1 Decembrie 2019

În fața Palatului Culturii din municipiul Iași, Familia Regală a luat parte la ceremonia militară și religioasă dedicată Zilei Naționale. A fost o dimineață cu un soare strălucitor, iar sărbătoarea s-a bucurat de prezența a zece mii de ieșeni. După o rugăciune rostită de un sobor de preoți aparținând Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, au urmat discursurile autorităților locale.

Majestatea Sa și Principele Radu au depus o coroană de flori la statuia domnitorului Ștefan cel Mare, în fața palatului. A urmat defilarea militarilor Ministerului Apărării Naționale, urmați de cei ai Ministerului Afacerilor Interne și ai celorlalte instituții militare reprezentate în județul Iași.

Majestatea Sa, Principele Radu și Principesa Sofia și-au luat rămas bun de la gazde și de la ieșeni după depunerea de flori la statuia Regelui Ferdinand Întregitorul.

În cursul dimineții, la Ateneul Național, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a inaugurat  Salonul Marilor Români, o galerie cu lucrări, documente, acte de cancelarie, manuscrise originale și cărți ce poartă semnăturile sau au aparținut unor români-reper ai istoriei țării noastre. La eveniment a fost prezent președintele Academiei Române, academicianul profesor Ioan Aurel Pop.

Defilarea de 1 Decembrie, Piața Palatului Culturii din Iași

La statuia Regelui Ferdinand I

La Ateneul Național

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

1 comentariu

  1. Liliana Sora says:

    ”Iaşul este mai mult decât o ilustră capitală a Moldovei. Printre zidurile sale sălăşluiesc comori de artă pe care nici o urbe a României de azi nu le posedă cu atâta îmbelşugare. Iaşul este prin sine însuşi un muzeu naţional.” Nicolae Iorga
    Tot respectul şi toată consideraţia pentru Familia Regală care , prin tot ceea ce face, dovedeşte că ” valoarea regalităţii stă deasupra alternativelor politice şi a sistemelor de guvernare. Ea garantează mândria, identitatea, continuitatea şi tradiţiile poporului român.”
    La mulţi ani, români ! La mulţi ani, România ! Trăiască Familia Regală a României !

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48410666
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate