Sărbătoarea de 26 martie 2021, în imagini

La Castelul Regal Peleș, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a primit în Biroul Suveranului pe dl Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, pe dl Vlad Oprea, primarul Orașului Sinaia, și pe dnii profesor Florin Stănică și Ion Tucă, reprezentând Asociația Patrimoniului Regal Peleș.

În Holul de Onoare, Majestatea Sa a prezidat o scurtă ceremonie cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Regatului României, la 14/26 martie 1881. La ceremonie au fost prezenți ASR Principele Radu și ASR Principesa Sofia.

Cu această ocazie, ministrul Culturii, dl Bogdan Gheorghiu, a prezentat proiectele guvernamentale de restaurare a patrimoniului construit de pe Domeniul Regal Sinaia.

În centrul orașului Sinaia, primarul Vlad Oprea a prezentat Majestății Sale și Familiei Regale proiectul amplasării statuii Regelui Mihai I în parcul ce va purta numele suveranului. Evenimentul va avea loc pe 25 octombrie 2021, în prezența Majestății Sale Margareta, cu ocazia sărbătoririi centenarului nașterii Regelui Mihai.

În cursul după-amiezii, Custodele Coroanei și Principele Radu au invitat colaboratorii Casei Majestății Sale pentru a sărbători ziua de naștere a Majestății Sale Margareta. A luat parte ASR Principesa Sofia.

În cursul serii, un grup de personalități venite din mai multe locuri din țară a adus, ca în fiecare an, un aranjament de flori așezate în chip de litere, formând urarea de la mulți ani adresată Reginei.

2 comentarii

  1. Ioana Bogdan says:

    La MULTI si impliniti ani, impreuna cu poporul Vostru!
    Si Primavara V- a sarbatorit, prim frumusete, asa sa va fie toti anii – insoriti si stralucitori, cu prieteni credinciosi.

  2. LA MULTI ANI si impliniti ani, impreuna cu poporul Romäniei.

    Sänteti REGINA A ROMÄNIEI si REGINA A TRANSILVANIEI…

    Sänätate, fericire si bucurie, penttru membrii casei regale a Romäniei

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 33549314
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate