Vizita regală în Armenia, a doua zi

Marți, 29 octombrie 2019, Principele Radu s-a întâlnit la Erevan cu dl Arayik Harutyunyan, Ministrul Educației, Științei, Culturii și Sportului. La sediul ministerului, în prezența ambasadorului Armeniei la București și a ambasadorului român la Erevan, a fost purtat un dialog pe tema cooperării în învățământul superior dintre cele două țări, precum și în domeniul cercetării științifice și al culturii și sportului.

În continuare, Alteța Sa Regală a vizitat Universitatea de Stat pentru Limbi Străine și Științe Sociale și s-a întâlnit cu studenții. Principele Radu a fost întâmpinat de rectorul și profesorii universității și s-a întâlnit cu studenții, cărora li s-a adresat într-o scurtă prelegere despre istoria modernă a României și legăturile culturale și științifice cu Armenia prin intermediul istoricei comunități armenești din România. Principele a purtat un dialog în limba română, engleză, franceză și italiană cu studenții universității.

Principele Radu a vizitat Memorialul Victimelor Genocidului Armean, unde, în prezența ambasadorului Armeniei la București și a ambasadorului român la Erevan, a depus o coroană de flori din partea Familiei Regale a României și a păstrat un moment de reculegere la flacăra eternă din incinta monumentului. A urmat apoi o vizită a Muzeului Genocidului Armean și semnarea în cartea de onoare.

Alteța Sa Regală a fost oaspetele Universității de Stat din Erevan, unde s-a întâlnit cu studenții și a ținut o prelegere despre drumul României, de la fondarea statului modern până astăzi. Principele a întâlnit conducerea universității și profesorii Facultății de Relații Internaționale.

Principele Radu a continuat vizita la Erevan cu vizita de la Institutul Matenadaran – Muzeul Manuscriselor Vechi. Alteța Sa Regală a vizitat muzeul și a purtat un dialog cu conducerea muzeului și cu o parte dintre specialiștii și cerecetătorii instituției.

Principele Radu a fost apoi oaspetele Comitetului Național Paralimpic al Armeniei și al  Asociației Armene pentru Persoane cu Dizabilități (PYUNIC). Alteța Sa Regală a discutat cu conducerea celor două asociații și a cunoscut o parte dintre campionii paralimpici armeni.

Ultima întâlnire din vizita în  Armenia a avut loc la organizația Armenian Caritas din Erevan, unde Principele Radu a avut o întrevedere cu arhiepiscopul Rapahel Minassian, reprezentantul Armenilor Catolici în Armenia, Georgia, Rusia și Europa de Est, președintele organizației caritabile. Întâlnirea a avut loc miercuri, 30 octombrie 2019, în cursul dimineții.

News.AM: Armenia official to Prince of Romania: Romania can become gateway for cooperation with EU for us

Public Radio of Armenia, 29 October 2019

 

Întâlnirea la Ministerul Educației, Științei, Culturii și Sportului

La Universitatea de Stat pentru Limbi Străine și Științe Sociale

La Memorialul Genocidului Armean

La Universitatea de Stat din Erevan

La Muzeul Manuscriselor Vechi

La Asociația Armeană pentru Persoane cu Dizabilități

La Organizația Armenia Caritas

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40216739
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate