Funeraliile naționale ale Reginei Elisabeta, acum un veac

Cotidianul “Adevărul” din 19, 22 și 24 februarie 1916

Cotidianul “Acțiunea” din 19, 20 și 23 februarie 1916

 

3 comentarii

 1. Emilian T.Vandenboer says:

  Inima imi este indoliata la asemenea comemorare. Ah, Majetstea Voastra Regina Elisabeta, daca ati sti pe ce maini a ajuns scumpa noastra Patrie, pe ce maini a ajuns natiunea, astazi in tara nici macar functionarii de inalte ranguri, sau inalte grade ale Politiei si Jandarmeriei nu mai au decrete de numire permanenta dar tara este condusa de niste “republicani ad-interim”.
  Majestate de acolo de sus de unde priviti la Romania indurati-Va de noi Majestate
  si prin gandurile bune ale Majestatii Voastre puneti o “vorba buna” catre Sfantul Dumnezeu sa ajute Patria, sa ne scoata din mocirla in care ne-au bagat republicanii.
  Sufletul sa fie impacat Majestatii Voastre
  Cu adanc respect si loaialitate catre Casa Regala a Romaniei care lupta pe linia intaia a frontului pentru libertate si democratie.
  Sa ajute Dumnezeu Romania, Regele si Natiunea.
  Emilian T.Vandenboer

 2. Doljan George says:

  “Căsătoria noastră nu a fost una din dragoste, ci bazată pe un devotament reciproc, pe îndatorire și pe o dorință fierbinte de a face întotdeauna tot ce ne stă în putință unul pentru celălalt, dar și pentru poporul peste care domnea soțul meu.” este una din declarațiile primei Regine a României, Elisabeta, principesă de Wied. A publicat peste 40 de titluri, semnate Carmen Sylva. Păcat să ne se face mai multă “publicitate” despre personalitatea acestei Regine. Cât a ajutat artele, oamenii simpli, oamenii cu deficiențe – vezi cartierul Vatra Luminoasă. L-a sprijinit pe Mihail Eminescu, și mulți alții. Cu o săptămână înaintea comemorării trecerea ei în neființă, spun: “Dumnezeu să o odihnească”.

 3. Felicitari, domnule Vandenboer, pentru minunatul comentariu. Eu va inteleg, dar s-ar cuveni sa lamurim putin cuvantul ” republican “. In Romania acest cuvant este sinonim cu comunismul. CORECT? Ca cine a instalat forma de guvernare republicana, PRIN FRAUDA SI SANTAJ, fara referendum si fara consultarea Parlamentului, acum 68 de ani? COMUNISTII BOLSEVICI AUTOHTONI SUB ATENTA SUPRAVEGHERE A TANCURILOR RUSESTI. Si de atunci tot asa, pana in zilele noastre. C-o singura diferenta: comunistii de azi s-au transformat peste noapte in capitalisti, ca au zis ei asa:
  Eu nu stiu ce m-as fi facut
  Fara avere si pamant.
  E drept ca nu le-am mostenit,
  DAR AM FURAT SI-AM PARVENIT!
  Si din pardalnic comunist
  Am devenit capitalist.
  Asa, acum ca i-am definit pe capatuitii neamului se cuvine sa spuna si poporul roman cateva vorbe Majestatii Sale Regina Elisabeta a Romaniei despre acesti vesnici tovarasi intru propria bunastare si-n detrimentul natiunii romane:
  E jale, Majestate, necredinta,
  TRADARE SI HOTIE SI MNCIUNA
  Iar Romania zace-n suferinta
  Scaldata in dezastru si ruina.
  Mereu rasare acelasi soare
  Mereu traiesc aceiasi prosti,
  Ce fac din lege defaimare
  Si-s impostori periculosi.
  Ne guverneaza de ocara,
  Sunt liberi la facut pustiu
  LEGIUITORI FARA DE TARA
  Si comunisti din tata-n fiu.
  Totusi, lucrurile nu vor ramane asa si avand in vedere ca pana la Dumnezeu ne mananca “sfintii”, poporul roman va sti sa puna aceste lucruri la punct prin REVENIREA LA MONARHIE CONSTITUTIONALA = NORMALITATE.
  Traiasca Casa Regala a Romaniei! Traiasca Regele!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51348164
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate