Recviem înălțat de tineri români pentru Regele Mihai I

Un mare număr de studenți, reuniți în jurul Corului Regal și al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, alături de Opera Clandestină, au creat aseară, la Catedrala Sfântul Iosif din București, un înălțător moment de artă și de conștiință.

Instrumentiști, cor, soliști și dirijori din tânăra generație de muzicieni ai României au interpretat în premieră în țara noastră lucrarea Funeral Sentences de Henry Purcell. Lucrarea a fost compusă în secolul al XVII-lea în memoria Reginei Mary a englezilor, scoțienilor și irlandezilor.

Corul Regal (al cărui dirijor este Eduard Dinu) și Opera Clandestină au evoluat sub bagheta dirijorului Răzvan Apetrei. Și-au dat concursul sopranele Diana Alexe și Daniela Bucșan, mezzosoprana Andreea Nina Achilov, tenorul Alin Trifu, baritonul Radu Ion, Eduard Antal – orgă, Dumitru Trocin și Sergiu Bivol – trompetă, Ionuț Păduraru și Petru-Ștefan Oprică – trombon, Daniel Iudean și Sorin Neculai – percuție.

Concertul s-a bucurat de prezența unui numeros public, căruia i s-au alăturat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, ASR Principele Radu și ASR Principesa Maria.

Corul Regal a fost fondat în anul 2012 și se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principelui Radu.

Fotografii de Daniel Angelescu

8 comentarii

 1. Nicole Mihaela

  Mi-ar place sa particip, dar cum sunt din provincie …mai greu 🙂

 2. Aurelia Si Mircea Crisan - Alba

  Foarte frumos !!! Felicitări !!!

 3. Greti Isvoranu

  Imi place sa aud ca sunt preocupari de cultura mai scapam un pic de mizeriile din tara. Felicitari!

 4. Kovács Szidonia, Budapest

  Un far călăuzitor!
  Lumea asta are nevoie de modele, de leadership feminin. Un adevărat lider este o persoană care, prin propriu său efort, prin acțiunile, și ideile sale influențează evoluția. La progres ajunge prin înțelepciune, generozitate, demnitate, etică, compasiune, dragoste și credință. Cu toții avem nevoie de lideri care să ne inspiră. Pentru mine Majestatea Sa Regina Margareta este un astfel de model, un far călăuzitor.

 5. Lucăcescu Silviu-Rareș, Fălticeni - Suceava

  Majestate, va admir dintotdeauna ! As dori sa conduceți Romania si sa o faceti o țară bogată asa cum era de o dinioara! #MonarhiaSalveazaRomania

 6. Diana Lucia Zotescu

  Un eveniment bogat in semnificatii ce aduce un firesc tribut memoriei mullt-iubitului nostru Rege Mihai, dar care afirma cu tarie si faptul ca suntem alaturi de Regina noastra Margareta, mostenitoarea de drept a Coroanei Romaniei si continuatoarea valorilor supreme a caror aparatoare a fost, de la bun inceput, Dinastia inceputa de Regele Carol I.

 7. Liliana Sora

  “Nimic nu se aseamănă mai mult pe lume precum muzica şi rugăciunea… ” şi asta pentru că, ” prin muzică noi facem legatura cu Dumnezeu şi limbajul nostru este universal, ajunge repede şi direct la sufletul omului şi acolo unde este necesar vindecă, acolo unde este totul în regulă, bucură. ” spunea Felicia Filip.
  Iată de ce, Catedrala Sfântul Iosif din București este locul potrivit pentru acest concert , un loc în care credinţa şi iubirea de oameni, de bine şi de frumos îşi dau mâna , principala preocupare a slujitorilor bisericii, artei şi culturii fiind promovarea valorii umane, afecţiunii umane, compasiunii şi armoniei religioase.
  Respect, admiraţie şi preţuire pentru întreaga Familie Regală !
  Nimic fără Dumnezeu !

 8. Mesaje FB

  Nicole Mihaela Mi-ar place sa particip, dar cum sunt din provincie …mai greu .
  #
  Aurelia Si Mircea Crisan Foarte frumos !!! Felicitări !!!
  #
  Greti Isvoranu Imi place sa aud ca sunt preocupari de cultura mai scapam un pic de mizeriile din tara Felicitari
  #
  Felicia Piscu FELICITARI !
  #
  Yoana Dumitrescu Felicitări ! Avem nevoie de asta … am uitat sa mai ne bucurăm de lucrurile simple din viața din cauza mizeriei in care trăim și tine doar de noi sa schimbam asta !
  #
  Yoana Dumitrescu Vom fi acolo ! Va admiram și va iubim !

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 18710321
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook