Vizita Regelui Mihai I în Suedia, aprilie 1996

©Franz Rollitz Seeger Press, 30 April 1996, Stockholm Royal Palace

Majestatea Sa Regele Mihai I și Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta au vizitat Suedia în zilele de 28 aprilie – 1 mai 1996, la invitația suveranilor suedezi, pentru a lua parte la sărbătorirea Regelui Carl XVI Gustaf, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani.

Cu ocazia vizitei, Regele Mihai I a învestit pe Principesa Moștenitoare Margareta cu Ordinul Carol I, în grad de Mare Cruce.

În seara de 29 aprilie, la Palatul Drottningholm din Stockholm, Regele și Principesa Moștenitoare au luat parte la un spectacol de teatru și un dineu.

În ziua de 30 aprilie, a avut loc o procesiune cu trăsurile regale în centrul Stockholm-ului și apoi, Familiile Regale străine s-au alăturat Regelui Carl XVI-lea Gustaf și Reginei Silvia în balconul Palatului Regal pentru a saluta pe toți cei prezenți în piață.

În seara zilei de 30 aprilie, la Palatul Regal a avut loc un dineu oficial, la care au participat Regele Mihai I și Principesa Moștenitoare Margareta, alături de suverani și principi moștenitori din Danemarca, Norvegia, Spania, Grecia, Olanda, Belgia, Luxemburg, Serbia, Portugalia, Bavaria, precum și de reprezentanți ai Familiilor Regale și Princiare din Marea Britanie, Iordania și Monaco.

2 comentarii

  1. […] Regele Mihai I și Principesa Moștenitoare Margareta au vizitat Suedia în 28-30 aprilie 1996, la sărbătorirea Regelui Carl XVI Gustaf, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani. Cu ocazia acelei vizite, Regele Mihai I a învestit pe Principesa Moștenitoare Margareta cu Ordinul Carol I, în grad de Mare Cruce. […]

  2. […] Regele Mihai I și Principesa Moștenitoare Margareta au vizitat Suedia în 28-30 aprilie 1996, la sărbătorirea Regelui Carl XVI Gustaf, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani. Cu ocazia acelei vizite, Regele Mihai I a învestit pe Principesa Moștenitoare Margareta cu Ordinul Carol I, în grad de Mare Cruce. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50973120
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate