Vizită regală în Germania, septembrie 2016

Filmul 100% românesc la Düsseldorf, producție TVR Internațional (partea I)

Alteța Sa Regală Principele Radu al României a făcut o vizită în Republica Federală Germania de marți, 6 septembrie , până  joi, 8 septembrie 2016. Principele Radu a vizitat landul Renania de Nord – Westfalia și landul Renania Palatinat.

În ultimele două decenii, Familia Regală a efectuat vizite cu caracter oficial sau public în Germania în anii 1998, 2003, 2006, 2008, 2010, de două ori în anii 2011 și 2013 și în anul 2014. Vizite regionale au fost efectuate în landurile Baden-Württemberg, Bavaria, Hessen și Brandenburg. Familia Regală a fost prezentă la Berlin în anii 2006, 2008, 2011 și 2014.

Cu ocazia actualei șederi în landul Renania de Nord – Westfalia, Principele Radu a vizitat orașele Düsseldorf și Neuss. În landul Renania Palatinat, Principele Radu a vizitat orașul Neuwied.

A fost a noua vizită publică peste hotare a Familiei Regale a României în anul 2016. În luna aprilie, Principele Radu a vizitat Republica Turcia și apoi Republica Moldova; în aprilie-mai Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Regatul Suediei, iar în luna mai Principesa Maria a vizitat Republica Moldova; în luna iunie, Principesa Moştenitoare s-a aflat într-o vizită în Elveţia, iar Principele Radu a efectuat o vizită în Regatul Belgiei. În luna iulie, Principesa Maria a vizitat Bulgaria, iar Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Marea Britanie.

Celebrarea Anului Regal 2016 continuă. O nouă citadelă europeană a aniversat public cei 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României. După Madrid, Londra și Domeniul Regal de la Balcic, orașul Düsseldorf, capitala landului Renania de Nord – Westfalia, a fost gazda unui număr de evenimente publice aniversând un secol și jumătate de la venirea în România a Principelui Suveran Carol I și de la promulgarea Constituției din 1866.

Evenimentele au fost organizate, la inițiativa doamnei Livia Grama-Medilanski, de către Asociația culturală româno-germană Atheneum, de primăria orașului Düsseldorf, de Muzeul Goethe și de alte organizații din Germania și România. Evenimentele din capitala Renaniei de Nord – Westfalia au fost sprijinite de Ambasada României în Republica Federală Germania.

Alteța Sa Regală Principele Radu s-a întâlnit la Düsseldorf cu reprezentanți ai autorităților politice, cu oameni de artă, oameni de afaceri, membri ai Corpului Diplomatic și reprezentanți ai societății civile din România, Republica Moldova și Germania. A fost prezentă la prima zi a vizitei doamna Anneli Ute Gabanyi, membru al Consiliului Regal.

În dimineața de 6 septembrie, Principele Radu a fost prezent la reuniunea economică româno-germană desfășurată la Camera de Comerț și Industrie din Düsseldorf. Au luat parte domnul Costin Borc, viceprim-ministrul României, ES dl Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, dl Mihai Botorog, consulul general al României la Bonn, reprezentanți ai Guvernului României, ai Camerei de Comerț Româno-Germană, precum și ai Camerei de Comerț și Industrie Mittlerer Niederrhein.

Despre vizita la Neuwied se poate citi aici.

La finalul zilei de 6 septembrie, la Düsseldorf a avut loc o seară culturală românească, găzduită de Spațiul Böhler. Alături de Principele Radu s-au aflat ES dl Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, ES dl Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, dl Mihai Botorog, consulul general al României la Bonn, dl Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, ÎPS Mitropolitul Serafim, precum și doamna Paula Popoiu, directorul Muzeului Satului din București. Și-au dat concursul formația Trei Parale, care a susținut un original program de muzică veche românească. Podogoriile Tohani, Vinarte și Sarica Niculițel și-au prezentat cele mai valoroase produse viticole. Au fost, de asemenea, prezenți oameni de afaceri, elevi și copii, artiști populari din mai multe județe din România. Seara, desfășurată în prezența unui larg auditoriu, format din personalități române și germane, s-a bucurat de o excepțională primire.

Miercuri, 7 septembrie, în cursul dimineții, Principele Radu a participat la o întâlnire cu caracter economic, găzduită de Camera de Comerț și Industrie Mittlerer Niederrhein, în orașul Neuss. Au luat parte 20 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Cluj, oameni de afaceri din București.

În după-amiaza zilei de miercuri, 7 septembrie, Principele Radu a luat parte la lansarea volumului “Anul Regal”, publicat de Editura Adenium. Evenimentul a fost găzduit de Muzeul Goethe din Düsseldorf și s-a desfășurat în prezența președintelui Institutului Cultural Român, a membrilor Asociației Atheneum din Düsseldorf, precum și a doi dintre realizatorii volumului, profesorii Daniel Șandru și Doru Tompea.

Miercuri seara, în prima parte a galei găzduită de Sala de concerte Robert Schumann au evoluat soliști români ai Operei de Stat din Düsseldorf și Orchestra de Cameră din Timișoara, dirijată de Peter Oschanitzky.

În a doua parte a concertului, Camerata Regală a interpretat Octetul de Felix Mendelssohn Bartholdy. Întreaga seară s-a bucurat de o entuziastă primire din partea numerosului public german, prezent la concert. Camerata Regală a interpretat, în deschiderea concertului, o lucrare în memoria Reginei Ana a României și a invitat audiența să păstreze un moment de reculegere.

În cursul zilei de 8 septembrie, Asociația Atheneum a continuat sărbătorirea Coroanei Române la 150 de ani, în absența Principelui Radu. Astfel, în cursul dimineții, delegațiile economice și personalitățile artistice venite din România au fost primite la primăria orașului Düsseldorf, iar seara, Castelul Jagerhof a găzduit o seară muzicală românească susținută de Corul Regal și de Camerata Regală.

Seara românească de la Düsseldorf

Camera de Comerț din Neuss

Lansarea de carte la Muzeul Goethe

Sala de concerte Robert Schumann

 

Primăria orașului Düsseldorf

Fotografii de Daniel Angelescu

13 comentarii

 1. Felicitari!!Toate cele bune!!

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  In toata aceasta adanca tristete lasata peste noi de vesnicirea Bunei noastre Regine Ana, exista si o geana de lumina si bucurie adusa de continuarea Celebrarii unui secol si jumatate de Regalitate – Anul Regal 2016 – de data asta la Dusseldorf, unde vor avea loc activitati culturale complexe (marii romani care ne vor umple mereu sufletele de mandrie – Enescu si Brancusi – contemporani cu Marele Carol I Intemeietorul – vor fi de asemenea omagiati acolo, alaturi de alte activitati evocatoare ale evenimentului sarbatorit precum concerte ale Cameratei si Corului Regal, lansarea volumului “Anul Regal” si altele, toate in aleasa si distinsa prezenta a Altetei Sale Regale Principelui Radu si cu implicarea asidua a Institutului Cultural Roman si a Ambasadei Romaniei in Germania.

  Aceasta continuare neabatuta a programului stabilit pentru 2016 este, alaturi de tot ceea ce reprezinta activitatea Casei Regale din ultimii 27 de ani si dintotdeauna, inca o dovada graitoare a extraordinarului simt al datoriei al Membrilor Familiei Regale ce continua astfel mostenirea lasata Lor de Intemeietorul Dinastiei.

  Diana Lucia Zotescu

 3. Liliana Sora says:

  Un An Regal încărcat de evenimente fericite şi nefericite , de împliniri dar şi supărări, pentru că asta este viaţa ”… o ciudată comedie care amestecă împreună și dureri și bucurii, punând lacrimi lângă zâmbet, punând zâmbet lângă plâns.”
  Tot respectul şi toată consideraţia pentru Familia Regală , pentru care înţelepciunea şi credinţa sunt fundamentul tuturor lucrurilor pozitive, pentru care Binele şi Adevărul au fost şi sunt mereu împreună, căutând să facă şi să lase în urmă fapte demne de urmat şi apreciat, amprenta regală a acestora dând un contrast puternic cu societatea în care trăim.
  Trăiască Regele !

 4. Emilian T.Vandenboer says:

  Dar oare cum este de fapt ? Germania care este asa zisa “republica” serbeaza 150 de ani ai Coroanei Romaniei si in schimb Guvernul de la Bucuresti (republican) permite intrarea Majestatii Sale Reginei Ana A Regatului Romania NUMAI DECEDATA in Palatul Regal de la Bucuresti – resedinta oficiala a CASEI REGALE DE ROMANIA, resedinta MS Regelui si MS Reginei Regatului Romaniei.
  Este posibil acest lucru ? este normal acest lucru ? Ce spun Marea Britanie, Regatul Spaniei, Regatul Suediei , Reagatul Norvegiei , Regatul Danemarcei, Reagatul Muntenegru, Principatul de Monaco, Principatul de Luxembourg Regatul Tarilor de Jos despre aceasta situatie anacronica din Regatul Romaniei ? S-a pierdut cumva echilibrul starii lucrurilor in Romania. Aceasta este parerea mea personala si nu reprezinta punctul de vedere al vreunui partid politic sau unei alte organizatii politice sau apolitice din tara sau de aiurea.

 5. Cristina Popescu says:

  La multi ani Coroanei Romane si membrilor Familiei Regale a Romaniei!

 6. DORINA DAMMERS says:

  La multi ani Coroanei Romane si membrilor Familiei Regale a Romaniei !

 7. Cristian Sandu says:

  Deosebit respect Principelui Radu pentru organizarea implicarea în acest eveniment deosebit pentru imaginea României! Poate ca nu se cuvine, Familia Regală este încă în doliu, dar nu mă pot abține să nu îi întreb pe detractorii Principelui, unii dintre ei pretinzând ca sunt monarhistii, ce mai au de circotit?

 8. sehr sehr schön, dass die Tanzgruppe der Siebenbürger Sachsen aus Köln/Nordrhein-Westfalen auch in Düsseldorf dabei war. Toll, toll….
  Foarte bine cä au fost si sasi transilväneni la evenimentul acesta frumos….
  Mä bucurä foarte mult, bravo…..

 9. Comentarii pe Facebook says:

  Doina Miriam Miriam Colban RESPECT.
  #
  Camelia Iordache Cu deosebit respect.
  #
  Thor Nysveen Felicitari!!Toate cele bune!!
  #
  Ionel Toma Cu dragoste si respect
  #
  Cristina Dumitru RESPECT….!
  #
  Zoltan Szerdahelyi Respect
  #
  Ioan Secrieru SUSTIN CASA REGALĂ
  #
  Claudio Constantinescu plecaciune in fata unei istorii adevarate, acum este o realitate vie
  #
  Ioan Secrieru ACTIUNI REGALE DE SUCCES
  #
  Geno Burlacu La multi ani!!! Mult succes!

 10. Cristina Popescu says:

  Felicitari! O vizita deosebita!

 11. […] Familia Regală a României a participat de-a lungul anilor la remarcabile evenimente organizate de asociație. În anul 2016, Asociația a organizat o amplă manifestare cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României. […]

 12. […] Familia Regală a României a participat de-a lungul anilor la remarcabile evenimente organizate de asociație. În anul 2016, Asociația a organizat o amplă manifestare cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României. […]

 13. […] Renania de Nord-Westfalia, Hessa și Brandenburg (2003, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013, 2014, 2016). ASR Principesa Maria a efectuat o vizită cu caracter public în Landul Baden-Württemberg în […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50973864
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate