Centenarul Încoronării, Catedrala

Pe platforma din fața Catedralei Încoronării, Majestatea Sa Custodele Coroanei a fost salutată de autoritățile locale și de ofițerii reprezentând Garnizoana Alba Iulia.

Custodele Coroanei și Arhiepiscopul Irineu al Albei au dezvelit placa de marmură care consfințește sărbătorirea centenarului Încoronării, așezată la intrarea în ansamblul Catedralei Reîntregirii și a Încoronării.

În Catedrala Încoronării, în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de înalți ierarhi, Majestatea Sa și Principele Consort au luat loc pe scaunele regale din istoricul lăcaș de cult și au ascultat Imnul Național și Imnul Regal, interpretate de Corul Arhiepiscopiei.

Histoires Royales

Apoi, în fața Catedralei, în prezența unui numeros public, a autorităților Statului și a reprezentanților instituțiilor militare, Custodele Coroanei și Principele Consort, alături de Principesa Sofia, au asistat la slujba religioasă dedicată centenarului, condusă de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de Înalt Preasfințiile Lor Mitropolitul Laurențiu al Ardealului, Mitropolitul Andrei al Clujului și Arhiepiscopul Irineu al Albei, ierarhul-gazdă.

Sosirea și dezvelirea inscripției comemorative

În Catedrala Reîntregirii și Încoronării

Te Deum

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50406695
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate