Festival de poezie la Săvârșin, 2016

La Castelul Regal Săvârșin, în zilele de 10 și 11 septembrie 2016, a avut loc cel de-al șaptesprezecelea Festival Național de Poezie “Dorel Sibii”. Muzeul Regal al Automobilului, aflat la intrarea pe Domeniul Regal, a găzduit cele două zile de întâlniri ale festivalului, consacrat poeziei românești contemporane. Ca în fiecare an, a fost decernat “Premiul pentru Literatură Principesa Margareta” celui mai bun poet al festivalului.

Festivalul din acest an s-a bucurat de o largă prezență și de aprecierea oamenilor de artă și a jurnaliștilor prezenți. Au luat parte membri ai Uniunii Scriitorilor din filialele Arad, Timiș, Hunedoara și Bihor.

Concursul de poezie de la Săvârșin este unul dintre puținele concursuri naționale de pozie din țara noastră găzduite într-o localitate rurală.

4 comentarii

 1. Gabriela Garlonta says:

  Eu cred ca poezia este drumul spre cale întoarsă dacă a mai rămas ceva
  Trăiască Regele!

 2. Gabriela Garlonta says:

  Și, va începe vârsta poeziei!Casa Regală simte românește!Nihil sine Deo

 3. Liliana Sora says:

  ,,Poezia, muzica, sunt procese ale chimiei ce se produc în sufletul celui care le deține dar care sunt recepționate, gustate, trăite de cei care le aud, ascultă, citesc. In fiecare zi ar trebui să ascultăm măcar un cântec, să citim ceva bun, să vedem ceva frumos şi dacă e posibil, să spunem câteva cuvinte frumoase, ” astfel încât problemele curente ale vieţii să fie atenuate de simţul frumosului pe care Dumnezeu l-a implantat în sufletul nostru.
  Respect , admiraţie, preţuire…, pentru Familia Regală , pentru care cultura este o formă de viaţă şi pentru care ” nu există decât o singură bucurie, frumosul ”. Trăiască Regele !

 4. ionela stanescu says:

  Cand am citit aceasta stire incantatoare,m-am gandit la o continuare a traditiei in Familia Regala!Am in colectia personala de obiecte culturale depre Regalitate,o carte postala cu urmatoarea imagine:”Sinaia-Casa de creatie’Foisorul'”!Mi-am imaginat un arc peste timp:”Casa de creatie Foisorul(in trecut)si Castelul Savarsin(prezent)”!
  Minunat!

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36962206
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate