Roumanie!!

 4. valentin says:

  Frumos, artă și eleganță. Compliment esențial și deopotrivă important TANDREȚE …

 5. Diana Lucia Zotescu says:

  Nimic mai regal decat echitatia si concursurile hipice. Stiu de la mama mea (care era nu doar o foarte buna violonista ci si o excelenta practicanta a hipismului) ca la Hipodromul din Ploiesti – cel mai bun si mai amenajat din Romania interbelica – protipendada (dar nu numai) din capitala si din Ploiesti participa in numar mare, concursurile hipice fiind un eveniment monden major care se dorea o versiune romaneasca, dar nu mai putin eleganta, a celor similare de la Ascot (Anglia), si unde doamnele si domnii isi etalau toaletele si palariile, redingotele si jobenele – toate de cel mai bun gust si in pas cu ultima moda de la Londra, Paris, Milano.

  S-a pus de cateva ori in discutie, in ultimii zece ani, problema reamenajarii unui mare si modern hipodrom in Bucuresti pentru concursuri hipice. S-au propus mai multe locatii: zona din spatele Casei Presei, apoi spatiul de langa actualul Parlament (Izvor) si inca vreo doua. Ce s-a ales din acel proiect?

 6. Remus-Dumitru Mihuţiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Minunat ! Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51347728
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate