Vizita Principelui Radu în municipiul Sibiu

Luni, 8 iunie 2015, Alteța Sa Regală Principele Radu al României a vizitat municipiul Sibiu.

În debutul vizitei, Alteța Sa Regală s-a aflat la Școala Gimnazială „Regele Ferdinand”. Cu acest prilej, Principele Radu a primit din partea domnului director Mihai Frâncu diploma de excelență „Regele Ferdinand” și o plachetă comemorativă cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea școlii. Alteța Sa Regală s-a întâlnit, apoi, cu elevii școlii, care au prezentat proiectele în care sunt implicați, precum și sceneta „Prințesa din Palat” scrisă de Regina Maria și expoziția de desene „Poveștile Reginei Maria”. În finalul vizitei, Principele Radu a plantat un stejar în fața școlii.

Alteța Sa Regală a vizitat, în continuare, Școala Gimnazială „Regina Maria”. Aici, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu elevii și cadrele didactice în sala de sport a școlii. Au luat cuvântul, alături de Alteța Sa Regală, domnul Ovidiu Ioan Sitterli, Prefectul Județului Sibiu, doamna director Laura Zotică, precum și domnul profesor Nicolae Salade. De asemenea, Principele Radu a plantat un mesteacăn în fața școlii.

Vizita Alteței Sale Regale a continuat la Colegiul Național „Octavian Goga”. Principele Radu a fost primit, aici, de către doamna director Laura Florentina Dumitru și a luat parte la o serie de activități organizate în sala de festivități a școlii. Principele Radu a plantat, în finalul vizitei, un stejar în fața școlii.

Vizita în municipiul Sibiu s-a încheiat cu evenimentul de lansare a volumului „Regalitatea, astăzi” scris de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, apărut la Editura Curtea Veche.

Lansarea a avut loc la librăria Humanitas din centrul orașului și a fost moderată de jurnalistul Mihai Copăceanu. A luat cuvântul, alături de Alteța Sa Regală, domnul Sabin Luca, directorul general al Muzeului Național Brukenthal.

Evenimentul de lansare s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de Alteța Sa Regală.

 Mesaj de la mulți ani din avion pentru Principele Radu

 

 

 

9 comentarii

 1. Emilian T.Vandenboer

  Placuta vizita efectuata de Alteta Sa Regala Printul Radu – chiar daca sunt numai fotografii dar se simte si se vede ca suflarea omeneasca din Romania poate fi deosebit de placuta, de respectuoasa dand dovada de o prestanta demna de o natiune incercata si cu bucurie si cu mandrie constat ca Romania poate fi si altfel.
  Monarhia Parlamentara este capabila cu ajutorul Lui Dumnezeu si al membrilor Casei Sfinte Regale de Romania sa readuca tara la locul de cinste care i se cuvine alaturi de celelalte state europe monarhice dupa atata amar de ani pierduti fara noima in neantul istoriei.
  Multumim tuturor membrilor Casei Sfinte Regale de Romania ca depun atata efort pentru reintoarcerea Patriei pe drumul de glorie si onoare, de fapt ne reintoarce pe toti cei care ne-am nascut acolo si alunga prin prezenta Lor pe “RAUL” care inca din pacate este prezent in Patrie.
  Asa sa-mi ajute Dumnezeu !
  Nimic fara Dumnezeu !
  Emilian T.Vandenboer

 2. Liliana Sora

  ” Nu zidurile fac o școală , ci spiritul ce domnește într-însa. ” – Ferdinand I. Toată stima și considerația pentru Familia Regală care susține și se implică în mod constant în educația copiilor și tinerilor de azi, viitorul nostru de mâine, fiind conștientă că o investiție în cunoaștere aduce întotdeauna cele mai mari beneficii. Educația , fiind un real pașaport pentru viitor, înseamnă puterea de a gândi limpede, de a acționa bine și responsabil în tot ceea ce faci , înseamnă puterea de a aprecia viața. Trăiască Regele !

 3. vladut mihaela

  Este o placere sa urmaresti implicarea tot mai puternica a Casei Regale a Romaniei in diferitele actiuni pe tot cuprinsul tarii .Traiasca Casa Regala a Romaniei !

 4. Florin

  Am fost foarte placut impresionat de felul de a fi al principelui.

 5. Diana Lucia Zotescu

  Demne de indelunga traditie a Regilor nostri de sustinere a educatiei sunt vizitele pe care membrii Familiei Regale le intreprind in diverse unitati de invatamant de toate nivelurile. Alteta Sa Regala Principele Radu este deja prietenul de suflet al mii si mii de elevi si studenti, un exemplu de conduita demna si de implicare reala in tot ce tine de viata cetatii, idee sustinuta prin exemplul personal de toti membrii Familiei Regale si pe care sper sa o vad reflectata in comportamentul viitor al tinerei noastre generatii.

  Felicitari celor ce au organizat acese benefice activitati, si multumiri din suflet Altetei Sale pentru implicare.

  prof. Diana Lucia Zotescu

 6. Mihai Viorel Simion

  RESPECT.

 7. ESTE BINE CA IN ROMANIA AU INCEPUT SA EXISTE SCOLI IN CARE SE FACE SIMTITA PREZENTA REGALITATII ROMANE SI A RESPECTULUI TINERILOR SI A DASCALILOR FATA DE MERITELE DEOSEBITE PE CARE FAMILIA REGALA LE ARE PRIN PROIECTELE INDRAZNETE PE CARE LE INTREPRINDE PENTRU A READUCE SIMTUL CIVIC SI RESPECTUL TINERILOR FATA DE MERITUL REGILOR ROMANIEI IN FAURIREA ROMANIEI MARI,INDEPENDENTE REGAT

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 27500124
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate