Vizita Principelui Radu în Suedia, martie 2014

În zilele de 9-11 martie 2014, Alteța Sa Regală Principele Radu face o vizită cu caracter public în Regatul Suediei. Principele Radu este însoțit de Alteța Sa Regală Principele Nicolae. La vizită iau parte reprezentanți ai mai multor companii viticole de prestigiu din România.

Este a treia vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2014. În 4-6 februarie, Principele Radu și Principele Nicolae au participat, la Istanbul, la al XVI-lea Summit Economic Eurasiatic Marmara. În 4-7 martie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Londra, însoțiți de Principele Nicolae și de dl Alexander Nixon.

Principele Radu și Principele Nicolae se vor întâlni, la Palatul Regal din Stockholm, cu Altețele Lor Regale Principele Daniel și Principele Carl Filip ai Suediei.

Altețele Lor Regale vor participa, la Castelul Uppsala, la un dineu oferit de Guvernatorul Uppsala, dl Peter Egardt. La dineu vor participa reprezentanți de frunte ai societății civile din Uppsala, precum și delegația personalităților românești care însoțesc pe Principele Radu în vizită.

Altețele Lor Regale vor participa la un eveniment de promovare a companiilor viticole românești, în sala mare a Hotelului Grand.

Principele Radu, însoțit de Principele Nicolae și de ambasadorul României în Regatul Suediei, Excelența Sa doamna Răduța Matache, va avea o întrevedere cu ministrul Afacerilor Rurale, dl. Eskil Erlandsson.

Principele Radu se va întâlni cu personalități din societatea civilă suedeză și va da un interviu revistei “Kungliga Magasinet”.

Altețele Lor Regale vor vizita Institutul Cultural Român.

În încheierea vizitei, Principele Radu și Principele Nicolae vor participa la un dineu găzduit de Excelența Sa dna Răduța Matache, ambasadorul României la Stockholm.

***

Familia Regală a României a vizitat Suedia de șapte ori, în ultimele două decenii. Regele Mihai a fost la Stockholm în anii 1996, 2002 și 2006, la invitația Regelui Carl XVI-lea Gustaf. Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Suedia în 1996, 1997, 2002, 2005, 2006 și 2010. Regele Mihai a fost oaspetele Parlamentului și Guvernului Suediei în 2002, cu ocazia vizitei UE pe care a întreprins-o în sprijinul candidaturii României. Suveranii suedezi au efectuat o vizită de Stat în România, în anul 2003, în cadrul căreia au oferit un prânz Familiei Regale a României și au stat alături de Majestățile Lor și de Altețele Lor Regale la Dineul de Stat, organizat în București.

4 comentarii

 1. Rodnică ambasadă în Scandinavia monarhică Altețelor Lor Regale Principele Radu și Principele Nicolae!

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  La fel ca si Anglia, Suedia este foarte aproape sufletului meu. Stramosii mei indepartati provin din aceste doua tari – dar nu numai. De aceeaa, aceste legaturi stranse ce exista intre Casele Regale ale Romaniei, Angliei si Suediei sunt bucurie sufletului meu.

  Mult succes, Altetele Voastre, in tot ceea ce faceti in beneficiul moral, de imagine, economic, comercial si diplomatic al tarii noastre.

  Ce aceeasi aleasa devotiune si credinta fata de Coroana,
  Diana Lucia Zotescu

 3. […] Custodele Coroanei Margareta și Principele Radu au vizitat Suedia în anii 1996, 1998, 2006, 2010, 2014, 2015 și […]

 4. […] Suedia 2014 […]

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 45626085
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate