Vizită regală la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Vineri, 17 mai 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au vizitat Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. În ultimii ani, Majestatea Sa a mai vizitat Baza 86 Aeriană de la Borcea, în octombrie 2020, și Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, în iulie 2018.

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au fost întâmpinaţi de locțiitorul Şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi, şi de comandantul bazei, comandorul Nicolae Creţu. AGERPRES HISTOIRES ROYALES

În prima parte a vizitei, Majestatea Sa a luat parte la o prezentare a activităţii bazei militare, facută de comandantul unităţii, urmată de prezentarea activităţii Diviziei 82 Aeropurtată din Statele Unite, făcută de Şeful de Stat Major al Diviziei, locotenent-colonelul Paul Rothlisberger, precum și de prezentarea activității Detașamentului britanic de Poliţie Aeriana Întărită, făcută de Wing Commander Karl Bird (Regatul Unit).

În a doua parte a vizitei, Custodele Coroanei și Principele Radu au asistat la o prezentare a echipamentelor folosite în bază şi la un exerciţiu demonstrativ. Familia Regală a făcut apoi cunoştinţă cu personalul militar al Bazei Aeriene.

Majestatea Sa a felicitat pe militarii Forţelor Aeriene române, americane și britanice şi a exprimat admiraţia Familiei Regale a României pentru efortul lor continuu în sprijinul securității naţionale şi pentru securizarea flancului estic al NATO și cea a regiunii.

De câțiva ani încoace, Baza 57 Aeriană găzduiește contingente de militari din diferite țări NATO, precum Franța, Spania și Belgia, iar în viitorul apropiat, militari din alte țări NATO se vor alătura colegilor români.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Legatura stransa dintre efortul constant depus pe plan international pentru promovarea si sustinerea Romaniei de catre MS Regele Mihai, de ASR Principesa – acum Majestatea Sa – Margareta si de ASR Principele Radu in anii de pre-aderare la NATO si UE trebuie mereu subliniata, cu atat mai dificil fiind acest efort cu cat trebuia refacuta imaginea Romaniei in lume, care suferise enorm in urma mineriadelor provocate si sustinute de Ion Iliescu si acolitii sai.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51273059
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate