Ora Regelui (595)

TVR 1 – sâmbătă, 18 mai 2024, ora 14.30  / TVR Internațional – sâmbătă, 18 mai 2024, ora 16.00 / TVR Moldova – joi, 23 mai 2023, ora 16.00

Ediție în premieră

­Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul Château de la Buzine – Maison des cinématographies de la Méditerranée. Consulatul General al României la Marsilia a fost gazda unui eveniment în care personalitatea impunătoare a Reginei Maria a fost prezentată publicului francez. Momentul a fost dedicat totodată legăturilor culturale francofone și contribuției reginei la istoria comună a țărilor europene.

România a dobândit statutul de aliat în coaliția nord-atlantică în 2004. De-a lungul celor 20 de ani de apartenenţă la Alianţa Nord-Atlantică, țara noastră s-a implicat activ în misiunile NATO, iar în prezent contribuie la consolidarea apărării Flancului Estic.

La întâlnirea cu ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu le-au vorbit celor prezenți despre modul în care Familia Regală a conlucrat cu 16 guvernări românești succesive, pe parcursul celor aproape trei decenii, pentru a aprofunda, în societatea românească și în mediul transatlantic, înțelegerea aportului României la NATO și la Uniunea Europeană.

Principele Nicolae, al doilea fiu al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, s-a întors acasă definitiv, odihnindu-se pe vecie, alături de Familia Sa, la Catedrala Regală de la Curtea de Argeș. Istoricul Adrian Niculescu evocă personalitatea și activitatea din exil a Principelui Regent al României. Adrian Niculescu este profesor de istorie contemporană, scriitor, traducător și inițiator al Institutului Național pentru Memoria Exilului Românesc.

Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator:  Bogdan Șerban-Iancu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51273061
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate