Vizită regală în Suedia, aprilie 2006

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au participat, în zilele de 29 aprilie, 30 aprilie și 1 mai 2006, la ceremoniile oficiale prilejuite de aniversarea implinirii varstei de 60 de ani a Regelui Carl XIV Gustaf al Suediei.

Suita de manifestari a inceput sambata cu un dineu oficial oferit la Palatul Drottningholm, resedinta oficiala a Familiei Regale Suedeze. Au participat delegati ai Caselor Regale europene si din Asia, reprezentand peste 20 de state. Printre oaspetii de seama s-au numarat Regele Juan Carlos I al Spaniei, Regele Albert II al Belgiei, Regele Harald V al Norvegiei, Regina Beatrix a Olandei, Regele Simeon al Bulgariei, Principele Consort al Danemarcei, Principele Suveran al Principatului Monaco – Albert II, presedintii Finlandei si Islandei.

Duminica, Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu au participat la un Te Deum tinut in Capela Regala a Palatului Regal, apoi au luat parte alaturi de ceilalti invitati la ceremonialul oficial al schimbarii garzii. La final, Regele Suediei a fost aclamat de multimea stransa pe esplanada din fata Palatului Regal.

Pentru a onora jubileul Regelui Carl XIV Gustaf, presedintele Parlamentului suedez a oferit un dejun oficial in Sala de Aur a Parlamentului din Stockholm.

In onoarea sefului statului suedez, Academia Regala de Muzica a oferit un concert in Sala Mare a Palatului Regal.

La finalul manifestarilor, in Sala de Stat a Palatului Regal, Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei si Principele Radu au participat la dineul de gala in cinstea Regelui Carl XIV Gustaf, in prezenta Familiilor Regale europene si a numeroase personalitati politice suedeze si europene.

1 comentariu

  1. […] În aprilie-mai 2006, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au efectuat o vizită oficială în Suedia, la invitația suveranilor suedezi, pentru a participa la sărbătorirea Regelui Carl XVI Gustaf, cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 45726002
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate