Principesa Maria vizitează expoziția de pictură “Inima Reginei”

 

Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat ieri, la  Muzeul Naţional Cotroceni, în Salonul Cerchez, expoziţia „Inima Reginei“, cu tablouri realizate de pictorul Bogdan Mihai Radu. Vernisajul expoziției a avut loc săptămâna trecută, miercuri, 7 septembrie 2016.

În Sala Cerchez se află expuse o serie de parfumuri și documente istorice care amintesc de preferințele Reginei Maria pentru Casa Houbigant, creatori parizieni de parfumuri care au traversat secolele XIX, XX și XXI.

La 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României, pictorul Bogdan Mihai Radu îi aduce un omagiu Reginei Maria, printr-o expoziție cu peste 40 de lucrări, reprezentând-o pe regină în diferite ipostaze, în grădinile reşedinţelor sale de la Balcic şi Cotroceni, florile preferate ale reginei, grădini de flori, peisaje de la Balcic, alături de teme inspirate de viaţa reginei.

Expoziția pictorului Bogdan Mihai Radu va fi găzduită de Sala Cerchez a Palatului Cotroceni până în ziua de 9 octombrie 2016.

Fotografii de Daniel Angelescu.

9 comentarii

 1. SECRIERU IOAN says:

  REGINA MARIA – O ADEVĂRATĂ ROMÂNCĂ PRIN ADOPTIE

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Inima Reginei Maria bate inca, bate in inimile noastre. Pieptul nostru este – si mereu va fi – o camera de rezonanta pentru inima veneratei noastre Regine Maria. Stiu sigur ca, in ce ma priveste, inima Sa pulseaza intr-a mea, si asa va fi pana nu voi mai fi. Dar amintirea Neasemuitei va salaslui mereu in piepturi de romani pentru ca Ea, Maria noastra cea Regina, Mama a ranitilor, Diplomata iscusita pentru interesul tarii, prin tot ceea ce a facut dealungul v ietii, si-a daltuit un drum drept si sigur ce merge direct la inima tarii si a romanilor, cata vreme ii vom pastra vie memoria.

  Expozitia pictorului Bogdan Mihai Radu este o forma – din multe altele – in care o aducem pe marea noastra Regina Maria din nou printre noi.

  Diana Lucia Zotescu

 3. Ana-Maria Si Atat says:

  Casa Regala ramane o promotoare a artei si a artistilor!

 4. Ionela Ciocan Stanescu says:

  Si in secolul 21 Frumusetea are ca sinonim Regina Maria! Sa citim, sa mergem la vernisaje, asa cum facea Regina Maria!

 5. Prisacaru Cornelia says:

  Felicitari! Admiratie si respect!

 6. Impresionant!!Felicitari!!

 7. Iovanescu constanța says:

  Felicitări Casei Regale!

 8. ionela stanescu says:

  Am citit,cu placere,un text interesant despre aceasta expozitie!
  Revista”Q magazine”-“INIMA REGINEI”

 9. REGINA MARIA – O ADEVĂRATĂ ROMÂNCĂ PRIN ADOPTIE

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47314643
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate