Ora Regelui CLXX

Ora Regelui CLXX poate fi vizionată aici.

Sâmbătă, 13 februarie 2016, Televiziunea națională a prezentat ediția cu numărul o sută șaptezeci a emisiunii „Ora Regelui”. TVR 1 și TVR Moldova, ora 15, TVR International, ora 16.30. Realizator, Camelia Csiki. Producător, Lidia Voicu.

Emisiunea a fost reluarea ediției difuzată în ziua de 7 noiembrie 2015.

Sumarul:

– În cadrul unei ceremonii impresionante, Inima Reginei Maria a fost redată Familiei Regale a României. Regimentul de Gardă a purtat caseta de lemn în care se afla inima, într-o scurtă procesiune, pe Calea Victoriei, alături de Familia Regală și autorități. A fost un drum simbolic pentru alinarea familiilor îndoliate în urma incendiului din clubul bucureștean, precum și o rază de speranță pentru cei care luptă cu moartea în spitale. Apoi, Inima Reginei Maria a urmat ultimul drum spre odihna veșnică, în Salonul de Aur al Castelului Regal Pelișor.

– Documentarul „Inima Reginei”, realizat în 2007, a refăcut traseul zbuciumat parcus de inima celei mai iubite suverane. Cu opt ani în urmă, demersul jurnalistic a obligat autoritățile să deschidă dezbaterea publică pe acest subiect, până atunci tabu în România.

– Sute de monarhiști l-au aniversat pe Majestatea Sa Regele, în Piațeta Regelui, pe 25 Octombrie, ziua în care Regele Mihai a împlinit 94 de ani.

– Mesajul Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare la aniversarea Majestății Sale Regelui.

– Principesa Moștenitoare l-a sărbătorit pe Regele Mihai la Ateneul Român, printr-un concert caritabil. Orchestra Fundației Principesa Margareta sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare alături de tenorul Teodor Ilincăi și alți bursieri ai programului „Tinere Talente” au dat magie serii. În urma concertului au fost adunați 150 de mii de euro care se vor transforma în burse pentru alți tineri talentați, fără susținere materială.

– Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai dat publicității, în urma tragediei din București.

3 comentarii

 1. M.Viorica says:

  speram ca AALLRR SA FIE FERICITI SI SANATOSI acolo unde se afla!

 2. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  OMAGIU SI DE ACEASTA DATA ! AMINTIREA REGINEI MARIA SI EXEMPLUL EI DE DARUIRE SI SACRIFICIU CATRE TARA SA FIE DE NEUITAT PENTRU FIECARE ROMAN !
  TRAIASCA FAMILIA REGALA !

 3. Claudia says:

  O ZI CU SOARE SA AVETI BUNUL DUMNEZEU SA VA OCROTEASCA SI SA NE TRAITI ANI MULTI SI SANATOSI

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49494042
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate