Vizită regală la Cluj, 22 și 23 martie 2015

Fotografie de Nicu Cherciu

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vizitează municipiul Cluj-Napoca duminică 22 și luni 23 martie. Altețele Lor Regale primesc astăzi titlurile de Cetățeni de Onoare ai județului Cluj.

Hotărârea de acordare a titlurilor de Cetățeni de Onoare ai Clujului a fost votată, cu unanimitate de voturi, în prima ședință a Consiliului Județean din luna ianuarie a anului acesta.

Alături de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu se vor afla Principele Nicolae, precum și Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și Baronul Johannes von Holzhausen.

În cadrul vizitei, Altețele Lor Regale vor avea întâlniri cu reprezentanți ai autoritățile județene și locale, cu reprezentanții înaltului cler, cu mediul academic, diplomatic, consular și de afaceri, precum și cu tinerii din Cluj.

Programul vizitei regale în municipiul Cluj-Napoca cuprinde:

Duminică, 22 martie 2015

Ora 11.30 – vizită la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă;
Ora 12.15 – plantarea a doi platani în Parcul Central, în fața Centrului Cultural Casino;
Ora 12.45 – vizită la Catedrala Greco-Catolică, în construcție, din Piața Cipariu;
Ora 16.00 – lansarea volumului “Margareta, mărturia unui sfert de veac regal” (scris de Sandra Gătejeanu-Gheorghe și publicat de Curtea Veche Publishing) în incinta Iulius Mall;
Ora 18.30 – Ceremonia de acordare a titlurilor de Cetățeni de Onoare ai județului Cluj și Concertul Regal de Gală, sala Auditorium Maximum a Universității Babeș – Bolyai;

Luni, 23 martie 2015

Ora 09.30 – întâlnirea Alteței Sale Regale Principele Nicolae cu tinerii, în Amfiteatrul Albastru, Institutul pentru Științele Vieții, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară;
Ora 10.00 – vizita Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta la Transylvania College;
Ora 11.00 – vizita Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta la Fabrica de produse cosmetice Farmec;
Ora 11.00 – întâlnirea Alteței Sale Regale Principelui Radu cu reprezentanții autorităților locale și județene, ai mediului diplomatic, consular, academic, precum și ai mediului de afaceri, Aula Magna, Universitatea Babeș-Bolyai.

 

24 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  MEMBRII MISCARII PENTRU O MONARHIE CONSTITUTIONALA CLUJ SUNT DEOSEBIT DE ONORATI DE ACORDAREA TITLURILOR DE CETATENI DE ONOARE AI JUDETULUI AALLRR PRINCIPESEI MOSTENITOARE MARGARETA SI PRINCIPELUI RADU !
  DE ASEMENEA, SUNT ONORATI DE PREZENTA ASR PRINCIPELUI NICOLAE, ASIR A AUSTRIEI SI UNGARIEI, ARHIDUCESA MARIA MAGDALENA SI BARONULUI JOHANNES VON HOLZHAUZEN !
  TUTUROR LE URAM BUN VENIT SI O VIZITA CU BUCURIE !

 2. Cristian Ciurdar says:

  Minunat, o vizita Binecuvantata !!! TRAIASCA REGELE !!!

 3. vladut mihaela says:

  Cinste si onoare Casei Regale a Romaniei!

 4. Emilian T.Vandenboer says:

  Titlul de “CETATEAN DE ONOARE AL JUDETULUI” trebuie acordat Altetei Sale Regale Printesei Margareta de catre toate judetele tarii si de catre toate raioanele Basarabiei. Acest act ar constitui un semn de adanc repect si cinste fata de Alteta Sa Regala Printesa Margareta. De la Cluj sau de la Timisoara incepe actiunea de trecere la formatiunea statala legala a Romaniei – de Monarhie Constitutionala ? Personal nu stiu precis si din aceasta cauza am pus aceasta intrebare – poate sunt persoane competente sa dea un raspuns.
  Cu adanc respect fata de Casa Regala de Romania
  Nimic fara Dumnezeu !
  Emilian T.Vandenboer

 5. Comentarii pe Facebook (I) says:

  Daniel Giurca La multi ani !
  #
  Robert Boris Havrincea Traisca Casa Regala a Romaniei si Monarhia Romana !!!!
  #
  Alex Cioca Astia sunt oameni care ar putea sa schimbe viitorul Romaniei ..nu cei care sunt la putere acum…de-ar fi monarhie si la noi cum e in UK…La multi Casa Regala a Romaniei !
  #
  Ecaterina Domokos Respect pentru acesti oameni minunati.Merita pe deplin titlul de Cetateni de Onoare ai Romaniei !
  #
  Toni Ro Vrem monarhie,de fapt regele este seful statului,pt.ca schimbarea din 47 nu s a facut cu un referendum popular
  #
  Elisabet Benedek Mult Respect!!!!!!!
  #
  Mara Sima Constantenii sunt cu sufletul alaturi de Prea Fericitii Monarhisti Clujeni. Traiasca Casa Regala a Romaniei ! https://www.facebook.com/video.php?v=732485513500878
  #
  Sima Alexandra with Mara Sima at Luminam nevazutele carari ceresti, luminam pamantul, apa si vazduhul ! LA MULTI ANI MAJESTATE ! INTRU MULTI ANI SA NE TRAIESTI !
  In imn, in rugaciune si intr-un glas, noi spunem Traiasca Regele !
  #
  Norica Vasilian Altețele Lor Regale onorează numai prin prezență ! TRAIASCA FAMILIA REGALA !
  #
  Alexandrina Mamula Noblete!
  #
  Marius Sufana Bravo Cluj !!!
  #
  Orosz Margareta Sa traiasca mostenitorii !!
  #
  Mircea Popa ..ptr. alti multi edili…!..exemplul Clujului…felicitari !

 6. Despina Skeletti says:

  Cetatean de onoare este foarte frumos pentru un cetatean, dar Regele Mihai si Familia sa nu sunt cetateni oarecare, sunt OS DOMNESC care face cinste orasului, judetului, tarii Romanesti.

 7. Valeriu Bondar says:

  TRAIASCA MONARHIA! TRAIASCA CASA REGALA !

 8. Comentarii pe Facebook (II) says:

  János Vas Treceti va rog si prin Aiud!!!
  #
  Serano Geo o familie ..MODEL !
  #
  Elena Bordeanu Ex Dobrescu O zi buna!
  #
  Marian Petru Coveianu Urez sa fie cu succes din plin.

 9. Liliana Sora says:

  Felicitări și tot respectul pentru autoritățile locale care știu să aprecieze și să onoreze adevăratele valori, și pentru care conștiința vine din credință și este ” …judecătorul neadormit pe care omul îl poartă totdeauna cu el “. Trăiască Regele ! Admirație și prețuire pentru Familia Regală !

 10. Comentarii pe Facebook (III) says:

  Toderascu Vasilica RESPECT !
  #
  Mariana Popescu Respect Majestate!
  #
  Elena Ohii VOI TRAI SA VA VAD INCORONATI? RESPECT!
  #
  Bolintis Mariana Va asteptam din nou si la Craiova, cu mare bucurie!
  #
  Carol Szechely Va dorim zile frumoase , sanatate si multi ani ! La toata Familia Regala !
  #
  Enigmaticul Balcanic Traiasca regele!

 11. Anca Platon says:

  Va iubesc!

 12. Comentarii pe Facebook (IV) says:

  Viluta Albert DA ACEST POM VA TRAI IN TIMP SI NE VA AMINTI MEREU DE EI E MINUNAT CAD FAC ASA LUCRURI CARE VOR DAINUI IN TIMP…
  #
  Ioan Sorin Curta Oare de ce n-a fost promovat cum se cuvine acest eveniment?
  #
  Liliana Alupoaei Ziceam eu ca Boc e mai bun la Primarie decat la Victoria
  #
  Aurel Socoliuc Ce-ar fi daca toți care daca nu iubim monarhia,dar macar o respectam sa sădim si noi un pom .Oriunde dar acum.

 13. Cristian says:

  Vrem instaurarea monarhiei cat mai rapid!!!

 14. Ioana Bogdan Cataniciu says:

  JUDETUL CLUJ ESTE CEL ONORAT!
  Regele Mihai , Regina Ana si intreaga Familie Regala sunt adevaratele VALORI si OAMNENII DE ONOARE ai TARII NOASTRE ! Prin tot ce au facut si fac dovedesc dragostea si responsabilitatea fata de poporul Majestatii Sale primit mostenire de la Carol I si Ferdinand intregitorul !
  Festivitatea de la Cluj, simpla si eleganta, este probabil semnul cel mai clar ca se trezesc inimile si mintile manipulate de decenii ale romanilor (corul din Nabucco … ) Oricum, tot ne-au facut sa irosim un sfert de veac, enorm de lung pentru noi toti !
  Sa dea Dumnezeu sa cantam Oda BUCURIEI la revenirea in cadrul normal de evolutie a poporului – MONARHIA !

 15. Diana Lucia Zotescu says:

  Clujul este orasul cel mai drag inimii mele. Este pentru mine ‘Alma Mater’, locul unde m-am format profesional si ca om, locul unde au facut studiile liceale si universitare cea mai mare parte a familiei mele de ‘regateni’ (tatal meu, prahovean fiind, a fost trimis aici la studii de la varsta de 10 ani iar noi, copiii sai, ne-am desavarsiit aici studiile universitare). Imi doream de multa veme ca Familia Regala sa reinnoade iarasi legaturile cu aceasta cetate universitara dar si depozitara a unui deosebit spirit romanesc si a unui patriotism consolidat de veacuri de suferinta si oprimare.

  Cunosc foarte multi universitari si oameni de cultura ai Clujului care cu siuranta vor umple salile unde se vor desfasura activitatile pregatite cu ocazia vizitei regale. Ii imbratisez pe toti si ma bucur ca li se implineste dorinta de a-I avea ca dragi oaspeti pe Membrii Familiei Regale.

  Nihil Sine Deo!
  prof. Diana Lucia Zotescu

 16. Dan Marinca says:

  A fost un regal ! Am ascultat cea mai frumoasă interpretare a Imnului ! Casa Regală merită dragostea și devotamentul nostru !

 17. Liliana Sora says:

  Acordarea titlurilor de Cetățeni de Onoare ai județului Cluj Altețelor Lor Regale Principesei Moștenitoare Margareta și Principelui Radu, este un semn de apreciere și respect, de recunoștință și înaltă prețuire pentru OAMENI care trăiesc în spiritul valorilor ce călăuzesc o viață frumoasă , care au o sensibilitate și o înțelegere aparte a vieții , pe care o umple cu blândețe, compasiune, respect, dăruire și profundă iubire, care pun întotdeauna mai presus de toate interesul național și care, cum spunea Marcel Proust ” … sunt acei grădinari fermecători care fac sufletele noastre să înflorească. ” Dumnezeu să ocrotească și să binecuvânteze Familia și Casa Regală a României ! Trăiască Regele !

 18. Istoria îşi reintră în drepturi. Nihil sine Deo!

 19. ionela stanescu says:

  In orasul CLUJ mi-am definitivat studiile universitare si postuniversitare cu 15 ani in urma.Si astazi sunt actuale informatiile transmise atunci!Ceea ce demonstreaza profesionalism,daruire pentru tinerii care aleg sa se formeze acolo.Va felicit pentru recunoasterea si recunostinta ardelenilor!

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 32654901
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate