Vizită regală în Alsacia, 10 aprilie 2024

Miercuri, 10 aprilie 2024, Alteța Sa Regală a fost oaspetele orașului Haguenau. Principele a luat parte la ceremonia militară și religioasă de la mormintele soldaților români din Necropola Națională Haguenau, unde odihnesc 472 de militari români decedați departe de țară, în Primul Război Mondial. Este pentru a doua oară când Familia Regală a României se reculege la mormintele soldaților români din Haguenau, după vizita Majestății Sale Custodele Coroanei din septembrie 2018. AGERPRES

Slujba de pomenire a fost condusă de ÎPS Mitropolitul Iosif, având alături pe preotul Vasile Iorgulescu de la Biserica Ortodoxă din Strasbourg, preotul Emil Tanca de la Biserica Ortodoxă Pulversheim, preotul Bogdan Stavarachi, superiorul Capelei „Sfântul Arhanghel Mihail” din Baden-Baden și pe preotul Laurențiu Băcilă, de la Biserica Ortodoxă din Offenburg. HISTOIRES ROYALES

La ceremonie au luat parte ambasadorul României la Paris, ES doamna Ioana Bivolaru, ambasadorul României la Consiliul Europei, ES domnul Ion Jinga, directorul adjunct al Statului Major al Apărării, comandorul Iosif Bencze, militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul și militari veteran români Invictus. Au fost prezenți, de asemenea, domnul Remus Mărășescu, consului general interimar la Strasbourg, și atașatul român al Apărării în Republica Franceză, colonelul Octavian Biclineru.

Din partea autorităților franceze au fost prezenți primarul orașului Haguenau, domnul Claude Sturni, și șeful Statului Major al Brigăzii a II-a blindată, colonelul François Ferraton.

În continuare, Principele Radu a vizitat Primăria orașului Haguenau, unde a fost oaspetele primarului Claude Sturni.

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    In toate aceste vizite ale Majestatii Sale, ale Principelui Consort si ale celorlalti Membri ai Familiei Regale, fie ele de sustinere a unor interese vitale al Romaniei (si ale Basarabiei – for that matter), de aniversarea unor evenimente ale diplomatiei regale sau de comemorarfi precum cel de fata, nu se poate vorbi doar despre o participare a Familiei noastre Regale izvorata numai din dorinta de a implini un legat testamentar regal ce se cere dus mai departe. Eu personal vad in toate acestea o implicare sufleteasca adanca a tuturor regilor si reginelor noastre in tot ceea ce priveste viata, istoria si progresul natiei romane si a tarii.

    Iar acest fapt si prezenta activa a Familiei Regale imi dau un sentiment de maima siguranta, in ciuda nisipurilor miscatoare create de clima, razboaiele vecinilor, politica, miscari sociale si economie globala.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51271903
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate