Centenarul Încoronării, Sala Unirii

Pe Pietonala Mihai Viteazul, Custodele Coroanei, Patriarhul, Principele Consort și Principesa Sofia au asistat la o paradă militară în care au defilat militari purtând uniformele și însemnele Armatei Regale Române din anii 1920, Brigada de Gardă Mihai Viteazul și elevi-militari din Alba-Iulia. Ziarul Unirea

La Sala Unirii, a avut loc prezentarea volumelor regale Încoronarea de la Alba Iulia și Regele Ferdinand și Regina Maria. Ulterior, în Piața Cetății, Custodele Coroanei și președintele Consiliului Județean Alba au dezvelit statuia în marmură a Reginei Maria.

În cursul serii, ASR Principesa Sofia și ES domnul Andrew Popper, președintele Consiliului Regal, au participat la concertul Cameratei Regale, dirijat de Constantin Grigore, având ca soliști pe Simina Croitoru (vioară) și Alexandru Pal (nai).

De asemenea, Principesa Sofia și dl Popper au luat parte la spectacolul cu opereta Crai Nou de Ciprian Porumbescu, pe un libret de Vasile Alecsandri, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

Defilarea

Sala Unirii

Statuia Reginei Maria

Concertul Cameratei Regale și opereta Crai Nou

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

2 comentarii

  1. Liliana Sora says:

    Alba Iulia – locul unde se retrăiește unul dintre momentele importante ale istoriei, așa cum este povestea Încoronării Regilor Ferdinand și Maria, strâns legat de Catedrala Încoronării ridicată special pentru acest moment istoric. Ne înclinăm cu recunoștință în fața istoriei, în fața trecutului și a adevărului ! Toată stima și considerația pentru Familia Regală care, prin respect, demnitate, prestigiu, valori și principii , a câștigat încrederea oamenilor, dovedind că binele și adevărul au fost și sunt mereu împreună, iar înţelepciunea şi credinţa sunt fundamentul tuturor lucrurilor pozitive. ”Cunoscând istoria, eroii, tradiţia, ne facem mai sociabili, mai altruişti, mai iubitori de om şi viaţă.”(Nicolae Iorga)

  2. […] 2022, la Alba Iulia, manifestări ample [desfășurate la Gară, Catedrala Încoronării și Sala Unirii], având în centrul lor pe membrii Casei Regale, străstrănepoata Regelui Ferdinand, Margareta, […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51300144
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate