Vizita regală în Iordania, a doua zi

În cursul zilei de marți, 10 octombrie 2017, a doua zi a vizitei în Regatul Hașemit al Iordaniei, Altețele Lor Regale au continuat bogata agendă a vizitei.

Principele Radu a vizitat Comitetul Național Paralimpic al Iordaniei și a fost întâmpinat de Alteța Sa Regală Principele Mered al Iordaniei, președintele Comitetului Național Paralimpic din țara sa. Principele Radu este patronul regal al Comitetului Național Paralimpic din România.

În cursul dimineții de marți, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au fost oaspeții Consiliul Iordanian de Asistență Medicală, aflat sub președinția Alteței Sale Regale Principesa Muna Al-Hussein. La întâlnire a luat parte delegația rectorilor din România, condusă de profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor din România.

Crown Princess of Romania visits Jordan National Red Crescent

Princess Muna receives Romanian Royals

Crown Princess Margareta visits King Hussein National Oncologic Center

President of Hashemite University meets Prince Radu

Prince Radu meets the Minister of Higher Education

Marți, la ora amiezii, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au vizitat, împreună cu întreaga delegație universitară, cu membrii Comitetului Sportiv și Olimpic Român și cu reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roșie din România cimitirul regal din Amman, unde s-au recules la mormântul Regelui Hussein al Iordaniei, precum și la mormântul fondatorului statului iordanian, Regele Abdullah I.

La Societatea Regală de Științe, Alteța Sa Regală Principele Radu s-a întâlnit cu conducerea societății și cu rectorul și prorectorii Universității Tehnologice “Principesa Sumaya”. Au luat parte rectorii universităților din România care participă la vizită.

Principele Radu a avut apoi o întâlnire cu ministrul Învățământului Superior și Cercetării Științifice, dl profesor Adel Tweisi. A luat parte întreaga delegație a rectorilor români.

Principele Radu și delegația românească au vizitat apoi Universitatea Iordaniei, cea mai mare instituție de învățământ superior din Regatul Hașemit, care a fost fondată în anul 1962 de către Regele Hussein și are astăzi 45 000 de studenți.

Conducerea universității a oferit apoi un prânz de lucru Alteței Sale Regale și distinșilor invitați români. La prânzul de lucru a luat parte ministrul Învățământului Superior și Cercetării Științifice.

În cursul după-amiezii, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta s-a întâlnit la Amman cu Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea. Întâlnirea a avut un caracter privat.

4 comentarii

 1. Normalitate!!!FELICITARI!!NIHIL SINE DEO!!!

 2. […] universitar, din mediul economic și din comunitatea românească,” informează România Regală. Galerie foto: […]

 3. Cristian Sandu says:

  Respect Familiei Regala pentru un asemenea nivel de reprezentare a tarii!

 4. Liliana Sora says:

  Prezenţa Familiei Regale, oriunde şi oricând, ne oferă cele mai înălţătoare momente de mândrie şi de bucurie , pentru a spune că suntem români . Este o reprezentare la cel mai înalt nivel de respect şi demnitate, de cinste şi onoare, de cultură şi civilizaţie, de competenţă şi valoare, distincţie şi prestanţă, înţelepciune , responsabilitate, şi credinţă …, în bine şi frumos .
  Stimă şi preţuire pentru întreaga Familie Regală care , prin tot ceea ce este, face să triumfe adevăratele valori !
  Trăiască Regele !

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36962069
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate