Artiștii Enescu și Dinicu, invitați la Castelul Peleș

Fotografie-document: Regina Elisabeta a României, gazdă la Castelul Peleș a marilor noștri muzicieni George Enescu și Dimitrie Gh. Dinicu.

Protectoare a Artelor, Regina Elisabeta a revărsat iubire maternă și a purtat nesfârșită grijă marilor artiști români ai epocii, precum Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu, Nicolae Grigorescu sau George Enescu, alături de alți renumiți scriitori, muzicieni, pictori, arhitecți și oameni de teatru, contribuind la împlinirea culturii române din a doua parte a secolului al XIX-lea și prima parte a secolului al XX-lea.

2 comentarii

 1. Cristian Sandu says:

  Vasile Alecsandri, mare poet si patriot, autor, printre altele, al versurilor “Horei Unirii” si ale Imnului National “Traiasca Regele”! Savuroasele sale comedii intregesc profilul unui condeier urias! Regina Elisabeta (enigmatica poeta Carmen Sylva) a tradus in limba germana nu mai putin de 36 de poezii ale genialului Eminescu! A incurajat doi creatori si interpreti de valoare universala precum George Enescu si Grigoras Dinicu sa poarte pe meridianele lumii sunetele minunate ale muzicii romanesti! Dumnezeu sa odihneasca sufletul ei nobil si generos!

 2. Liliana Sora says:

  „Cultura te urcă pe culmile gândirii; educația te învață să cobori până la cei umili.” spunea Regina Elisabeta ( poeta Carmen Sylva )
  Adevărat, pentru că starea de sănătate a civilizației noastre, profunzimea conștientizării privind susținerea și sprijinul acordat culturii și educației, precum și grija noastră pentru viitor, trebuie să constituie o permanentă preocupare și prioritate pentru noi toți.
  „Ceea ce rămâne în urma ta nu este ceea ce afișezi în fața oamenilor ci, ceea ce scrii în inimile lor…”
  Să ne înclinăm cu respect și recunoștință în fața istoriei, pentru că MS Regina Elisabeta, a știut să se folosească în modul cel mai eficient de înalta ei poziție pentru a aduce beneficii imaginii României.
  Dumnezeu să o odihnească în pace !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50302997
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate