Parastas la doi ani de la trecerea la Domnul a Regelui Mihai I

Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, a avut loc parastasul pentru doi ani de la trecerea la Domnul a Regelui Mihai I al României. Ceremonia religioasă s-a desfășurat la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș și a fost oficiată de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului.

La parastas au luat parte Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

După rugăciunea la mormântul Regelui Mihai I, Familia Regală a salutat pe cei prezenți în fața Noii Catedrale, care au fost bineveniți să se închine, să aprindă o lumânare și să depună o floare la mormântele regale.

 

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

10 comentarii

 1. George Trohani says:

  Vesnica Lui pomenire !

 2. Nicoleta Bogăceanu says:

  A fost odată un Rege. Tânăr, frumos, bun ca o pâine, viteaz ca un erou mitologic…
  În vremea tinereții lui, un balaur a vrut să-i înrobească poporul. Cu sabia lui Dumnezeu, Regele a tăiat unul din capetele monstrului (hitler). Dar balaurul nu s-a lăsat; cu al doilea cap (stalin), a înşfăcat şi a întemnițat 1000 de prieteni ai tânărului Rege, amenințîndu-L că vor fi ucişi dacă nu părăseşte patria. Tânărul Domn nu a putut accepta sacrificiul supuşilor săi. A plecat în bejenie pentru mulți ani. Prin țări străine a trăit cu Regina şi din lacrimile lor li s-au născut copiii. Fiicei cea mare i-a predat Regele stindardul Patriei pentru a păstra mărturie, Credința Sa. Aceasta a purtat cu dragoste stindardul şi a venit în Patrie, atunci când Balaurul şi ostaşii lui au fost alungați de popor…
  A fost o Zi de Paşti când Dumnezeu a ridicat Cortina de Uitare din mintea credincioşilor şi atunci, Regele a fost primit în triumf şi oamenii L-au cunoscut. Balaurul se zvârcolea; cu forțe noi, acesta a fost din nou nutrit cu multe răutăți de neprieteni, iar soldații lui au pus iar cortina uitării peste inima celor ce l-au iubit pe Rege….
  Mulți ani a trăit Regele pe această lume şi mult a luptat pentru Binele Patriei. A plecat apoi la Domnul, aşa cum a trăit, cu gândul la Patrie şi la românii lui dragi. Ne-a dăruit pe fiica Sa, Margareta să ne aducă alinare şi mângâiere pentru vremurile de tristețe şi să ne fie Regină Binecuvântată!

 3. Ioana Bogdan says:

  ESTE VIU IN SUFLETELE NOASTRE! Vrsnica Lui Pomenire!

 4. Diana Lucia Zotescu says:

  @ Doamnei Nicoleta Bogaceanu: Om al condeiului fiind, mi-am spus adesea parerea in stilul meu propriu, dar intotdeauna legata de perceptia mea personala asupra istoriei si a sentimentelor mele profunde pentru Monarhie, Coroana, Regii si Reginele noastre de acum si de mai inainte.

  Acum insa va citesc pe dumneavoastra si va admir stilul si va sorb cuvintele bine chibzuite si simtite cu care construiti, pe scurt, in stil de legenda, viata de sfant a Regelui nostru Mihai I, cel din memoria noastra vesnic nepieritor.

  Va multumesc pentru asta, doamna Bogaceanu, si socotesc ca ati scris si pentru mine. Orice altceva ar fi de prisos.

 5. Liliana Sora says:

  ” Nemurirea constă în neuitare.”
  Un gând pios şi lumină veşnică pentru cel care a fost şi va rămâne , REGELE MIHAI al României !

 6. Diana Tocitu -Sinaia says:

  Dumnezeu a chemat la El, în urmă cu doi ani, pe Bunul nostru Rege Mihai, cel neclintit în credință și în iubirea față de poporul său, cel care s-a luptat neîncetat pentru țara lui, oricât de greu i-a fost, având de partea sa doar pe Dumnezeu și familia sa. Dar la plecarea sa către Cel pe care L-a iubit toată viața, Regele Mihai nu și-a lăsat poporul singur! În marea sa iubire și grijă față de țară, ne-a lăsat darul său cel mai de preț, pe prima sa născută, Majestatea Sa Regina Margareta! Privindu-vă, ieri, chipul blând și auzindu-vă spunând “sper să pot face mai multe pentru țară” ( în condițiile în care deja faceți enorm de multe), văzând bucuria oamenilor de a vă avea în mijlocul lor, mi l-am imaginat pe Majestatea Sa spunând : “Sunt atât de mândru de fiica mea!”. Și sunt convinsă că inima lui de tată si de Rege s-ar fi umplut de o mândrie curată văzând cât de frumos și demn duceți mai departe legământul Majestății Sale cu țara, câtă iubire și dăruire puneți în tot ceea ce faceți pentru noi, cu cât curaj luptați pentru România! Majestatea Voastră, pe Regele Mihai îl vom păstra veșnic viu în conștiința noastră, iar pe Majestatea Voastră nu vă vom lăsa singură nicicând! Este o promisiune pe care o vom respecta! Și poate, cu ajutorul Domnului, vom reuși curând să vă așezăm acolo unde vă este locul, pe tronul țării! Trăiască Regina!!

 7. Cristina Manea says:

  Dumnezeu sa-L odihneasca in pace si lumina pe Regele nostru Mihai I! Vesnica recunostinta Regilor si Reginelor Romaniei plecati la Domnul!

 8. Alexandros Andreascu says:

  Herr, schenke dem verstorbenen König Michael, der Königin Anna sowie allen Verstorbenen der rumänischen Königsfamilie Erbarmen, Frieden und ewiges Glück bei Dir.
  Segne die Kinder, Schwiegerkinder und Nachkommen +König Michaels und das ganze rumänische Volk. Möge es in Frieden und Wohlstand gemäss den Geboten Gottes und der Lehre Jesu Christi leben.

 9. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI says:

  UN GAND PIOS DE VENERATIE SI NEUITARE PENTRU REGELE NOSTRU MIHAI I SI DORINTA DE A NE VEGHEA DIN CERURI !
  VESNICA SA POMENIRE !

 10. […] I a lăsat în grija urmașilor datoria față de țară, Familia Regală i-a cinstit memoria în Necropola de la Argeș, unde s-a ținut o slujbă discretă și […]

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36952734
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate