Principesa Maria la Bucharest International Air Show 2017

Sâmbătă, 22 iulie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte la cel mai mare show aerian din România, Bucharest International Air Show, care a  avut loc pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu”. Evenimentul de anul acesta s-a aflat la a IX-a ediție și a fost dedicat intrării în dotarea Forțelor Aeriene Române a aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

Alteța Sa Regală a asistat la spectacolul de forță aeriană, la care au participat nume sonore din aviația civilă și militară atât din România, cât și din Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria sau Lituania.

De asemenea, Principesa Maria a vizitat și expoziția de aviaţie generală, unde producători, proprietari de aeronave și furnizori de servicii de aviație au expus zeci de aeronave civile.

În cadrul expoziției, Alteța Sa Regală a cunoscut echipajul aeronavei Airborne Warning and Control System (AWACS), aflată sub comanda NATO și a avut parte de o prezentare atât a aeronavei, cât și a activităților pe care personalul multinațional le desfășoară.

Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition este organizat anual de Compania Națională Aeroporturi București, Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române, ROMATSA, ROMAERO și Clubul Sportiv AIBO.

 

 

5 comentarii

 1. Liliana Sora says:

  ”Pentru majoritatea oamenilor, cerul înseamnă limita. Pentru aceia care iubesc aviaţia, cerul înseamnă acasă.”
  Toată stima şi consideraţia pentru Familia Regală care, prin harul şi darul de la Dumnezeu , ne arată că zborul către înălţimi aparţine tuturor , că prin zbor trebuie să ne căutăm viitorul, şi că suntem aici nu pentru a suprevieţui ci pentru a trăi mai bine, cu o viziune mai mare, cu un spirit al speranţei şi al realizării mai bun.
  Trăiască Regele !

 2. FRUMOS!!FELICITARI!!ASR Principesa Maria si tuturor celorlalti participanti activi sau spectatori!!Traiasca Regele!!God bless the Royal family of Roumanie!!

 3. Aurel V. Zgheran says:

  GENERALUL DE BRIGADĂ (r) EUGEN POROJAN
  REAŞEZAREA OMULUI ÎN LUMINA PROPRIULUI RESPECT, PROPRIEI LIBERTĂŢI, DREPTĂŢII, CIVILIZAŢII, BUNĂSTĂRI ŞI ISTORII…!

  O prezentare a unui militar de carieră trebuie să aducă de fiecare dată ceva nou, chiar şi dacă ea îl priveşte pe unul şi acelaşi protagonist. Nu e adecvat a privi din această perspectivă de idei ca necesar un plus de clarificare a tipologiei umane, pentru că în viaţa sa sufletească şi privată nu predomină ceva suprarealist. Dar nici nu poţi vorbi cu superficialitate despre un militar care şi-a consacrat cea mai însemnată parte a vieţii sale până la zile şi clipe rigorilor cazone spectaculos de complexe, fiindu-i aproape imposibil să se transfere certamente în exterioritatea dominantei conştiinţei sale susceptibile de ideea că pentru sine viaţa dincolo de universul armatei, în lumea contemporană ar conduce la a fi un vid…!
  Ofiţer simplu, iniţial, apoi de grad superior şi în final asimilat în elita Armatei române, Generalul de brigadă (r) dr. ing. Eugen Porojan, Aghiotant Regal la Casa Majestăţii Sale Regelui Mihai îşi petrece timpul de parcă nicio o fărâmă din el, precursoare restului vieţii, după articulaţia logică a ideii de cronologie a întâmplărilor, nu e mai puţin importantă ca viaţa întreagă, însăşi. Planificând şi dinamiznd secundă cu secundă, generalul aghiotant la Curtea Regală nu experimentează primeniri în serviciul ce i s-a încredinţat, totul având exactitate de ceas elveţian…!
  Privilegiat fiind a fi primit de către Excelenţa Sa la Palatul Elisabeta, pentru o convorbire directă, privitoare la unele subiecte legate de preocupările mele gazetăreşti şi livreşti, precum şi din perspectiva activităţii mele, ca susţinător al Monarhiei Constituţionale şi preţuitor al valorilor Familiei Regale a României, deşi mă aşteptam să mă lovesc interior de o sumbră atmosferă creată de propria-mi emoţie, am ajuns succesiv de la starea încordată la destinderea constructivă, energia şi capacitatea de a fi coerent şi a atinge perfect punctele discuţiei pe care mi-am propus-o. Aceasta, datorită unei rare bunăvoinţe a Excelenţei Sale Generalului de brigadă Eugen Porojan, care va fi înţeles în sine că m-ar fi dezarmat chiar şi numai dacă ar fi înveşmântat acel schimb de cuvinte într-o sonoritate milităroasă şi ar fi recurs la o atitudine gestuală de măreţie şi solemnitate, sub literă de regulament, de la general, la sărmanul de mine ostaş în termen cândva, la o companie de Cercetare într-un regiment din Bucureşti…! Aş fi implorat un imaginar ceas universal din mintea mea să mâne minutarul cât să nu am timp să mă confund cu o victimă a propriei timidităţi!
  N-a fost necesar! Excelenţa Sa n-a avut nicio clipă o proiecţie subiectivă şi relativă de impresii asupra stângăciilor mele pe care pasămite n-am reuşit să le acopăr, mi-a respectat demnitatea umană, mi-a sporit curajul, a avut răbdare până când m-am detensionat singur, mi-am recăpătat calmul şi m-am simţit apt să-i înfăţişez problemele pe care le listasem în gând, pe tot traseul parcurs de la Gara de Nord până în strada Kiseleff, la Palatul Elisabeta.
  Iată, spunea cu bătăi şoptite inima mea, în timp ce-l ascultam pe general, îl priveam şi-mi lăudam norocul de a fi primit de către Excelenţa Sa, aşa ar trebui să fie toţi oamenii din slujba norodului, cu precădere cei în solda Statului român. De ce-s rari, atât de rari oamenii normali în România prezentă?! Cum oare s-ar comporta, de la o distanţă cosmică, între realitate şi aparenţă, o parte a funcţionărimii noastre, care-l ţine pe cetăţean ca pe un opritor de uşă, cu hârtia în mână, dacă ar mai avea şi galoane pe umeri?! Ce mulţi dintre ei descresc adevărul până la a-l anihila cu onoruri imaginate despre ei şi se comportă ca nişte păuni, umilind oamenii, în vreme ce Excelenţa Sa Generalul de brigadă Eugen Porojan acordă propriei demnităţi de Aghiotant Regal sensul simplei omenii, în puterea cea mai nobilă a respectului faţă de om…!
  Acest tip de conduită nu este decât o circumscriere într-o variantă de interrelaţionare umană uniformă a întregii Case civile şi necivile a Curţii Regale a României. Orice persoană primită la Palatul Elisabeta pe resorturile personale ale fiecăreia, constată cu mirare şi satisfacţie aceasta. Nu este nimeni din acest corp briliant ce deserveşte Casa Regală a României, la care să se poată observa un provizorat de replici de complezenţă, ori o indiferenţă dezolantă. Graţie primirii la Excelenţa Sa Generalul de brigadă Eugen Porojan deşi nu îmi era necunoscut, dat fiind că l-am întâlnit adeseori însoţind membrii Familiei Regale a României la diverse evenimente, am convingerea şi certul entuziasm, ca în faţa unei descoperiri epocale, că am înţeles mai bine şi am aflat modelul elitelor României. Urmându-le, am putea trăi lesne şi curând într-o Românie Restaurată. Am cunoscut greşit drumul propriei soarte vreme devastator de lungă, dar azi, restaurarea monarhiei constituţionale, aducând după sine personalităţi ca Generalul de brigadă Eugen Porojan ar reaşeza omul în lumina propriului respect, propriei libertăţi, dreptăţi, civilizaţii, bunăstări şi istorii…!

  http://confluente.ro/aurel_v_zgheran_1500912797.html

 4. Gabriela Bucur says:

  Frumoasa!!

 5. Remus-Dumitru Mihuţiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări ASR Principesa Maria a României ! Felicitări organiyatorilor ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47207012
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate