Întâlnire de înalt nivel la Națiunile Unite din Geneva

În zilele de 5 și 6 noiembrie 2018, Alteța Sa Regală Principesa Maria s-a aflat într-o vizită cu caracter public în Confederația Elvețiană, în numele Majestății Sale Custodelui Coroanei.

A fost a unsprezecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2018, după Emiratele Arabe Unite (februarie), Regatul Marocului (martie), Republica Turcia (aprilie), Regatul Hașemit al Iordaniei (aprilie), Regatul Spaniei (mai), Republica Serbia (iunie), Republica Federală Germania, Republica Portugheză, Republica Franceză (septembrie) și Principatul Liechtenstein (octombrie).

Luni, 5 noiembrie, Principesa Maria s-a întâlnit cu Reprezentantul Special al Secretarului General al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Siria, Excelenţa Sa domnul ambasador Staffan de Mistura.

De asemenea, în aceeaşi zi, Principesa Maria a vizitat, la Geneva, Biblioteca Națiunilor Unite. Cu această ocazie, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu dl Francesco Pisano, directorul bibliotecii. Principesa a vizitat Arhivele Ligii Națiunilor și a admirat o colecție de cărți despre România și Familia Regală. Portretul diplomatului român Nicolae Titulescu, lucrare a pictorului Jules Perahim, a fost expus la sala de lectură a Arhivei.

În încheierea vizitei, Principesa Maria a luat prânzul la sediul Națiunilor Unite, în compania Excelenţei Sale dlui ambasador Staffan de Mistura, a gazdelor și a Excelenței Sale dlui Andrei Cosmin Vieriță, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României pe lângă Națiunile Unite și Instituțiile Internaționale din Geneva.

În seara zilei de luni, la ora 18, Principesa Maria a participat la Castelul din Aubonne, în sala mare, la lansarea volumului “Passion roumaine. Une famille royale dans la tourmente” de Danielle Maillefer, o carte despre România anilor 1990 și despre Familia Regală, scrisă de un martor ocular al evenimentelor din țara noastră, acum trei decenii. Primarul localității Aubonne, dl Luc-Etienne Rossier, și autoarea volumului, dna Maillefer, au luat cuvântul, evocând personalitatea Regelui Mihai I. Alteța Sa Regală a participat, la final, la o sesiune de autografe.

Marți, 6 noiembrie, Alteța Sa Regală a vizitat Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN). Principesa Maria s-a întâlnit cu dl C. Warakaulle, directorul pentru relații internaționale al centrului și cu specialiștii români care lucrează la CERN.

În încheierea vizitei, Principesa a luat prânzul cu reprezentanții organizației. Alături de Alteța Sa Regală, la vizită a luat parte ambasadorul Adrian Cosmin Vieriță.

 

Întâlnirea cu  Reprezentantul Special al Secretarului General al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Siria, Excelenţa Sa domnul ambasador Staffan de Mistura

La Palatul Națiunilor Unite din Geneva

La Biblioteca Naţiunilor Unite

La lansarea volumului “Passion roumaine. Une famille royale dans la tourmente”

La Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN)

Fotografii realizate de Cătălin Popescu

5 comentarii

 1. Ioana Bogdan Cataniciu says:

  Actiuni ale unei Romanii de calitate! O Casa Regala care pune o contragreutate la prabusirea pregatita de partidul unui omulet care se vrea STAT!….
  O Doamne Sfinte, ceresc Parinte Intinde a Ta mana pe Tara romana !

 2. Mihaela-Pitesti says:

  Respect pentru Familia Regala <3

 3. Liliana Sora says:

  Nu cred că poate exista onoare mai mare pentru un om, decât respectul celor din jur.
  “Onoarea este, pur și simplu, moralitatea oamenilor superiori.”
  Stimă şi consideraţie pentru Familia Regală a României !

 4. Diana Lucia Zotescu says:

  Mult succes ASR Peincipesei Maria in misiunea Sa din Elvetia.

 5. […] Republica Portugheză, Republica Franceză (septembrie), Principatul Liechtenstein (octombrie), Confederația Elvețiană și Republica Croația […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50974363
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate