Vizită regală la Batalionul 33 Vânători de Munte

Reprezentând pe Majestatea Sa Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu a fost prezent în mijlocul militarilor de la Batalionul 33 Vânători de Munte Posada în ziua de 23 noiembrie 2019.

Principele a mulțumit, în numele Majestății Sale Margareta, pentru fidelitatea și patriotismul cu care militarii batalionului au răspuns prezent la toate evenimentele regale de la Curtea de Argeș, atât de strâns legate de istoria țării noastre și de identitatea națională.

De asemenea, Alteța Sa Regală a adresat cele mai calde felicitări militarilor batalionului, care au reprezentat cu cinste Armata României în misiunile din teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan (2005, 2007, 2012-2013, 2015 și 2017), aducând prețioasa contribuție a României la eforturile NATO de menținere a păcii și echilibrului în zonele aflate în conflict.

Nu în ultimul rând, Principele Radu a adus salutul Majestății Sale și cele mai alese urări de viitor militarilor batalionului, la ceas aniversar, când unitatea operațională sărbătorește 50 de ani de la fondare.

Cu concursul vânătorilor de munte, în ultimii ani, Mânăstirea Curtea de Argeș a primit alături, pentru eternitate, pe toți regii și reginele României care au trecut la Domnul, în mod simbolic reuniți în aceeași străveche mânăstire. Ei odihnesc acum, ca un simbol al continuității, în două catedrale, fiecare aparținând timpurilor în care au domnit.

Arma vânători de munte este istoric legată de Familia Regală, atât prin faptul că Regele Mihai I, mareșal al Armatei României, a fost instruit în această armă, cât și prin acela că predecesorii săi Ferdinand I și Carol al II-lea au avut contribuții personale la consolidarea și dezvoltarea acestei arme în contextul apărării naționale.

Comandantul și conducerea batalionului au întâmpinat pe Alteța Sa Regală la sosirea în unitate, după care principele s-a adresat celor 180 de militari ai batalionului, în careul unității.

Ulterior, Principele a vizitat comandamentul și a luat parte la un briefing referitor la activitățile unității militare.

Apoi, după ce a asistat la un exercițiu demonstrativ al militarilor vânători de munte și a trecut în revistă o parte din armamentul din dotarea acestei arme, Alteța Sa Regală a încheiat vizita la muzeul unității, în posesia căruia se află Stindardul Regelui Carol al II-lea, în original.

Stindardul (sau Pavilionul) Suveranului, cel care a fost folosit de Regele Carol al II-lea în anii 1930-1940, iar apoi a acoperit sicriul regelui (1953-2019), a fost donat de Majestatea Sa Custodele Coroanei Batalionului 33 Vânători de Munte.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

 

5 comentarii

 1. Mesaje FB says:

  Rosaria Manolache VINE SI MONARHIA DIN URMA..O.SA FIE BINE…RESPECT PT CURTEA REGALĂ. .DOAMNE AJUTA.
  #
  Stoica Mica Ilina Felicitari, respect!
  #
  Veturia Pacurar Stimă și respect ! Vă port în suflet și în inimă!
  Sincere felicitări pentru tot ce faceți .
  #
  Radu Georgescu Armata a fost MEREU sprijinul POPORULUI, a oamenilor , asemeni Majestatiilor Lor care dea lungul timpului au facut CINSTE SI ONOARE Patriei prin TOATA IMPLICAREA DIRECTA SI INDIRECTA ❤️❤️❤️ Dumnezeu sa binecuvanteze ARMATA si Casa Regala A Romaniei ❤️❤️❤️
  #
  Marcelina Hotea Majestatea Voastră,dati clasă întregului politic de la noi.Din păcate nu suntem in stare să decidem binele pentru noi,dar cu adevărat vă simt cu totul pentru țară.Aveti proiecte frumoase iar când e vorba de discursuri mă impresionați. ♥️
  #
  Ani Deatcu Stimă și respect, pentru Casa Regală !!!
  #
  Veronica Julea Frumos respect felicitari
  #
  Marcus Octav Armata Română trebuie să dea dovadă pentru țară cinste dar si respect pentru Principesa Margareta mulțumesc personal si din toată inima unități militare vînători de munte pentru ajutorul sprijinul acțiunilor de care a dat dovadă în astfel de situații
  #
  Valeria Van Slooten-Duca Respect casei Regale ❤
  #
  Maria Amariței Mult respect pentru implicare în viața românilor și demnitatea pe care o promovati in lume !
  #
  Ana Maria Respect!
  #
  Ionescu Dragos merita sa fie general Dl.let.col.Antonio Alexe.respect B33
  #
  Dana Rott Respect!
  #
  Elena Mihaila Admiratie si respect Casei Regale a Romaniei pentru activitatea deosebita !
  #
  Mariana Moată Vă iubesc vă apreciez și nu o să uitniciodată pe regel nostru o persoană apreciată si un exemplu pentru țara noastră .
  Vă iubesc și vă doresc multă sănătate …❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
  #
  Eugenia Badii Casa regala va ador! in regat ma simt fericită xxx
  #
  Danica Grecu Simona Un deosebit respect pentru modul in care Casa Regală a României contribuie la reprezentarea acestui popor și a României atât in țară cat și in afara acesteia!
  #
  Elena Birta Stima Respect Casei .Regale .
  #
  Elena Tuca Elena Respect!
  #
  Tudorita Stoicescu Respect și prețuire pentru familia REGALĂ A ROMÂNIEI.

 2. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI says:

  TRADITIA MONARHICA ESTE LEGATURA INDISOLUBILA CU ARMATA !
  FAMILIA REGALA RESPECTA CU SFINTENIE ACEASTA TRADITIE !
  ROMANIA A LUAT NASTERE PRIN LEGATURA COROANEI CU ARMATA !
  VENERATIE FAMILIEI REGALE A ROMANIEI !

 3. […] Radu a primit pe dl locotenent-colonel Costinel Popa, locțiitorul comandantului Batalionului 33 Vânători de Munte […]

 4. […] Radu a primit pe dl locotenent-colonel Costinel Popa, locțiitorul comandantului Batalionului 33 Vânători de Munte […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51853447
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate