Vizita regală în Iordania, 8 octombrie 2017

Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu au sosit duminică, 8 octombrie 2017, în cursul după-amiezii la Amman, unde au început luni, 9 octombrie, programul oficial al vizitei în Regatul Hașemit al Iordaniei. Este cea mai amplă vizită externă a Familiei Regale din anul 2017.

La Aeroportul Internațional Regina Alia, Altețele Lor Regale au fost întâmpinate de Alteța Sa Regală Principesa Muna Al-Hussein, mama suveranului hașemit, și de ambasadorul României în Iordania, Excelența Sa domnul Nicolae Comănescu.

Crown Princess of Romania visits Jordan National Red Crescent

Princess Muna receives Romanian Royals

Crown Princess Margareta visits King Hussein National Oncologic Center

President of Hashemite University meets Prince Radu

Prince Radu meets the Minister of Higher Education

Custodele Coroanei și Principele Radu sunt însoțiți în vizita din Iordania de un grup de rectori ai universităților din România, condus de profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliul Național al Rectorilor, de secretarul de Stat din Ministerul Educației, dl Gigel Paraschiv, de președintele Comitetului Sportiv și Olimpic Român, dl Mihai Covaliu, precum și de directorul executiv al Crucii Roșii Române, dl Ioan Silviu Lefter.

În prima zi a vizitei, luni, 9 octombrie, Principesa Moștenitoare Margareta a vizitat Semiluna Roșie a Iordaniei. Aici, Alteţa Sa Regală s-a întâlnit cu Preşedintele Semilunii Roşii iordaniene, E.S. dl. dr. Mohammed Al-Hadid și cu membrii Comitetului Director. Cu ocazia vizitei, Principesa Moștenitoare, președinta Crucii Roșii Române, a fost distinsă cu Medalia de Aur a Semilunii Roșii Iordaniene.


Vizita Principesei Moştenitoare a continuat la Centrul Național de Oncologie “Regele Hussein” unde Alteţa Sa Regală a fost primită de Principesa Ghida Talal, Preşedinta Centrului. Instituția medicală, fondată în orașul Amman cu ani în urmă, are astăzi una dintre cele mai avansate tehnologii în tratarea și cercetarea cancerului din întreaga regiune a Orientului Apropiat.


De asemenea, în aceeaşi zi, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au vizitat Comitetul Olimpic iordanian. Aici, Alteţele Lor Regale s-au întâlnit cu Principele Feisal Al Hussein, Președintele Comitetului. În România, Comitetul Sportiv și Olimpic se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regelui Mihai I.


Prima zi a vizitei regale la Amman s-a încheiat cu prânzul oferit de Principesa Muna Al-Hussein în onoarea Alteţelor Lor Regale. Au luat parte membri ai Guvernului iordanian şi personalități ale societăţii iordaniene. De asemenea, au fost prezente personalități din delegația românească, participantă la vizita Altețelor Lor Regale.

Fotografii de Mihai Covrig și Bogan Șerban-Iancu

14 comentarii

 1. FELICITARI Casei Regale a Romaniei!!FELICITARI ASR PRINCIPESA MOSTENITOARE MARGARETA CUSTODELE COROANEI SI ASR PRINCIPE RADU!!Asa se intaresc relatiile Regale!!!

 2. Le urez ‘Drum Bun’ Altetelor Lor Regale si mult succes in calatoria in Iordania, tara cu al carui Rege si Familii regale au o ex\celenta si mereu sustinuta relatie de calda prietenie. Mai mult decat atat, asa dupa cum se poate anticipa vazand persoanele care ii vor insoti pe Altetele Lor, vor fi initiate convorbiri cu o serie de institutii iordaniene similare celor romanesti reprezentate in delegatia insotitoare. Familia Regala, Casa Regala a Romaniei intreprinde, ca de obicei, actiuni si activitati cu rezultate ce sunt mereu in beneficiul Romaniei, motiv pentru care noi, romanii, Le suntem recunoscatori.

 3. Remus+Dumitru Mihuţiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 4. FELICITARI ASR Principesa Mostenitoare Margareta Custodele Coroanei si ASR Principe Radu !!!FELICITARI Casei Regale a Romaniei!!!

 5. FELICITARI ASR Principesa Mostenitoare Margareta Custodele Coroanei si ASR Principe Radu !!!FELICITARI Casei Regale a Romaniei!!!

 6. Comentarii pe FB says:

  Constantina Ionita Felicitări, ASR! Iubire, respect, onoare!
  #
  Laura Caraiman Mult succes și realizări durabile!
  #
  Norica Vasilian FELICITĂRI , ASR ! Sunteți cei mai credibili și respectați ambasadori ai
  #
  Ioan Secrieru FOARTE BINE == SE INTĂRESC LEGĂTURILE INTRE MONARHII SI REGATE
  #
  ทิพวรรณ์ รุจิรดาธนนันท์ What a wonderful pic, Your Highness
  #
  Eugenia Vasilian ,,va doresc mult succes ,,
  #
  Mocanu Constantin Cu tot respectul cuvenit fam Regale: Cred ca ar fi bine sa va implicati si in politica interna!
  #
  Mariana Elasad TRAIASCA CASA REGALA A ROMANIEI
  #
  Conea Andreea Frumos .
  #
  Dorica Nicu Cazacu Iubesc regimul REGAL respect si bunatate sufleteasca mult succes in continuare!

 7. Viorica M.V. says:

  Binecuvantari, Tuturora!

 8. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  FELICITARI ASR PRINCIPESEI MARGARETA CUSTODELE COROANEI SI ASR PRINCIPELUI RADU SI PENTRU ACEASTA VIZITA CARE REPREZINTA O RECUNOASTERE CA ROMANIA TREBUIE SA REVINA LA SITUATIA NORMALA DE REGAT !
  ALEASA PRETUIRE PENTRU FAMILIA REGALA A REGATULUI HASEMIT AL IORDANIEI !
  REPET SI DE ACEASTA DATA : CEA MAI ALEASA DIPLOMATIE, DUSA CU DISTINCTIE SI REZULTATE ESTE CEA A CASEI REGALE A ROMANIEI, DUSA DE LA INTEMEIERE SI PANA IN PREZENT !
  TRAIASCA FAMILIA REGALA IN FRUNTE CU MS REGELE MIHAI !

 9. Cristian Sandu says:

  Succes vizitei regale!

 10. Ionut Sorin Ticu says:

  Inaltator! Felicitari AALLRR!

  http://www.jordantimes.com/news/local/princess-margareta-romania-visits-jordans-national-red-crescent-society

  Fotografii de la vizita la Semiluna Roșie a Iordaniei:
  http://jnrcs.org/en/node/1635

 11. […] În prima zi a vizitei, luni, 9 octombrie, Principesa Moștenitoare Margareta a vizitat Semiluna Roșie a Iordaniei. Aici, Alteţa Sa Regală s-a întâlnit cu Preşedintele Semilunii Roşii iordaniene, E.S. dl. dr. Mohammed Al-Hadid și cu membrii Comitetului Director. Cu ocazia vizitei, Principesa Moștenitoare, președinta Crucii Roșii Române, a fost distinsă cu Medalia de Aur a Semilunii Roșii Iordaniene. […]

 12. Ionut Sorin Ticu says:

  Fotografii de la Centrul Național de Oncologie “Regele Hussein” (sursa: pagina de facebook Princess Ghida Talal):

  https://www.facebook.com/pg/PrincessGhidaTalal/photos/?tab=album&album_id=1455209734567178

  http://www.princessghida.jo/latest-news/latest-news/hrh-crown-princess-margareta-romania-visits-khcc

 13. Nicoleta Nemeș says:

  Vrem Regat!!In Romania.. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe Altețele Voastre!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49635962
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate